Известие

Collapse
No announcement yet.

проблем на газ

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• проблем на газ

имам проблем с колата на газ, които немога да ресша от няколко дни. проблема е следния, колата на бензин си варви добре но когато прехварли автоматично на газ няма мощност и почва да "киха" , понякога се оправи сама и варви по сащия начин както на бензин, смених свещите, не сам сменял въздушен филтър дали може да бъде от него. предварително благодаря.
    Алфа ромео 147 1.6 16v 76kw

Смени си филтъра и иди на газанализатор (задължително) - това е първото нещо което трябва да направиш според мен. А и няма да ти струва особено много . Със сигурност ще ти е от полза тая рутинна процедура
    166, 2.4 JTD'00

Comment

Каква е газовата?
      Обикновена или Г.И.?
      Ако е обикновенна с изпарител виж тук
      http://clubalfaromeo.com/forum/viewtopic.php?t=23744
      Alfa Romeo146 1.6i BOXER 96г.

Comment

Г.И. оказа се че един от инжекторите не работи както трябва, оправих я и сега колата е като "самолет"
        Алфа ромео 147 1.6 16v 76kw

Comment

А аз имам един "пробелем" също.. С обикновенна газова съм с автоматичен превключвател на 2500 оборота.. Преди като запалех и си пали на бензин и като дам газ минава на газ... От извесно време започна да минава на газ и без да минава 2500 оборота. Но най- лошото е, че като е на празни обороти понякога си минава сама на бензин, после пак превключва на газ как така може да си мине сама на бензин, защо става?

Иначе нямам проблеми, обаче сега трябва да паля на бензин и после да си превключвам с ключето, за да не ми връща после пак на бензин като е на празен ход, в общи линии все едно съм с ръчно ключе, а не с автоматично.

П.С. Нямаше да ви занимавам, но просто нямам време да отида до газаджийте, та ако не е нещо сериозно ще я карам така докато намеря време..
          Lexus IS200

Comment

Първоначално публикувано от Mind_Control
            А аз имам един "пробелем" също.. С обикновенна газова съм с автоматичен превключвател на 2500 оборота.. Преди като запалех и си пали на бензин и като дам газ минава на газ... От извесно време започна да минава на газ и без да минава 2500 оборота. Но най- лошото е, че като е на празни обороти понякога си минава сама на бензин, после пак превключва на газ как така може да си мине сама на бензин, защо става?

Иначе нямам проблеми, обаче сега трябва да паля на бензин и после да си превключвам с ключето, за да не ми връща после пак на бензин като е на празен ход, в общи линии все едно съм с ръчно ключе, а не с автоматично.

П.С. Нямаше да ви занимавам, но просто нямам време да отида до газаджийте, та ако не е нещо сериозно ще я карам така докато намеря време..
            Вероятно някоя пътечка на платката на ключа се е стопила и ще се наложи да подмениш ключа с нов!
            Карам си петата Alfa - Romeo & Giulietta-почти безпроблемно, и никога не се отказвам!!!И едно МИТО за съпругата !

Comment

Ъхъ, ключовете са калпави, споко решението на проблема ти е 20+ кинта, мисля че можеш да си го смениш и сам.
              Mitsubishi Outlander
              Mitsubishi Space Star
              Daihatsu Terios

Comment

Working...
              X