Известие

Collapse
No announcement yet.

невероятно но..............

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

По повод газ станцийте,аз току що се завръщам от сватбено пътешествие в Австрия и Италия с колата.Минал съм 6300 км.на газ и само 200 км.на бензин.Независимо на коя бензиностанция зареждах в Италия,при 50 литрова бутилка, колонката спираше точно на 35 литра!Разход на газ-11/100 при средна скорост по магистралите 160 км.ч и при постоянно включен климатик и при неработеща сонда!!!След третото зареждане,вече си приготвях точни пари и знаех точно колко километра ще мина.Интересното е,че и миризмата на газ също изчезна.Изводът е ,че в нашата родина всичко е менте. Цена на газ в Италия- 0.65 eur x 1.95 =1.27 лв.Разлика с нашата по цена - 6 стотинки,по качество - 600 пъти!!!!!
    sigpicAlfa Romeo 155 2.5 TD 96год.VM 31B,155 2.0 16V 96 год и Fiat Tipo 1.6 IE 95 год.

Comment

Колеги, не знам вие какво мислите, но според мен не останаха читави бензиностанции. Миналата година карах с 11/100 градско и 8,5/100 извънградско на газ. Сега явно са започнали много да лъжат, защото под 15/100 градско и 10/100 извънградско не падам. Мисля, че за 1,4 е множко.
      Пъровначално си помислих, че е нещо от сместа и ходих на газанализатор, но ми казаха че сместта е ОК. С горивото , което ни сипват май ще излезе, че да караш на газ не е много по-икономично от на бензин.
      Alfa 146, 1,4 TS, 97, gas

Comment

амииииииииииии долу горе.ае то малко по икономично ама мани
        Alfa romeo GTVex
        Alfa romeo 159 08"16V JTDmex
        Audi A6 Avant 09" 3.0 TDI S-line Quattro
        Аudi A3 1.8 20V 02"

Comment

Не зная какво правите , но карам Алфа155 2.0 T.S и никога не си е променяла разхода. Изпарител съм правил 1път и то защото го свалих , и 2 пъти съм сменял ф-р на газов клапан. Минал съм 80 000 км. и от разликата между горивата съм си изплатил колата.
          Карам с обикновена у-ба Ловато и разхода е 13 към 8. Не мога да разбера какво се жалвате.....
          0887 26 38 78 - "Robygas"- Роби
          Автогаз сервиз-
          http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=71727

Comment

Първоначално публикувано от robygas Покажи съобщение
            Не зная какво правите , но карам Алфа155 2.0 T.S и никога не си е променяла разхода. Изпарител съм правил 1път и то защото го свалих , и 2 пъти съм сменял ф-р на газов клапан. Минал съм 80 000 км. и от разликата между горивата съм си изплатил колата.
            Карам с обикновена у-ба Ловато и разхода е 13 към 8. Не мога да разбера какво се жалвате.....
            То и при мене ситуацията е аналогична . Колата е вкарана 2001г. в България и от тогава е на ГАЗ . Колко пъти се е изплатила не смея да казвам но проблеми не съм имал кой знае какви за над 150К км само в БГ и предимно на ГАЗ . Един път мембрани на изпарител и един път целия изпарител като новия не е кой знае каква марка - Тартарини . Разхода си лежи на 12-13 градско и 8-10 извънградско според зависи колко ма държат лудите . Но пък както каза Crusader в една друга тема 8V T.S. няма нищо общо с 16V T.S. и специфичните за него проблеми
            Някои хора трябва да имат не акт за раждане, а писмено извинение от производителя на контрацептиви.乁໒( ͒ ⌂ ͒ )७ㄏ
            Българите ще излязат масово на протест, чак когато спрат Замунда
            Една тема във форума се счита за успешна, ако до седмия коментар не се заговори за плюскане и пукница !

Comment

пълниш 10литра бензин (да не закъсаш)

пълниш газ до горе и караш докато свърши - мериш
              пълниш пак до горе на друга газ станция и караш докато свърши - мериш
              ...

като направиш 4-5 пълнения от различни газ станции смяташ средно аритметично

27/100 v grada 11/100 izvun
              Alfa Romeo 155 Super
              2.0 16V TS

Comment

Working...
              X