Известие

Collapse
No announcement yet.

при кой двигател е най безпроблемо газифицирането

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• при кой двигател е най безпроблемо газифицирането

Здравейте,

Искам малко информация ако може за алфовите двигатели. Колебая се между няколко коли:
    1. Алфа 146 1,4 boxer
    2. Fiat Bravo 1,4 12v
    3. VW Polo 1,3

Тъй като по принцип все карам някакви ланчий и фиати , а времено съм на ауди , което смятам да сменям и не съм си имал работа с Алфа искам да Ви попитам кой двигател на алфа да избера , при който проблема с газификацията и по нататашната експлоатация ще е възможно най малък.
    По това което съм чувал трябва да се насоча към Т.S. а не към Boxer...
    Дайте компетентно мнение като Алфисти
    Ще слагам твърдо обикновенна газова, а не газов инжекцион.

Благодаря предварително.

Вземи боксер, почти няма грижи след газифициране, като изключим че е малко слабичък тоя мотор, с ТС-а ще береш ядове а за поло-вера нямам впечатления, но предполагам че ще е някое моно, с което няма никакви проблеми на газ
    Mitsubishi Outlander
    Mitsubishi Space Star
    Daihatsu Terios

Comment

т.е. boxera e по добре при обикновенна газ от колкото T.S.?
      Полото и фиата са моно. Но не съм карал Алфа до сега и ми се ще....
      Да взимам боксер... ? Той е пълна инжекция нали ?

Comment

1.4 12 клапана е известен с това че си съсипва разпределителните валове, поло-то пък е дърво а и е по-нисък клас.
        да боксера ще е по-малко проблемен на газ от тс-а
        Mitsubishi Outlander
        Mitsubishi Space Star
        Daihatsu Terios

Comment

а...

тъй като карам 99% градско в задръстванията , кой двигател от боксеровите е най икономичен?
          миналата година се отказах да взимам алфа.... , но тази май ще ми се усмихне щастието.
          мисля за 145 или 146....

Comment

На газ 146 с ДВГ 1.3 би бил икономичен но до към 90 км./ч. или предимно градско + предимствата на четирите врати и по-голямото купе. Подръжката е еднаква на 145 и 146
            Mitsubishi Outlander
            Mitsubishi Space Star
            Daihatsu Terios

Comment

http://catalog.auto.ru/catalog/cars/alfa-romeo/146/
              къде е тоя 1,3? коя година са с този мотор ?

Comment

1,3 и 1,4 боксер са еднакви. 1351 кубика са. правиш генерална грешка при избора на кола ми се струва. боксерите не са от най-икономичните двигатели и освен това са пълна инжекция. тези двигатели са комплектовани с малко своенравни скоростни кутии и ще псуваш доста в града на 1-ва и 2-ра. ако ще караш на газ- моноинжекция или карбуратор. най-добре вървяща кола на газ няма. даже и ладите с карб озон доста се оплакват. можеби за теб по скоро някое малко пежо моно или нещо такова.
                боксерите 1,4 и 1,6 дават почти еднакъв разход. на газ градско натоварен трафик минимум 13-14/100 с конвенционална, за ТС-а трябва да се бръкнеш за ГИ и емулатори иначе бумммм , не че и боксера не гърми.
                точка

Comment

разбихте ми мечтите
                  Италянско ще е , което значи че минавам на Ланчия или фиат, отново....

Comment

Пет години карах боксер на газ,никакви грижи с обикновена АГУ
                    Алфа 156 2.0 98г.-Ex , Алфа 33 1.7 8v-Ex
                    Alfa 159 2.4 jtdm

Comment

един френд имаше субару легаси (естествено боксер, пълен инж.) и нямаше грам проблеми 120 000 км. а определено Т.С. с конвнцтионална АГУ не става. а 1-2-3 литра газ в повече в сравнение с това да се кефиш на алфа, а не на скучен фиат, е нищо!
                      Alfa Romeo 145 1,6 TS 16V 1999 с нова ламбда сонда (дано не е напразно)

Comment

Благодаря на всички за мненията.
                        Ще го мисля. Че по принцип купувам бързо и после.... питам За това реших сега да го направя обратно

Comment

Грешка. Купуваш това което те грабне.....и после мислиш. Алфа се купува или защото нищо не разбираш или защото си луд....
                          0887 26 38 78 - "Robygas"- Роби
                          Автогаз сервиз-
                          http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=71727

Comment

Първоначално публикувано от robygas Покажи съобщение
                            Грешка. Купуваш това което те грабне.....и после мислиш. Алфа се купува или защото нищо не разбираш или защото си луд....
                            Така е баце! Това са най-вероятните мотиви за купуване на Алфа!
                            sigpic33201
                            930 Quattroporte

Comment

Първоначално публикувано от gh0str1d3r Покажи съобщение
                              а определено Т.С. с конвнцтионална АГУ не става. !
                              Глупости
                              от 2001г. до сега карам с конвенционално газово на Алфата - 164 ТС 13-14 градско (във Варна ) повече от 150 000 съм минал с него без НИКАКВИ проблеми . През далечната 2001г. нямаше толкова разпространени ГИ така че за мене останалото е предразсъдаци .
                              Някои хора трябва да имат не акт за раждане, а писмено извинение от производителя на контрацептиви.乁໒( ͒ ⌂ ͒ )७ㄏ
                              Българите ще излязат масово на протест, чак когато спрат Замунда
                              Една тема във форума се счита за успешна, ако до седмия коментар не се заговори за плюскане и пукница !

Comment

Working...
                              X