Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем с газов инжекцион

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Проблем с газов инжекцион

Искам да попитам за съвет, ако някой е имал подобни проблеми. Поставиха ми газов инжекцион, който докато загрее колата работи на бензин. На теория добре, но на практика – не. При студен двигател (да речем ранно сутринта) и докато работи на бензин двигателя прекъсва, няма мощност и се чуват пукания във всмукателните тръби. Като превключи на газ разликата е осезаема. Колата е 146; 1,4л.; 2000г.
    ПС: Ходих и на стенд, но нищо не откриха. Двигателя работел добре. А пък от сервиза, който си сложих газта, казаха, че не е от тях повредата била от бензина.
    Мерси предварително!

Първоначално публикувано от leonardo_ Покажи съобщение
    ПС: Ходих и на стенд, но нищо не откриха. Двигателя работел добре. А пък от сервиза, който си сложих газта, казаха, че не е от тях повредата била от бензина.
    Явно газаджиите са прави. Закарай колата на по-читави майстори щом тия не са открили нищо.
    П.П. Добре дошъл във форума.
    166 JTD '02 ; 155 1.9TD BASE MY.95 ; 146 1.6TS Junior '98 - бракувана, продава се на части ; 155 1.8TS SILVERSTONE '94 -продадена

Comment

Моята също пали трудно на бенз. Това е проблем на повечето газови Алфи и на някои от останалите. Ако си от Сф. ходи при Роби да я диагностицира. Моята записва някаква грешка, карайки на газ. Ако карам само на бенз няма грижи, пали си сутрин, като кибрит.
      2014: Deutschland über alles

Comment

Мерси за отговорите!

От Стара Загора съм. Ходих на няколко майстори, някой дори не успяха да се connect-нат с компютъра. Вчера вечерта мисля, че установих какъв е проблема. Прочетох някъде, че компютъра се самонастройва докато караш. Така, че явно докато е на газ настройката се променя и после не може да тръгне на бензин. Ако пък се кара дълго време на бензин и така се изгаси после веднага пали без проблем.

Comment

и моита е така аз сам си я базикам с един лап топ и зимата много ме фаща яд по 15-20 мин я чакам да дигне градус моита превключва на газ като дигне 20градуса ама зиме докат ги дигне .... и пак излиза скъпо зиме ако се кара за малки разтояния щото хем бензин хем газ ма докат превключи на газ .... може и да престигнеш там кадето си тръгнал
          Alfa Romeo 145 1.6 Boxer - няма я вече
          Alfa Romeo 155 1,8 8v T.spark - няма я вече
          Alfa Romeo 145 1.4 16v
          BMW 520i E39

Comment

Мерси за отговорите!

От Стара Загора съм. Ходих на няколко майстори, някой дори не успяха да се connect-нат с компютъра. Вчера вечерта мисля, че установих какъв е проблема. Прочетох някъде, че компютъра се самонастройва докато караш. Така, че явно докато е на газ настройката се променя и после не може да тръгне на бензин. Ако пък се кара дълго време на бензин и така се изгаси после веднага пали без проблем.
            Аз това съм го писал 10 пъти във форума. Каза ми го Бобо, пък и на диагностиката при Роби се потвърди общо взето, пък те не са да не разбират. Ти къде си го чел.

Comment

Не е общо взето ами ти казах да отидеш и да си смениш комп. на газта. Грешките които трупа бензиновия ти комп. са неверни данни при управлението на двете линий на бензиновите дюзи. Два варианта : или газовия комп . има някакъв проблем и не емулира вярно сигнала като си на газ , или има грешка при прекъсването на бензиновите дюзи , в което се съмнявам. Общо взето колите трупат грешки при работа на газ най често от бедна смес., което се коригира.
              0887 26 38 78 - "Robygas"- Роби
              Автогаз сервиз-
              http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=71727

Comment

Искам да попитам за съвет, ако някой е имал подобни проблеми. Поставиха ми газов инжекцион, който докато загрее колата работи на бензин. На теория добре, но на практика – не. При студен двигател (да речем ранно сутринта) и докато работи на бензин двигателя прекъсва, няма мощност и се чуват пукания във всмукателните тръби. Като превключи на газ разликата е осезаема. Колата е 146; 1,4л.; 2000г.
                Мерси предварително!
                А преди да ти сложат, Г.И. пак ли така ти работеше колата?
                146 1.4 TS | '00 + LPG BRC Fly injection

Comment

Аз го имам същия проблем ,просто когато се кара на газ след извесно време се запушват бензиновите дюзи,сложи си добавка в бензина
                  sigpic98.ALFA 156 1.8 T.S. ALFA ROMEO 33 1.4 GT 1300 JUNIOR

Comment

Така значи ходих по майстори и понеже само си прехвърляха топката и ме размотавах подходих към доброто старо "направи си сам". Сложих едно реле м/у ламда сондата и компютъра на бензина, което е вързано за клапана на газта и така компютърът на бензина вече не се пренастройва докато карам на газ. Колата сега върви перфектно и без забележки.

Comment

Първоначално публикувано от de4o Покажи съобщение
                      Аз го имам същия проблем ,просто когато се кара на газ след извесно време се запушват бензиновите дюзи,сложи си добавка в бензина
                      И кое ги запушва тия бензинови дюзи? Значи ако не си карам колата 2 месеца и ми седи пред нас, после няма да запаля, щото бенз дюзи ще са запушени от стоенето. Айде да пишем само неща, в които сме сигурни.

Comment

Така значи ходих по майстори и понеже само си прехвърляха топката и ме размотавах подходих към доброто старо "направи си сам". Сложих едно реле м/у ламда сондата и компютъра на бензина, което е вързано за клапана на газта и така компютърът на бензина вече не се пренастройва докато карам на газ. Колата сега върви перфектно и без забележки.
                        Е тва е разковничето май, обаче ГИ ТРЯБВА да може да емулира сигнала от ламбда сондите достатъчно добре, за да не прави разлика м/у бенз и газ. Аз утре ще пробвам да сменя моят комп на ГИ, по репоръка на Роби. Въпросът е дали компа на ГИ е дефектен или просто на пазара има ГИ, които НЕ МОГАТ да емулират достатъчно добре, т.е. не могат да излъжат компа на колата и тя познава, че не е на бенз. Моят ГИ е БСМ КарГаз.

Comment

Или, когато си правите промени по колите се вслушвайте в съветите на хората от форума
                          sigpic
                          Alfa Romeo 156 2.0 TS - the current one
                          Alfa Romeo 145 1.6 boxer - the second one
                          Alfa Romeo 33 1.7 boxer - the first one

Comment

"емулира достатъчно добре" какво ще рече. компа на газовата 1-во трябва да чете ламбдата за да си настрои горивната смес и 2-ро да подава лъжлив сигнал на бенз. инжекцион че сместа винаги е в най-доброто съотношение.
                            точка

Comment

Добре де защо се не научихте да задавате правилно вапроситеси???
                              Никаде в темата не видях каква марка е и кой модел е газовата. Вие как мислите че може хей така да отговорим на задавания от вас вапрос? Да не сме гадатели! Има решение на вапроса но не това което си направил. С това реле сутринта компа на бензина даржи доста богата смес и за това не пука. Има доста по интелигентен начин да остраниш проблема но ще ми трябва марка/модел газова.

Comment

Working...
                              X