Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем на бензин

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Проблем на бензин

Значи колата е 1.6 боксер с обикновено АГУ.Като паля и ако не форсирам веднага да дигне оборотите и да мине на газ, няма вдигане.Започва да пука и да се клати все едно ще ми се откъсне коляновия вал.Ако превключа на бензин в движение след 4-5км газ до дупка се поотпушва и върви сравнително добре, но в един момент светва инжектора и умирам прав на пътя.Само с газ до дупка мога да поддържам скоростта, която е достигнала, а ако падна под 2к оборота и пак почват детонациите.Та питам дали някой е имал такъв проблем и какво може да е решението, дали инжекторите се запушват или ламбдата е умряла?
    Тая седмица ще чистим с колегите от града моторчето за празен ход и дросела и после ще търсим решение, който може да помага с опит
    Alfa 145 1.9 JTD `00 ЕН3345ВС
    Alfa 145 1.9 JTD `99 ЕН6640ВН TOTALED
    Alfa 146 1.6 Boxer `96 ЕН7645АМ Still rollin`

Ако изобщо има връзка , ако имаш емулатор го разкачи и си включи оригиналните букси за да изключиш проблем с емулатора, но това което описваш ми прилича на запушени бенз. дюзи.
    0887 26 38 78 - "Robygas"- Роби
    Автогаз сервиз-
    http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=71727

Comment

А на мене ми прилича, че някой емулатор е здал багажа или изобщо не го е имало. Виж каква ти е грешката (след като ти е светнала лампата значи има такава) и смени съответния емулатор, също така е възможно съответния емулатор да се е "откачил" ако газаджията си е спестил спойките и само е увивал кабелите. Ако е последното направи си труда да минеш през цялата инсталация да оправиш поразиите, защото днеска емулатор, утре нещо друго.

Comment

бас че е спестил целия емулатор и лампата му свети нонстоп когато е на газ. с това еку нямало проблем ако е без емулатор
        точка

Comment

Я пробвай първо да си разкачиш акумолатора за половин час и после пробвай пак да я караш на бенз. Ако не стане го остави за 1 нощ и +и- откачени ,ако пак не стане диагностиката ще си обади
          Alfa Romeo146 1.6i BOXER 96г.

Comment

Първоначално публикувано от kompir Покажи съобщение
            Я пробвай първо да си разкачиш акумолатора за половин час и после пробвай пак да я караш на бенз. Ако не стане го остави за 1 нощ и +и- откачени ,ако пак не стане диагностиката ще си обади
            то боксера със свещ-бубина ли е,ако е 99 % е от тах но го провери с диагностика?!

Comment

бре,точно това прави и моята та чак реших да я продавам.трябва да пробвам това с акумулатора,а за задръстените дюзи-не вярвам защото допреди месец беше "куршум".
              ALFA ROMEO 166 2.0 T.Spark

Comment

Първоначално публикувано от митко Покажи съобщение
                бре,точно това прави и моята та чак реших да я продавам.трябва да пробвам това с акумулатора,а за задръстените дюзи-не вярвам защото допреди месец беше "куршум".
                Aлфа 166 , да не е Фиат или Опел моно инжекция , то да разкачаш акомулатора? За тая работа си има Кодочетец.
                Автогаз сервиз-

Comment

Ми незнам ма на мойта 1.6 боксерка след дълго каране на газ като ми се наложи да я карам на бензин и така се решава проблема(ако прави такива чалъми де).Но това е рядко в повечето случаи не е имало проблем с бензина-пушка си е
                  Но го има и варианта със запушените дюзи.......
                  Alfa Romeo146 1.6i BOXER 96г.

Comment

утре ще я водя на сервиз "воsch" и после -не знам!

Comment

ами емулатор въобще нямам, а работата с акумулатора не върши работа
                      мисля, че имам богата смес, защото като я оставя на тихи и работи на 2-3 цилиндъра и като и подам газ тя почва да се дави и да гърми
                      така че ще се ходи на диагностика, защото на газ няма проблеми

Comment

Сваляй дюзи и ги чисти!
                        Автогаз сервиз-

Comment

Първоначално публикувано от robygas Покажи съобщение
                          Сваляй дюзи и ги чисти!
                          не знам тоз съвет за мен ли е,ако да,не ми се вярва за има няма месец да са спекли,но утре като я оставя в боша ще им заръчам да им хвърлят един ултразвук.

Comment

като се замисля може и вакумите ми да са запушени, защото вакуума при дросела като го чистихме в неделя беше клеясал, а когато ми слагаха уредбата бяха забравили да ги закачат и пак така пресечеаше и не искаше да работи
                            първо ще ги проверя и после ако няма ефект ще свалям дюзите, само трябва да видя кой ги беше свалял та да си иска снимков материал, че не съм много наясно

Comment

Първоначално публикувано от robygas Покажи съобщение
                              Aлфа 166 , да не е Фиат или Опел моно инжекция , то да разкачаш акомулатора? За тая работа си има Кодочетец.
                              А на бас че ще изкарам Фиат дето дори и най-големите светила в диагностиките не могат да му изчистят грешките При това е доста разпространен.

Comment

Working...
                              X