Имам проблеми с газовата уредба.Моята е vialle и никои тука в пловдив не иска да я пипа.ако трябва може да се наложи да ходя до София.Взе да ми прекъсва на газ смених свещи кабели но проблема си остана.Мисля че разбрах от къде е проблема забелязах че мирише на газ отпред.И забелязах че единия маркуч към дюзата е целия в бели кристали.Даже маи не е маркуч ми е някакъв кабел и от там мирише на газ.Някои може ли да ми даде съвет какво да правя.Колата работи на газ но много прекъсва все едно работи на 2,3 цилиндъра и като дам газ се чува като трактор на бензин иначе е добре
Известие
Collapse
No announcement yet.
Алфа 155 проблеми с газта Vialle
Collapse
X
-
С огромната помощ на колегата robygas открих човека, който ги прави тези уредби. Вече се движа с работещ инжекцион. Но е много вероятно само в София да намериш сервиз. И най- добре да я видят и да се установи къде е проблема.
Иначе в дюзите влиза и кабел и маркуч. Ако трябва да е точно- 2 маркуча и 2 кабела.И още по- точно не е маркучи, ами специални гъвкави тръбички за газта.
Last edited by didod; d.m.y г., 16:33.
-
Препоръчвам ти да не си караш колата на газ докато не отстраниш проблема. "Странните "кристали са теч на газ, само ,че при тези у-би впръскването на газ в цилиндрите е от течна фаза за разлика от другите където е изпарена и е само под налягане, та както вече споменах е нормално колата да не работи на всички цилиндри и можеш да си направиш голяма беля.0887 26 38 78 - "Robygas"- Роби
Автогаз сервиз-
http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=71727
Comment
-
Първоначално публикувано от kavalista Покажи съобщениеОще не съм малко съм зле с финансите и сигурно към средата на ноември ще доида.Трябва да доида поне с 300 лв щото не се знае колко ще ми излезе цялата работа
Comment
-
цялата работа е от една дюза и мисля че няма да мога сам да я оправя.наи хубаво там да ми напраят диагностика щото може да не е само това и искам да ми сменят един датчик за по бързо прехварляне от бензин на газ.за парите не съм сигурен може и повече ама може и по малко
Comment
-
Първоначално публикувано от kavalista Покажи съобщениецялата работа е от една дюза и мисля че няма да мога сам да я оправя.наи хубаво там да ми напраят диагностика щото може да не е само това и искам да ми сменят един датчик за по бързо прехварляне от бензин на газ.за парите не съм сигурен може и повече ама може и по малко
Comment
-
Хм... По принцип тези газови са на време и отделно следят ламбда- сондата. Ако аз запаля и тръгна веднага, след максимум 400 метра колата минава на газ, независимо колко градуса е мотора. На място ако е- около 3 минути. Ако пък е карана- например зареждам и тръгвам- трябват пак около 100- 200 метра и готово.
Самия газов компютър следи колко и как се е движила колата и според това определя времето за превключване.
Comment
-
А не може ли да се направи сами да я превключвате на газ... Защото така ми се струва, че колата влиза в доста сериозен разход... и на бензин и на газ и т.н.. Все път да минава 60градуса..
Просто не съм много запознат...Моята газова е обикновенна... Пали си на бензин винаги и после си прехвърля на газ като мине 2500об... Паля си...Чакам 1мин да паднат леко оборотите и подавам да мине на газ... И после дори двиг. да е студен това не пречи да си работи на газЕст си я карам лекичко 1500-2000об докато си загрее... След 5 часа примерно навън пак същата процедура
Alfa Romeo 147 1.6 TS 06' red Scarlet
exAlfa Romeo 156 2.5 V6 98' ...game over(((((
ex Legend 155 1.8 8v 95' SPORT MY.95 I am sexy and I know it...
ex Legend 155 2.0 8v 92' my Racing GLORY...
by RUBIG service
Comment
Comment