Известие

Collapse
No announcement yet.

Спортен филтър и ГАЗ???

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Спортен филтър и ГАЗ???

Спортен филтър и ГАЗ/не е инжекцион/???

Така днес се вкарах в мисли за спортен филтър/няма да казвам кой ми запали фитила той си знае/ на колата.До тук добре ,но аз имам и гаЗ и сега дилемата и питането ми е следното.
    1)Удачен варянт ли е слагането на спортен филтър ,при положение ,че карам на Газ?
    2) Конус или риплейсмънт?
    3) Няма ли да се преебе настроиката на газовата,защото уж ще влиза повече въздух?
    4)Само по-добър звук ли вади колата или има и разлика във вървежа?
    5)JR,K&N или нещо илиенско изпълнение е най-удачния варянт/питам ,защото ако гръмне най-вероятно е да го направи на пуканка/?
    Нека някои които си е сложил и е бил на Газ да сподели,впечатления,наблюдения,майсторлък и въобще кажете си темата.

МОЛЯ ДА НЕ СЕ ЗАКЛЮЧВА ТЕМАТА.
    Last edited by MUROMAN; d.m.y г., 14:12.
    ALFA ROMEO 155 1.8TS MY95 SPORT -The Legend - бивша

Renault Megane II Grand Tour-2004г

Аз съм с риплейсмънт K&N на инжекцион - без проблеми. По принцип ако си с газов инжекцион спортния филтър не го бърка, независимо панелен или конус.
    За мен спортния фитър е по-добрия вариант понеже се сменя/чисти по-рядко.
    Звука се променя само с конуса, а вървежа не съм забелязал да се е променил осезаемо. С конус респонса е маалко по-добре е в ниските обороти.

AR 145 QV '97

Comment

Аз съм писал по тая тема по-рано - мойта е обикновена газова и с някакъв конус дето струваше към 30лв. Никакви проблеми, но ше трябва да минеш една настройка, защото естествено сместа се променя, Иначе не виждам никаква разлика освен, че реве малко повече в обороти
      166, 2.4 JTD'00

Comment

Вече твърдо се навих и аз да боцна едно конусче,но се чудя какао да е.Бих инвестирал и в скъпо,но ако гръмне пущината ще стане на пуканка и язък за парите.Така,че ще търся някакъв среден варянт.

Comment

МарЯне тикво заблудена за единия звук ще си изядеш ташаците от яд после вЕрвай ми
          Alfa Romeo 146 2.4JTD '00 230hp
          Alfa Romeo 166 2.4JTD 175hp FL '04 - на части
          Mercedes Benz ML270 CDI FL '03
          Mercedes Benz A170 CDI FL '01
          Yamaha FZ1 Fazer 150hp '08

Comment

Първоначално публикувано от MUROMAN Покажи съобщение
            Вече твърдо се навих и аз да боцна едно конусче,но се чудя какао да е.Бих инвестирал и в скъпо,но ако гръмне пущината ще стане на пуканка и язък за парите.Така,че ще търся някакъв среден варянт.
            Аз така съсипах първия преди да мина газанализатора
            166, 2.4 JTD'00

Comment

.
              1) - ДА
              2) риплейсмънт
              3) Мисля че не, ако първо се сложи филтъра, и после настройката, ако изобщо има значение.....
              4)И в двете по малко
              5)КН обезателно
              "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
              F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Първоначално публикувано от acko88 Покажи съобщение
                МарЯне тикво заблудена за единия звук ще си изядеш ташаците от яд после вЕрвай ми
                ЗАЩО?Обоснови си мнението.

Comment

Четох в една друга тема,че при газифицирането се намалявало притока на въздух в колата.А при спортния филтър -/Конуса/ имаме точно обратния ефект -приток на повече студен въздух.Казаха ми също ,че колата ще гасне с филтъра .Дветне неща не си ли противоречът.?Аз много искам да си сложа едно конусче и да мърка по звучно колата.При риплейсмънта ще има ли подобрение в звука?Има ли варянт следа като се сможи филтъра да се отиде на настройка на газовата и да се оправят нещата.?

Comment

Четох в една друга тема,че при газифицирането се намалявало притока на въздух в колата.А при спортния филтър -/Конуса/ имаме точно обратния ефект -приток на повече студен въздух.Казаха ми също ,че колата ще гасне с филтъра .Дветне неща не си ли противоречът.?Аз много искам да си сложа едно конусче и да мърка по звучно колата.При риплейсмънта ще има ли подобрение в звука?Има ли варянт следа като се сможи филтъра да се отиде на настройка на газовата и да се оправят нещата.?
                    Тикво ти сам си отговаряш.Ето щом си прочел че при газофициране умишлено се намалява притока на въздух,според теб по добре ли ще е да го увеличиш?И направо можеше това да ти го кажа и на по бира и да ти плесна 2 шамара като невъзпиемаш информацията Махни газта и слагаи филтер иначе несе занимавай с глупости "рацер" на ГАЗ

Comment

Добре де MUROMAN, никъде не каза дали си с обикновена АГУ или си с газов инжекцион. Притока на въздух се ограничава само при конвенционалните АГУ, не при инжекциона. И ако сложиш риплейсмънт нема да ти се промени звука, от опит го казвам. Звука се мени само от конус.

AR 145 QV '97

Comment

Аз ще поясня,значи нашия "рацер на газ" е с обикновенна газова демек с плочка.А също така едно грешно нещо е това което всички си мислят че конусния филтер променя звука,еее да така е смисал след като се сложи конус се променя звука обаче не това е главната причина поради която резонанса на двигателя става по висок.Цялата работа идва от там че когато колата е със "сток" филтера си тя освен филтерната кутия има и още една кутия която се казва "резонаторна кутия" също така някой я наричат "обезшумител",когато поставите спортен филтер "реплейсмънт" той просто заменя оригиналния пак струята с въздух се овеличава но като цяло в веригата все още участва въпросната резонаторна кутия,когато обаче вече се сложи конусния спортен филтер тази кутия вече няма нищо общо,скъсява се пътя на потока от въздух и така се променя/увеличава звука на автомобила.Затова ако някой има на колата си "реплейсмънт" може да опита да си отдели резонаторната кутия от филтерната 99.9% от случайте ги свързва гумено съединение,и колата ще си промени звука точно както със конусен филтер.

Comment

Първоначално публикувано от chico Покажи съобщение
                          Добре де MUROMAN, никъде не каза дали си с обикновена АГУ или си с газов инжекцион. Притока на въздух се ограничава само при конвенционалните АГУ, не при инжекциона. И ако сложиш риплейсмънт нема да ти се промени звука, от опит го казвам. Звука се мени само от конус.
                          Спортен филтър и ГАЗ/не е инжекцион/???

има го в заглавието.

Comment

Първоначално публикувано от acko88 Покажи съобщение
                            Тикво ти сам си отговаряш.Ето щом си прочел че при газофициране умишлено се намалява притока на въздух,според теб по добре ли ще е да го увеличиш?И направо можеше това да ти го кажа и на по бира и да ти плесна 2 шамара като невъзпиемаш информацията Махни газта и слагаи филтер иначе несе занимавай с глупости "рацер" на ГАЗ
                            И аз да ти направя една контра сега Със спортния филтър се увеличава притока на въздух-да,но има едно нещо наречено дифузьор(който регулира притока на въздух),сменя се и колата заспива,1 година и нещо съм карал със спортен филтър и газ на дедрата и колата спеше
                            Last edited by Abarth; d.m.y г., 15:01.
                            ex: | Fiat Tipo DOHC,Lancia Dedra 2.0 LS,ALFA 155 1.7TS,Lancia Dedra 1.9td SW,ALFA 164 2.0TS,Lancia Delta 1.6i | Fiat Coupe 1.8 16V VFD | Fiat Bravo 2.0 20V HGT |
                            BMW e39 facelift

Comment

Първоначално публикувано от Abarth Покажи съобщение
                              И аз да ти направя една контра сега Със спортния филтър се увеличава притока на въздух-да,но има едно нещо наречено дифузьор(който регулира притока на въздух),сменя се и колата заспива,1 година и нещо съм карал със спортен филтър и газ на дедрата и колата спеше
                              Исках да му обясня на МарЯнчо че няма смисал заради едното бръмчене да слага спортен филтер да маха маЗта и да слага и филтри и чипове сега да си кара и да се кефи

Comment

Working...
                              X