Известие

Collapse
No announcement yet.

пречи ли това?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• пречи ли това?

след като купих колата ми направи впечатление че е мудна на ниската скорост и особено при тръгването.след като я газифицирах стана още по-тромава.често срещан проблем във форума.имаше мнения за вариатор,изпарител,дебитомер и др.но на мен все ми се струваше че нещо я души тази кола.преди 20дена реших да проверя притока на въздух и промених входа преди филтъра(бях споменал на Крусейдар за това)преди трабата която влиза в кутията на в.филтър има още 1 кутия която според това което видях е без никакъв отвор.откачих трабата от нея(но м/у другото го направих щот ми гаснеше на свободна с по-висока скорост).та до тая траба,след като я откачих от тая кутия ей тая кола направо литна,и разхода и сякаш падна но пак си гасне като е с по-голяма скорост по енерция.но това освобождение е просто ....преди като потеглях сякаш бях с ръчна спирачка и постепенно се наемаше.пречи ли нещо за това че съм откачил трабата от тая кутия и каква е тя всъщност.ако съм пратил темата в грешен раздел моля да ме извините и препратите в точния.

ади а колеги газаджии включете се бе.

Comment

Това би трябвало да е т. н. резонаторна кутия. Служи за намаляване на шума от постъпващия въздух. Едва ли ще ти пречи на работата на колата, но за газта ще те бърка сигурно- вероятно въздуха ще е в повече. И ако сега входа на въздуха е много ниско, има опасност да засмуче вода някой път.
      Alfa Romeo 164 SUPER T. Spark /Base '95/ - gone for parts;
      Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

а стига ве,от де тая вода?

Comment

При повечко дъжд и по- големи локви, знае ли човек. Но пак нека някой с такваз кола да каже.
          Alfa Romeo 164 SUPER T. Spark /Base '95/ - gone for parts;
          Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

Първоначално публикувано от didod Покажи съобщение
            При повечко дъжд и по- големи локви, знае ли човек. Но пак нека някой с такваз кола да каже.
            тя трабата е вдигната на високо,прсто тази кутия е игнурирана от действие.повярвай сякаш карам друга кола.тези 120коня оживяха.

Comment

Провери си тръбата от там където засмуква въздух до разклонението за тая резонаторна кутия да видиш дали има нещо. Това което си направил е да и пуснеш допълнително въздух, а след като преди това не е и достигал значи имаш нещо запушено по въздуховода. По добре да го отпушиш и да върнеш системата в оригиналния вид. Наистина така може да засмучеш вода като преминаваш през някоя локва.

Comment

Колегите са прави. Тази кутия наистина е безмислена, единственото нещо което мове да стане е да влезе вода.
                Ако искаш да го напрйш кадърно, хем да диша колата хем да не влиза вода-слагаш спортен филтър и си гоотов!
                145, 1.6 I.E. Boxer
                Lancia Lybra 2.4 jtd 140+
                Subaru Legacy 2.5

Comment

Working...
                X