Известие

Collapse
No announcement yet.

Търся кабел за ГИ бардолини

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Търся кабел за ГИ бардолини

Търся кабел за ГИ бардолини или теляфона на някой който разбира от настройките на тоя ГИ.
    ГИ е още в гаранция но ми писна да се разкарвам до сервиза и да ми правят настройки. Колата си се движи горе долу добре, но според мен не е това което трябва да бъде.
    FIAT Punto 1,9 JTD
    EX Alfa 166 2.0TS 155hp with 18'' RIM
    sigpic

Е стига де няма ли хора с такава газова? Всички ли ходят само на сервиз?
    FIAT Punto 1,9 JTD
    sigpic

Comment

Абе аз съм със същата, но настройките ми се правят в движение, в смисъл качвам Арбанаси няколко пъти и майсторчето до мен на дясната седалка с лаптопа...и така докато "ми хареса". Обаче, сам на място доста пермотации на графиките ще изпишеш докато получиш оптимума! Колегата Стенли от ВТ май имаше такъв кабел-пиши му на лични, дано има време да чете. Успех!
      Карам си петата Alfa - Romeo & Giulietta-почти безпроблемно, и никога не се отказвам!!!И едно МИТО за съпругата !

Comment

В София при кой да отида да направи настройка в движение, понеже не ми се занимава с гаранционния сервиз, там досега в движение не са ми правли настройка
        FIAT Punto 1,9 JTD
        sigpic

Comment

eto vi kabel ako ne vi se dawat pari moge da si go sglobite ili nekoi ji4kadjiq da wi go napravi elemintite struwat w magazinite za elektonika 5lv.
          http://www.citroen-bg.net/forum/view...p?f=34&t=24888

Comment

Колега писането на КИРИЛИЦА Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО!!!!
            0887 26 38 78 - "Robygas"- Роби
            Автогаз сервиз-
            http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=71727

Comment

Аз уж съм с "Бардолини" , търся такъв кабел (щото и на мен ми )... не е проблем да го сглобя по схемата, но ми направи впечатление, че схемата от линка има 3 извода към куплунга на газовия колпютър (контролер ) - маса, и доколкото разбирам, Rx и Tx. При мен обаче куплунга има 4 проводника - черен, син, червен и бял (не мога да цитирам сега кое краче какъв цвят е). Въпроса ми е това (първото по схемата) краче за какво е (може би там вървят 12 волта ...) Някакви коментари...?

robygas Благодаря сърдечно=
              Last edited by serafim; d.m.y г., 21:02. Основание: благодаря
              sigpic
              Alfa Romeo 146 1.4 T.Spark Lusso (AR 33503) ZAR93000002178535

Comment

Плюс ,маса, К и Л линия.
                0887 26 38 78 - "Robygas"- Роби
                Автогаз сервиз-
                http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=71727

Comment

три пина са достатачни кабела работи! Три са маса , Rx ,Tx схемата е за RS232 порт и принципно имаме и плус ама от порта на компютара ! Там имаме -12волта когато програмата не е стартирана и +12(който в последствие се преобразуват в 5волта) като я стартираме!
                  Last edited by ivaylo_gr; d.m.y г., 15:35.

Comment

Еееех най-накрая му дойде времето на тоя кабел
                    Платката е готова само трябва да си купя СОМ буксата, че като купувах елементите я забравих нея . Отре трябва да тесвам вече, че ми писна като подмина 5000-5500 оборота и колата да не поема на газ
                    FIAT Punto 1,9 JTD
                    sigpic

Comment

Нещо не става, правя всичко уж както трябва, но не иска да се върже с ГИ. Трябва още четене

Кабела тръгна, вече 2 дена си играя с настройките, сега колата върви доста добре до към 7000 оборота, преди след 5000 почваше да сеца. Сега ще засичам разхода, дано да няма изненади
                      Last edited by kartell; d.m.y г., 18:43.
                      FIAT Punto 1,9 JTD
                      sigpic

Comment

Кабел за диагностика

Здравейте Колеги
                        Някой може ли да ми каже дали тази схема и този кабел ще могат да прочитат данните от ГИ Стилогаз? Благодаря
                        ALFA ROMEO 145 1.4TS 2000 г.

Comment

Виж във форума на ситроен, колегата "dzwer" ще ти даде информация надявам се.
                          FIAT Punto 1,9 JTD
                          sigpic

Comment

Какво стана с настройките?
                            Alfa Romeo 164 SUPER T. Spark /Base '95/ - gone for parts;
                            Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

Имам такъв оригинален кабел и го продавам, но нека ви споделя мойте преживявания с Бардолинито.

Значи, преди около 3 години сложих Бардолини на писана ми, защото ми предстояха доста пътувания по европа и хилядите километри щяха да го избият. Да маа не. Като ми го сложиха, в София, Младост-1а до атомния център, бях доволен от разхода 10/100, толкова ми беше и на бензин, докато не излязох извън градско(в случая заминах за Германия)
                              По пътя установих, че колкото харчи в града, почти толкова и извън. Пълен шит, предстоящото ми пътуване вече щеше да бъде на друга цена . Както и да е, преглътнах го и като се прибрах, право при същият майстор та после разходки и по поне 5 други. От там една невероятна сага от настройки и проби, като ако успееше да свали разхода на към 9/100 щеше да е за сметка на невероятно мъчно вървене на колата. Пробвах да си направя кабел, като си купих от компютърен магазин USB to RS232 конвертор и разни куплунгчета и кабелчета, но нещо не стана при все че схемата е ясна GND | RX | TX, нищо сложно. А, да не забравя да спомена че конвертора струваше 40лв и с кабели и т.н. стигна 45лв. т.е. 5лв. разлика с оригиналният. Купих и него и в продължение на 5хиляди км. по европейските пътища ръчках бардолинито но НЕ, НЕ и НЕ - под 8.5~9/100 не падаше. Отчаях се и си викам ще я разкарвам, баси боклука, за какво я купих 1300лв. В тоя момент се чух с един познат, който се занимава по принцип с копирни машини и принтери, но нали е с инжинерно образование беше почнал да произвежда и монтира и газови инжекционни. Отидох при него, и само при вдигането на капака вика "Пич, та те са ти вързали отоплението на изпарителя на подгряването на колекторните тръби. Така им е било най-лесно. Много малък дебит!!! В града успява да докара градусите, но като дигнеш 100км и на горе, от влизащия въздух изпарителя се охлажда и почва да вкарва повече газ, и от там и разхода заминава." И наистина, качваме се в колата и гледаме градусите на изпарителя, като съм с ниска скорост, ок 60, 60 и нещо, но като вдигнеш скорост и пада до към 30. Викам си ебаси нещастните малоумници са тия газаджии, аз и от преди го бях забелязал това, с предишната кола. Пича предложи да оправи бакиите, но аз вече бях решил да я махам и да не се занимавам никога повече в живота си с газ. Та така, махнах я и я продадох, но оригиналният кабел ми остана и го продавам.
                              Пиша ви това с идеята да обърнете внимание две неща.
                              1.Газовата сигурно е хубава, но всяко хубаво нещо може да бъде осрано от калпави майстори.
                              2. Да правите кабел, излиза като цена почти като оригиналният.
                              3. Ако някой иска кабелът, да ми пише на mlade77@hotmail.com или да ми звънне 0889405094

Дасвидания, и дано вашите газови са монтирани правилно

Comment

Working...
                              X