Известие

Collapse
No announcement yet.

До какво заключение стигнах

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• До какво заключение стигнах

Малко марляшко от моя страна но,останах без бензин.Карам на газ и не зареждам често бензин,а резервата ми свети от както съм я взел.Онзи ден,паля колата,и при форсаж да премина на газ угасна.Рекох край окотих нещо.Въртя но не пали.Обръщам ключа на газ и се чува нещо от рода на цъкане 2-3 пъти и спира.Диода за бензин изобщо не светва.При даване на контакт никакъв звук на помпата.Викам си или помпа или ключ щот на газ пали а на бензин не.отидох до бензиностанцията да сложа бензин и като заредих светна всичко и диода също и звук от помпата също се чу.Дрън и запали ,мама им италиянци царе са,сложили защита на помпата сигурен съм.

Колега,темата е много интересна!Само смени заглавието ѝ на нещо от сорта:защита на помпата или каквото ти дойде на ум,но да става ясно,че е за защитата на помпата.Това и мене ме изненада!
    Last edited by galinves71; d.m.y г., 19:06.

Естествено, че има защита но и това не е гаранция! Бащата така преди на бравото ми изгори помпата или като се замисля така си дойде колата.......няма значение.
    Ex ALFA 145 JUNIOR 1.4.16V T.SPARK SeXy Line
    FIAT STILO ABARTH 2.4L 20V 171HP+
    sigpic

Comment

Колега, един съвет. Не я карай колицата на резерва защото ще си прецакаш бензиновите инжектори. И без това, когато се кара на газ има тенденция за запушването им вследствие на това, че на върха на иглата остава бензин и в резултат на награяването леките фракции се изпаряват а тежките остават и полепват. Когато си на резерва, колкото и да се филтрира бензина, влиза още по-голяма гняс и риска от запушване е много по-голям.
      Alfa Romeo 159 SW, 1.9 JTDm
      Alfa Romeo 156, 2.4 JTD
      Ex: Alfa Romeo 159, 2.4 JTDm, Subaru Legacy 2.5i,
      Alfa Romeo 156, 2.0TS

Comment

Не знам що съм в газовия преместен но няма значение дан се раздребнявам пак.Та,явно не съм се изразил точно.На другата ми кола,като дам на контакт,дали има или не бензин,помпата сработва,при алфата нищо докато не я напълниш с нужното количество бензин.

Comment

аз откакто я имам карам ли я в града винаги съм на резерва апък колко пъти ми свършва бензина няма да ви кажа помпата никога не ми е изгаряла.Сипвам бенз и пали от раз абе Алфата си е Алфа
          sigpic
          33-(1.3),(1.5 TI),(1.7 8V),(1.7 16V),145-(1.4TS),(2.0TS),(1.7 16V Boxer),146-(1.4TS),156-(2.4 JTD),(1.9JTDm),164-(2.0 V6 Turbo)
          Само черна Алфа може да бие друга черна Алфа

Comment

---
            Last edited by ivan dimitrov; d.m.y г., 21:35.
            Арфа Ромео 146 1.6 боксер

Comment

Ами хубаво е да каже автора на темата кой модел е със "защита" според него....

Но като цяло лично аз избягвам да карам на лампа повече от няколко км...Винаги имам около 15литра бензин...
              Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
              Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

Първоначално публикувано от digitalundgrd Покажи съобщение

Но като цяло лично аз избягвам да карам на лампа повече от няколко км...Винаги имам около 15литра бензин...
                Колега незнам дали си разбрал,но резерваа на 147 започва от 10л коато ти светне лампата.
                Алфа Ромео 147-2.0 16V 2002g-ГИ
                The pleasure of driving Alfa Romeo!

Comment

по книжка го дават 7л...мисля?

http://clubalfaromeo.com/forum/attac...4&d=1228463278
                  Last edited by digitalundgrd; d.m.y г., 11:01.
                  Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
                  Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

146-1.6(т.спарк както съм казал вече)

Comment

по книжка го дават 7л...мисля?

http://clubalfaromeo.com/forum/attac...4&d=1228463278
                      Да, ама тва важи за ивънградски условия(в БГ), като се поклатиш малко по Шопските дупки светва баш на 10л. И пак НЕ чакайте колата да угасне зареждайте!!!
                      145 QV ex.
                      146 Boxer TOTAL ex.
                      147 T.S. Sele top

Lancia Dedra 2000 16

Comment

Първоначално публикувано от zdravio Покажи съобщение
                        Да, ама тва важи за ивънградски условия(в БГ), като се поклатиш малко по Шопските дупки светва баш на 10л. И пак НЕ чакайте колата да угасне зареждайте!!!
                        еПА у назе ШОпске дупцке нема,освен на жната.

Comment

Working...
                        X