От днес и аз вече съм собственик на Алфа 156 1.8 2000г. Понеже колата ще се кара всеки ден реших да и сложа газ или метан. С газовите инжекциони горе долу разбрах за кво става на въпрос, но метана е табу за мен. Та всеки може да си каже мнението...........разход, цени, вървене, удобство...........
Известие
Collapse
No announcement yet.
Газ или Метан посъветвайте ме
Collapse
X
-
Тагове: Няма
-
Лично мое мнение - ГИ. Метанът има 1 предимство (а според някои и то е съмнително) ниската цена и няколко недостатъка - скъпи уредби, много тежки бутилки поради много по-високото налягане (200 бара), не голям пробег (а метанстанции все още няма под път и над път), неминуемо понижаване на мощността (доколкото знам), задължителна промяна на картата на предварението (това е мое предположение - не съм запознат в детаили кои настройки се коригират и в какъв обхват).155, TS, 2.0i, 8V, климатроник, ABS - 92г
Още малко толерантност никога не е излишна!
-
Първоначално публикувано от fulcrum Покажи съобщениеОт днес и аз вече съм собственик на Алфа 156 1.8 2000г. Понеже колата ще се кара всеки ден реших да и сложа газ или метан. С газовите инжекциони горе долу разбрах за кво става на въпрос, но метана е табу за мен. Та всеки може да си каже мнението...........разход, цени, вървене, удобство...........
Сега сериозно. При една бутилка която тежи доста пробега е макс 150км. тръгнеш ли извънградско тряя си праиш сметка каде можеш да заредиш, а това е неприятно. Мощността спада доста, ама доста. Последното което разбрах е че изсушавала инжекторите? Доста екологична е и мисля това е единствения и +. Така че и аз съм за ГИ, освен това инсталацията му е малко или много по евтина
Comment
-
Мисля ,че никои не чете "Важните теми". Г.И. е вида на горивната система и това няма отношение към горивото, независимо дали е пропан-бутан, метан ,керосин, водород и.т.н. Както колегите казаха единственото неудобство /не малко/са съдовете и пробега.0887 26 38 78 - "Robygas"- Роби
Автогаз сервиз-
http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=71727
Comment
-
Баща ми кара венто с обикновен метан и с бутилките, които има които са с 15 кг газ в тях и общто тегло с газ-а е около 110 кг. С едно зареждане минава 300 км извънградско и последно ни стъпиха с един приятел ходихме с колата на баща ми - 1200км (София - Ахтопол, джиткане насам натам по плажове и обратно) 63 лева точно, като навръщане бързахме и сме карали с това венто със 160 по магистралата(вентото е 1.8 - 90 кончета, а какво става при повече), такаче е относително дали губи мощност... Няма да можеш да се състезаваш, но след като с 90 коня кола си караме без проблем със 160...Вече 30000 км да чукнем на дърво няма проблеми, просто веднъж годишно 15 кинта за настройка и кара.
Last edited by Da_Fuse; d.m.y г., 16:47.Аlfa 75 - 1.8 Turbo 155hp '87
Lancia Dedra 2.0 Turbo Integrale 180hp '92
България от векове за векове - НАД ВСИЧКО!
Comment
-
Аз лично препоръчвам ГИ-първо бутилката заема по-малко място в багажика и газ има на всяка бензиностанция,ако решиш да ходиш в чужбина в Гърция нямат метан,Сърбия също нямат,а газ има навсякъеАлфа Ромео 147-2.0 16V 2002g-ГИ
The pleasure of driving Alfa Romeo!
Comment
-
-
Няма кво друго. Инвестирай в хубава ГИ инсталация и ще ти се върнат парите много бързичко.Ако в края на годината съберете всички презервативи, които сте използвал и успеете да направите автомобилна гума от тях с гордост можете да я наречете GOODYEAR!
Alfa Romeo 166 2.0 TS + А-95Н LPi
Comment
-
Газ ли?Добре,ама като гледам как си бутат цените на торивата на горе...Метана е суровина жизнено важна за цялата икономика.Така че,цената и не може току-така да се вдига.Аз ще ти кажа лично за мен.Карам Алфа 166,150 к.с.,с метанов инжекцион BRC.Ами от Пловдив съм,карам в задръствания,и с 20 лева минавам повече от 300 км само градско!На пропан-бутан със същата сума бих минал максимум 150 км.Ти си прави сметката за теб.Познавам бакшиши които вече са минали по над 200 000 км. на метан,ами колите и моторите им са си чисто здрави.Единственото лошо е,че уредбите,особено инжекционите,са доста скъпи.Такава като моята тук е над 3500 лв,и няма да я направят като ми е направена в Италия.
Comment
-
Ми, да обобщим. На метан е по-евтино с 30-50% в сравнение с пропан-бутан. Метан има по-рядко от пропан-бутан. Метан се зарежда по-бавно. Пробега на метан е по-малък. Стоманените бутилки за метан са тежки и претоварват при всички положения задното окачване на автомобила. Бутилките от композитен материал са леки, но доколкото ми е известно са много скъпи. Инжекционните уредби са за предпочитане, независимо от горивото. Докато при пропан-бутан може да се работи с бензиновата карта на ъгъл за изпреварване на запалването (с известни уговорки), то на метан картата (3D – изпреварване/честота на въртене/натоварване) е различна и несъобразяването с това води до допълнително понижаване на мощностните характеристики на двигателя при работа с метан (те по-принцип са по-ниски от пропан-бутан, които пък са по ниски от бензиновите такива, при равни условия естествено). Друго не се сещам, специалистите да ме поправят където греша.Лудия
Comment
Comment