Известие

Collapse
No announcement yet.

Мнения за 156 с Г.И. + Чип

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Мнения за 156 с Г.И. + Чип

Здравейте,

Значи въпроса ми е следния.От няколко дни се чуда дали да не сложа чип на алфата( 156 1.8ТС), но се чуда дали ще има някакъв ефект при положение, че я карам на газ.Имате ли някакви мнение по въпроса? Ако има колеги с чип и газ ще съм им много благодарен да драснат няколко реда

Колега защо не напишеш просто "ЧИП" в търсачката на раздела!!!
    0887 26 38 78 - "Robygas"- Роби
    Автогаз сервиз-
    http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=71727

Comment

Слагай и мини да ти пренастроят газовата.
      Alfa Romeo 164 SUPER T. Spark /Base '95/ - gone for parts;
      Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

Аз съм с чип и карам на газ, върви си като на бензин, дори във високите обороти след 4500-5000 има по-голямо доускорение, което на бензин е след около 2400-2500.На газ един път се усеща доускорение от вариатора и второ в по-високите обороти. Да спомена и , че дюзите са с 3,3мм отвор. В Бургас майстора който ми монтира газовата доста си поигра докато тръгне да върви. Проблема беше, че стандартно слагат дюзи с по-малък отвор за този ДВГ и не можеше да го нахраним. Предварението ми е около 3-4 градуса( а може и да се лъжа, казвам по-памет), а по неговите думи газта иска аванс, поради факта, че гори по-бавно. Ако ти слагат чип ти препоръчвам да знаят поне колко градуса предварение ти дават, настройките може и в движение да ги правите и по мое мнение има само един който знае какво прави с ЕКУ-то на нашите бангийки - Бобо.
        Last edited by Доко; d.m.y г., 20:52.

Comment

???

Първоначално публикувано от Доко Покажи съобщение
          Аз съм с чип и карам на газ, върви си като на бензин, дори във високите обороти след 4500-5000 има по-голямо доускорение, което на бензин е след около 2400-2500....
          Колега и аз съм на газ.инжекцион "Фобос" в Бургас. Монтираха ми я до бившата Фулда. Я кажи в Бс къде си правил реглажа на газовото, че аз си имам проблеми точно с дюзите и въобще вурвежа на газ. А при Бобо, че ще се ходи то е ясно, чип също!

Comment

Слагай чипчето,не му мисли.Има разлика и когато си на гас.
            Алфа 145 2000г.1.6тс 120кс с чипче
            Кавазаки 1000к 130кс малко повече върви от алфичката

Comment

Първоначално публикувано от krasyb Покажи съобщение
              Колега и аз съм на газ.инжекцион "Фобос" в Бургас. Монтираха ми я до бившата Фулда. Я кажи в Бс къде си правил реглажа на газовото, че аз си имам проблеми точно с дюзите и въобще вурвежа на газ. А при Бобо, че ще се ходи то е ясно, чип също!
              Предполагам, че при един и същи човек сме слагали газовите уредби - Илия, доста е в час, лично с мен се занимава доста. Само уточнявам, че аз исках да върви, а когато човек си слага газова уредба майстора по-призумция я прави и да не гори много, за сметка на динамиката, а газта си е достатъчно ефтина, а си мисля,че човек може да си позволи 1 литър на сто повече. Та след няколко опита с различен размер на дюзите най-накрая взе да и стига и горивото. Има и друга подробност, моята кола е била с чип , аз в последствие слагам газова уредба , но това го разбрах когато отидох да я чипосвам . В крайна сметка сега си върви доста прилично, бих казал доволно без да има разлика в горивата - често я обръщам и на бензин за проби Първо иди при Бобо да ти я пипне, после при Илия ..... евентуално за донастройки или да ти сложи по-големи дюзи (би трябвало да се адаптира и веднага след чипа да усетиш разликата и на газ) А ако искаш ми се обади на 0899923041 , утре ще карам другата при него за филтри. А и да спомена за разхода, при мен не качва повече от 16 в града и 10 извън града с доста агресивно каране и често вкарване почти до прекъсвач,това е максималния разход който може да даде. Карам с 17/225/45 и си правя изчисления върху може би малко грешно изминати километри. Та реално може да е и по-малко.

п.с. Тъй като ми е много любопитно с какви конски сили разполага моя автомобил в сегашното му състояние съм замислил да я замеря на дино в най скоро време( до месец - два) . Та ако я свърша тази работа ще ви постна графиките и с двата вида горива.
              Last edited by Доко; d.m.y г., 01:28.

Comment

газ фобос

Първоначално публикувано от Доко Покажи съобщение
                Предполагам, че при един и същи човек сме слагали газовите уредби - Илия, доста е в час, лично с мен се занимава доста.
                И аз при него бях, ама от 3 години, т.е. откакто сложих газовата не съм я водил при него, само преди 2 години беше при Бобо за малко ремонт - смяна на ламбда, филтър риплейсмънт, датчици и разни дребилии. Тогава се оправи, но сега пак е много зле, особено на бензин
                В крайна сметка сега си върви доста прилично, бих казал доволно без да има разлика в горивата - често я обръщам и на бензин за проби
                При мене беше така 2-3 месеца след като сложих инжекциона, после от раз кат каза "Не" и все се ремонтираме
                Първо иди при Бобо да ти я пипне, после при Илия ..... евентуално за донастройки или да ти сложи по-големи дюзи
                При Бобо какво трябва да й правя? Аз така или иначе ще я водя за чип. Имам съмнение, че дюзите са позапушени, може би ламбда и разни други неща
                А ако искаш ми се обади на 0899923041
                Ще ти се обадя, ама не утре, че съм адски зает идната седмица (всъщност ако имаш време за по кафе), може би след 2 седмици или на Италфест-а ако ходиш?
                А и да спомена за разхода, при мен не качва повече от 16 в града и 10 извън града с доста агресивно каране и често вкарване почти до прекъсвач... Та реално може да е и по-малко.
                Ааа и по-малко е, при мене 14-15 л.газ/100км средно с натискане, иначе по-малко. Определено не пестя газ

ПП...Та ако я свърша тази работа ще ви постна графиките и с двата вида горива.
                Това ще е интересно
                Last edited by krasyb; d.m.y г., 19:46.

Comment

Звънкай за кафета и по фанта, пък ще говорим...... Аз цялата Неделя съм по кафенетата

Comment

Working...
                  X