Здравейте колеги!!! понеже вече няколко пъти срещам че като се монтира обикновенна газова уредба (с плочка) на нашите коли после стават "спънати" освен на газ така и на БЕНЗИН, ми се иска да ви попитам вярно ли е това и каква е причината. При всички ли се наблюдава или само на некомпетентно поставени уредби?
Известие
Collapse
No announcement yet.
Защо плочката спъва колата на бензин???
Collapse
X
-
Нещата са доста относителни. При монтаж на АГУ обикновено се ползват плочки със "предполагаемия" размер на дифузьора /Това е кръглото котлонче вътре/.
Всичко останало е въпрос на диагностика и намиране на оптималния вариант за двигателя и шофьора. Постигането на оптимална смес и изгаряне е свързано с намаляване или увеличаване да съответния дифузьор, но това не винаги е най-доброто за съответния начин на шофиране.
А конкретно на въпроса ти: - без намаляване на количеството въздух и стесняването на отвора няма как да се засмуче газта от изпарителя. Това стесняване е почти наполовина, така ,че няма начин да не се усети при бензина. Просто няма хем така -хем иначе. Ако държиш да запазиш пълната динамика на колата си на бензин /А не да направиш почти незабележим компромис/ си монтирай Г.И.0887 26 38 78 - "Robygas"- Роби
Автогаз сервиз-
http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=71727
-
Благодаря ти РОБИ за изчерпателният отговор! всичко вече си обясних......този въпрос го зададох, защото някой "дървени философи" (мои приятели) смятаха че на бензин не трябва да се променя вървежа.
П.С иначе аз съм с обикновенна газова и съм много доволен!!!.
ВСИЧКО ДОБРО!!!!sigpicЕХ-alfa romeo 155 1.7t.s 8v с АГУ
Comment
-
Това исках да ти обясня ,но нещо се улях. Повечето хора не усещат никаква разлика. Рядко някой екстремист да се загледа толкова. Преди години карах известно време Алфа 75 V6 3000 и съм се борил доста с този проблем, защото това е кола за КАРАНЕ и там нещата се усещат много, но с наш,те каручки /дето са за возене/........
---------- Post added at 14:57 ---------- Previous post was at 14:55 ----------
Първоначално публикувано от The_Game Покажи съобщениеAз още като видях плочката и.
Веднага след монтирането й колата умря на бензин.0887 26 38 78 - "Robygas"- Роби
Автогаз сервиз-
http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=71727
Comment
-
Първоначално публикувано от The_Game Покажи съобщениеAз още като видях плочката и.
Веднага след монтирането й колата умря на бензин.
---------- Post added at 19:33 ---------- Previous post was at 19:33 ----------
Веднага след монтирането й колата умря на бензин.ALFA ROMEO 155 1.8TS MY95 SPORT -The Legend - бивша
Renault Megane II Grand Tour-2004г
Comment
Comment