Известие

Collapse
No announcement yet.

Колата превключва на бензин

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Колата превключва на бензин

Колеги помагайте,
    Алфа 156 с ГИ Бардолини,
    като загрее си минава на газ, обаче при натискане на педала веднага връща на бензин.Все едно е свършила газта.
    Има газов филтър и мисля да го сменя,
    имате ли други предположения?

99% датчик за налягане на газовата рейка или филтър на газовия клапан .Връща от ниско налягане.
    sigpicAlfa Romeo 155 1,8 8V TS ; Suzuki Vitara

Който не може да си купи FERRARI,си купува ALFA ROMEO.....

Comment

да,точно от ниско налягане го прави и аз имам същия проблем.Дръж я по-пълна и няма да имаш проблем,мен това ми го прави само при студено време.
      Un Amore Grande!
      Alfa Romeo 147t.s. 2002sigpic
      Skoda Favorit 94 с АГУ (ама не инж. )
      http://www.bokota.snimka.bg/album.ph...=6687668&lp=30

Comment

Редуктора подържа налягане от около 1,2 атм,а пък ЕУ чрез датчика отреагирва при налягане което му е зададено софтуерно,но трябва да е около 0,6 атм и за време не по-малко от 1..2 секунди, ако не са изпълнени тез услвия чак тогава връща системата на бензин.В случая налягането в бутилката ще окаже влияние да отреагира системата след определено натоварване на агрегата ,а не веднага сле подаването на газ.Но, ако изпатителя е с вграден газов клапан с филтър,каквито по принцип се използват от фирма БСМ която произвежда и продава системата Бардолини на пазара,задръстването на тоз филър е много голяма вероятност да довежда до това което е описам колегата като проблем.

Comment

Колеги аз имах същия проблем при мен беше от прегънат маркуч който е след инжекторите към мотора под капака и не се виждаше майстора колко си игра само до като го открие налягането вдига разшири фито на инжекторите филтри сменя и какво ли още не накрая почна да изолира един по един цилиндрите като им пускаше бензин а другите работят на газ и така го намери че 3 не пуска газ но май това го може само Фобоса сега вече всичко е наред но ако ти е кадърен майстора ще намери проблема.
          АР 156 1.8 ТС 2000г

Comment

Първоначално публикувано от BatGergi Покажи съобщение
            Колеги аз имах същия проблем при мен беше от прегънат маркуч който е след инжекторите към мотора под капака и не се виждаше майстора колко си игра само до като го открие налягането вдига разшири фито на инжекторите филтри сменя и какво ли още не накрая почна да изолира един по един цилиндрите като им пускаше бензин а другите работят на газ и така го намери че 3 не пуска газ но май това го може само Фобоса сега вече всичко е наред но ако ти е кадърен майстора ще намери проблема.
            И при теб,не е връщала на бензин,а е прексъвала на газ - много различно .......

Comment

Смяна!!!

Първоначално публикувано от nik_hadji Покажи съобщение
              Колеги помагайте,
              Алфа 156 с ГИ Бардолини,
              като загрее си минава на газ, обаче при натискане на педала веднага връща на бензин.Все едно е свършила газта.
              Има газов филтър и мисля да го сменя,
              имате ли други предположения?
              Смени и двата филтъра и пиши какъв е резултата и тогава ще има предположения, щото сега си е губене на време в празни приказки!!!
              Карам си петата Alfa - Romeo & Giulietta-почти безпроблемно, и никога не се отказвам!!!И едно МИТО за съпругата !

Comment

Аз имам същия проблем смених филтъра но положението е същото,едни майстори ми казаха че като се стопли ще се оправи!!!
                Alfa Romeo 33 1.7 8v 4x4
                Alfa Romeo 164 2.0 Super 95g

Comment

Първоначално публикувано от JORDI Покажи съобщение
                  Смени и двата филтъра и пиши какъв е резултата и тогава ще има предположения, щото сега си е губене на време в празни приказки!!!
                  Най- смисленото от цялата тема.
                  0887 26 38 78 - "Robygas"- Роби
                  Автогаз сервиз-
                  http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=71727

Comment

Не е така не е прекъсвала на газ а когато не и стига газта по тая причина че е прегънат маркуча датчика си мисли че ми е свършила газта и обръща на бензин затова писах че и вдигна налягането и и направи дупките на инжекторите по големе защото газта не и стигаше така поне ми го обясниха и мисля че е логично аз само пиша какво ми се е случило на мен от тогава вече го нямам тоя проблем вече 6 месеца
                    АР 156 1.8 ТС 2000г

Comment

Първоначално публикувано от BatGergi Покажи съобщение
                      Не е така не е прекъсвала на газ а когато не и стига газта по тая причина че е прегънат маркуча датчика си мисли че ми е свършила газта и обръща на бензин затова писах че и вдигна налягането и и направи дупките на инжекторите по големе защото газта не и стигаше така поне ми го обясниха и мисля че е логично аз само пиша какво ми се е случило на мен от тогава вече го нямам тоя проблем вече 6 месеца
                      Колега, слагай по някой препинателен знак от време на време...
                      Alfa Romeo 1.8 TS `98
                      sigpic

Comment

Ти пък.....това са ненужни екстри. Може и да не е бил в часа за препинателните знаци ?!
                        0887 26 38 78 - "Robygas"- Роби
                        Автогаз сервиз-
                        http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=71727

Comment

Да не съм писател тук да не е кръжок по българска фиология абе нали е форум за болежките на колите ни а с надути псевдо Софианци не ми се говори не искам да се заяждам с никой някой хора само това правят тук в место да помагат на колегите си.
                          АР 156 1.8 ТС 2000г

Comment

Че като е форум и какво? Да пишеш на български и правилно - това си е въпрос на самоуважение. И не на последно място - много по-лесно ще се разбира какво искаш да кажеш. Демек и ще си по-полезен.

Айде модраторите да чистят сега...
                            Alfa Romeo 164 SUPER T. Spark /Base '95/ - gone for parts;
                            Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

Първоначално публикувано от didod Покажи съобщение
                              Че като е форум и какво? Да пишеш на български и правилно - това си е въпрос на самоуважение. И не на последно място - много по-лесно ще се разбира какво искаш да кажеш. Демек и ще си по-полезен.

Айде модраторите да чистят сега...
                              Спокойно можеше да кажеш и да ринат *****та!
                              На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
                              Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Working...
                              X