Известие

Collapse
No announcement yet.

JTS на газ!?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• JTS на газ!?

Аз съм дизел, но попаднах на интересно клипче 156 2.0JTS GPL! Доколкото знам на този двигател не може да се сложи газ! http://www.youtube.com/watch?v=RG0xO...eature=related
    147 jtd 115k.c "02 Distinctive

Първоначално публикувано от rady156 Покажи съобщение
    Аз съм дизел, но попаднах на интересно клипче 156 2.0JTS GPL! Доколкото знам на този двигател не може да се сложи газ! http://www.youtube.com/watch?v=RG0xO...eature=related
    незнам,но що ми се струва ,че това е бензинов агрегат с капак на JPS ......
    sigpicAlfa Romeo 155 1,8 8V TS ; Suzuki Vitara

Който не може да си купи FERRARI,си купува ALFA ROMEO.....

Comment

Първоначално публикувано от krasisashkov Покажи съобщение
      незнам,но що ми се струва ,че това е бензинов агрегат с капак на JPS ......
      JTS е бензинов двигател (Опелов) ! Не го бъркайте с JTD....
      Аз също съм чел , че не може да му се сложи газ
      Alfa Romeo 147 1.9 JTD 8v Distinctive
      Fiat Punto Mk1 1.2 Fire
      Ex: BMW E61 530 Xi

Comment

Може, може... Вече се правят.
        0887 26 38 78 - "Robygas"- Роби
        Автогаз сервиз-
        http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=71727

Comment

Колкото и малко да разбирам от ДВГ,що ми се струва ,че тоз агрегат има запалители свещи с високоволтови бобини-а не нафтови дузи,и защо ли е с пропан-бутан, а не с метан.И доколкото занам поне аз дизел с LPG не работи по тоз начин.Но знам ли?Бипроси на които нямам отговор.

---------- Post added at 13:59 ---------- Previous post was at 13:41 ----------

Ако е бензинов с директно подаване на горивото в цилиндъра ,става с газ ,но с уредба специално разработена за тоз тип агрегат,като всяко десето.....петнаисто подаване на гориво е на бензин или около 10% гори бензин,останалото е газ (за да незапечат бензиновите дюзи)

Comment

Колкото и малко да разбирам от ДВГ,що ми се струва ,че тоз агрегат има запалители свещи с високоволтови бобини-а не нафтови дузи,и защо ли е с пропан-бутан, а не с метан.И доколкото занам поне аз дизел с LPG не работи по тоз начин.Но знам ли?Бипроси на които нямам отговор.
            Добре де , кой пише дизел на газ ??? Колега , май не четеш http://en.wikipedia.org/wiki/JTS_engine

The JTS engine (Jet Thrust Stoichiometric) is a gasoline direct injection engine produced by Alfa Romeo. It exists in two forms, straight-4 and V6, and was introduced into the Alfa lineup in 2002.
            Причината , за да се постави трудно газ . Радвам се , че в България се намират такива специалисти
            Колега robygas , на колко такива двигателя сте слагали LPG
            Alfa Romeo 147 1.9 JTD 8v Distinctive
            Fiat Punto Mk1 1.2 Fire
            Ex: BMW E61 530 Xi

Comment

Аз лично не съм. Не ми е попадала такава кола.
              След появата на този тип горивни системи е логично да има реакция и от производителите на газови системи. Естествено е да се мисли и да се появяват разработки в тази насока. Не съм изпадал в подробности, но това което знам е, че различните марки търсят засега по различен начин разработването на системите си. А имено - едните решават проблема с охлаждането на бензиновите дюзи/ щото това е най големия проблем/ със редуването на тактовете на всеки цилиндър- бензин -газ /доколкото помня така беше при BRC/ , докато при Би-газ го решават 80/20% газ-бензин като едновремена работа на двете горива, това което каза колегата. Пак повтарям :- не съм изпадал в подробности, но тези двигатели вече се правят и това не е от вчера.
              0887 26 38 78 - "Robygas"- Роби
              Автогаз сервиз-
              http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=71727

Comment

---------- Post added at 13:59 ---------- Previous post was at 13:41 ----------

Ако е бензинов с директно подаване на горивото в цилиндъра ,става с газ ,но с уредба специално разработена за тоз тип агрегат,като всяко десето.....петнаисто подаване на гориво е на бензин или около 10% гори бензин,останалото е газ (за да незапечат бензиновите дюзи)
                Колега говорим за JTS, a не за JTD! Първото е бензин, а второ дизел! А питам, защото знаех, че този двигател не може да се газифицира, както 1.9 2.2 и 3.2 на 159/брера
                147 jtd 115k.c "02 Distinctive

Comment

Над 10 автомобила са минали през ръцете ми,направени от мен и от производител и то главно френски модели.Тез които,аз съм правил са главно Опел,Фолсваген и Мицивуши.Скептично съм настроен към таз система независимо от кои е разваботена и е продава на пазара.Всички след 50.....60000 км на газ зпочват да правят проблеми с бензиновите дюзи! Сменят се и пак на ново след около 60 хил. - проблем!
                  И ако имам такъв агрегат аз,ще си го карам на бензин и няма и да мисля за газ,това си е мое мнение и никои не обвръзвам с него.

---------- Post added at 16:12 ---------- Previous post was at 16:05 ----------

Да извиняват колегите,но аз сим виновен,не разбрах ,че става въпрос за бензинов ,а за дизелов!Сори! ЕГНе сине,ЕГНе

Comment

през първите три години от производството на JTS моторите имат фабричен дефект с газорзпределението и паленето на сместта. Слагането на газ може да е опасно дори!!!

http://www.facebook.com/VenturaGarage
                    Sotiris Rokkos: "Neno you gave me scary feelings I did not ever feel before in my 30 years experience of racing... you know..."

Comment

Working...
                    X