Известие

Collapse
No announcement yet.

колата гърми

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• колата гърми

Колеги,помогнете!Колата е от подписа и вече два пъти гърми на газ и двата пъти ми прави кутията на филтъра на парчета.Карана е три години на газ и до сега не е гърмяла никога.Свещите са на 8000 км Дензо,закарах е на диагностика и ми казаха,че всичко е перфектно и че най-вероятно си е заминал изпарителя,защото нещо се базикаше черното копче отпред за регулирането на сместа.Отидах на газаджия да ми смени изпарителя,а той ми вика изпарителя ти е 6,това копче не се пипа и само е настрои.Сега колата пак върви,но мисля,че пак ще гръмне и не ми харасва как работи на газ.Странното е,че и двата пъти след автомивка гърми.
    Brera 2.4 JTD 20v, 147 1.6 16v Ex, GT 1.9 16v Multijet Ex, 147 1.9 16v Multijet Ex, 147 1.9 8v JTD Ex, 145 1.6 Boxer Ex
    За ортодоксалните “Алфисти” друг мотор освен боксера не съществува!!!

да не се мокри некаде бре!!!
    пък и савета ми е смени малко майстора
    155 осем хиляди клапана 16 вериги
    0884650778 токи4а

http://www.youtube.com/watch?v=JLPSY...eature=related

Comment

За майстора не знам , ама ако я намокри още веднъж може и да не си тръгне от мивката.
      0887 26 38 78 - "Robygas"- Роби
      Автогаз сервиз-
      http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=71727

Comment

Малко по-подробно ще обясните ли,какво може да се мокри?Колко майстора смених и ефекта е същия...
        Last edited by zaryto; d.m.y г., 18:48.
        Brera 2.4 JTD 20v, 147 1.6 16v Ex, GT 1.9 16v Multijet Ex, 147 1.9 16v Multijet Ex, 147 1.9 8v JTD Ex, 145 1.6 Boxer Ex

Comment

Прочети последните точки за запалителна система.http://www.clubalfaromeo.com/forum/s...ad.php?t=41869
          Мога да добавя. Освен нередностите по запалителна система детонацийте се получават от БЕДНА СМЕС. Най кризисен е момента с потеглянето. Проверка :
          - Да не смуче въздух от някъде особено около плочката или въздуховоди /Ако има такива/ след нея.
          - Некоректна работа на изпарителя.
          - Най-кофтия вариант -проблем със смукателни клапани или газоразпределение.
          Last edited by robygas; d.m.y г., 20:35.
          Автогаз сервиз-

Comment

Благодаря колега!

Comment

Смених изпарителя,свещите са нови,10 пъти е настройваха на газ анализатор и всеки път като мина автомивка гърми.... отпред няма нищо мокро и кабелите са сухи и свещите,от какво гърми?

Comment

Автомивка!!!

Не ходи на автомивка един месец и пиши дали гърми!
                Карам си петата Alfa - Romeo & Giulietta-почти безпроблемно, и никога не се отказвам!!!И едно МИТО за съпругата !

Comment

Не гърми повече от месец е карах без да ходя на мивка,а пък и вече за 5 път е мия и навръщане по пътя гърми,после следва диагностика,газаджия и пак наново,вече ми писна да се занимавам.

Comment

В големите дъждове гръмна на газ, после започна да прекъсва и на бензин,ама много здраво.Едвам се прибрах.Като и подам газ и стои на 1000 оборота и само ръмжи,но не тръгва.Вече нз къде да е закарам.Иначе като е сухо върви идеално.

Comment

смени си кабелите на свещите.
                      точка

Comment

Здравей ,колега да ти кажа и из имах подобен проблем като стане мокро навън значи при мен се оказа че от калника където е монтирана бобината се мокри от някоя локва ,просто самия калник има отвори и оттам влизаще вода ,също малко се мокреше от разширителното казанче за антифриз

Comment

Първоначално публикувано от andreeevbg Покажи съобщение
                          ....просто самия калник има отвори и оттам влизаще вода ,също малко се мокреше от разширителното казанче за антифриз
                          Здравей колега, и аз все това им разправям, че е от мокрото казанче
                          Автогаз сервиз-

Comment

ами така си е то кабели свещи си е консуматив но не винаги е от тях ,аз навремето имах поло на газ и се прекъсваше яката направо лашкаше сменях ,кабели, свещи делко, дистрибутор палец ,бобина мембрани и все тая ....и бях се отчаял ...оказа чукче което струваше 5лв така че .......

Comment

Working...
                            X