Известие

Collapse
No announcement yet.

Въпрос относно газов емулатор ?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Въпрос относно газов емулатор ?

Надявам се някой колега да може да ми даде правилна информация или поне да получа няколко мнения.Та на въпроса(проблема).Имам 145-ца 1.6 TS с обикновенна газова със изпрител и съм сложил и емулатор.Много често когато спирам и изключвам от скорост,двигателя се форсира и държи 2000 оборота(това е на газ).Включвам някаква предавка,държа спирачката и плавно отпускам съединителя докато оборотите паднат до 1200,след което изключвам предавката и си се нормализират до към 800-1000 оборота.Това го прави само на газ.На бензин няма никакви проблеми.Поинтересувах се и ми казаха,че това най-вероятно е от емулатора.Когато го взимах,просто отидох и взех първият видян Та сега и въпросът ми е,някой дали би могъл да ми каже дали има някакви по-специални емулатори и дали трябва да си взема такъв за да се оправи проблема? И ако има такива къде мога да намеря и закупя ? А ако някой има друго мнение,че проблема идва от другаде,моля нека сподели

Алфа Ромео 145 1.6 16V TS 97г. PB*3886*ВТ

Емулатор на ламбда сондата или на дюзите? И друго - ако спреш напълно, без да си на предавка, оборотите пак ли са 2000 или се оправят?
    Last edited by didod; d.m.y г., 21:53.
    Alfa Romeo 164 SUPER T. Spark /Base '95/ - gone for parts;
    Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

Емулатор на дюзи.Емулатор на ламбда сонда нямам.Оборотите и напълно спрял,и на празен ход,и в движение без включена предавка все са 2000.Само прехвърлям на бензин и веднага се нормализират.Копчето ми е автоматично и на 2000 оборота ми прехвърля на газ,и както прехвърля на газ на 2000 оборота и там си остават.И трябва да ги свалям принудително както вече обясних

Comment

Тая кола си се прави с първия видян в магазина емулатор. Няма никакви изисквания към него. Дървото е другаде.
        0887 26 38 78 - "Robygas"- Роби
        Автогаз сервиз-
        http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=71727

Comment

Първоначално публикувано от robygas Покажи съобщение
          Тая кола си се прави с първия видян в магазина емулатор. Няма никакви изисквания към него. Дървото е другаде.
          Колега искаш да кажеш,че наистина се е прецакал емулатора и трябва да се смени ?

Comment

Първоначално публикувано от Corwin Покажи съобщение
            Когато го взимах,просто отидох и взех първият видян Та сега и въпросът ми е,някой дали би могъл да ми каже дали има някакви по-специални емулатори и дали трябва да си взема такъв за да се оправи проблема?
            Това ти е въпроса. Така ти и отговарям. Никъде не казах, че трябва да го сменяваш. Напротив. Потвърдих , че се прави с първия срешнат.
            0887 26 38 78 - "Robygas"- Роби
            Автогаз сервиз-
            http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=71727

Comment

Първоначално публикувано от robygas Покажи съобщение
              Това ти е въпроса. Така ти и отговарям. Никъде не казах, че трябва да го сменяваш. Напротив. Потвърдих , че се прави с първия срешнат.
              Ясно,благодаря за информацията.А случайно да знаеш и дали е от него проблема или нямаш идея ?

Comment

пробвай да откачиш буксата на ламбда сондата да видим какъв ще е ефекта.
                точка

Comment

След като е с обикновенна АГУ и няма ламбда емулатор,какво значение има сондата?

Comment

Първоначално публикувано от Георги Живков Покажи съобщение
                    След като е с обикновенна АГУ и няма ламбда емулатор,какво значение има сондата?
                    Никакво
                    Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

то ЕКУ-то няма никаква идея че караш на газ и се опитва да компенсира по показанията на ламбдата.
                      точка

Comment

Първоначално публикувано от kolev Покажи съобщение
                        то ЕКУ-то няма никаква идея че караш на газ и се опитва да компенсира по показанията на ламбдата.
                        Че тоя емулатор е точно за тва,да лъже Екуто........то на гас и деботмера е аут.
                        Mercedes W202 - 200kompressor 99'
                        Alfa Romeo 156 1.8 16V TS 99' - ex''
                        Alfa Romeo 145 1.9JTD 99'

Comment

е баш де, той тоя емулатор го няма.
                          точка

Comment

Първоначално публикувано от kolev Покажи съобщение
                            е баш де, той тоя емулатор го няма.
                            А баш де Нямам го този емулатор,но и с откачена букса е същата работа.Та се сетих,че имам един проблем с оборотите и на бензин,и реших първо тях да оправя и то причината може да е една и съща и за бензина и за газтта Тия дни ще сваля дебитомера,стъпковото моторче и дросила и ще си поиграя да ги лъсна и направя като нови.После ще сваля за всеки случай и клемите на акомулатора за една нощ и след това ще видим дали ще има резултат.Ще пиша ако случайно някой се поинтересува да знае какво е станало А до тогава ми стискайте палци хихи
                            Last edited by Corwin; d.m.y г., 21:35.

Comment

Working...
                            X