Известие

Collapse
No announcement yet.

Има ли значение как паля?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Има ли значение как паля?

Добро утро колеги! Има ли значение на какво паля?Премирно ставам сутрин и колата е студена пречили ако я запаля на газ? Може ли това да ми скапе бензиновата помпа?
    __________________________________________________ ___
    Alfa romeo 166 T.Spark 2.0 2002г. 6 степена кутия. 9.7 на 100

Че как ще запалиш директно на газ? С какво газово си?
    Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Първоначално публикувано от oem Покажи съобщение
      Че как ще запалиш директно на газ? С какво газово си?
      Че какъв е проблемът да запали на газ? Аз знам за кола, която от 2-3 години се пали и се кара само на газ, а на бензин не работи въобще. Само в най-големите студове тая зима не поиска да пламне.
      _______
      146 JTD - ex
      Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

ами АГУ... не съм на ВИЕ с колите...
        __________________________________________________ ___

Comment

Първоначално публикувано от trustworthy Покажи съобщение
          Че какъв е проблемът да запали на газ? Аз знам за кола, която от 2-3 години се пали и се кара само на газ, а на бензин не работи въобще. Само в най-големите студове тая зима не поиска да пламне.
          Ако е с обикновено газово да, но с инжекциона не е хубаво да пали директно. И аз имам друга кола дето няма дори и бензинова помпа.
          Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Има ли...?

Има значение, разбира се! Не че е невъзможно, особено при конвенционалните уредби, но има няколко неприятни аспекта когато се пали само на газ!
            Първо Когато е студено,за да преодолееш трудното достигане на газта до горивната камера / поради факта, че е все още в течна фаза и изпарителя е студен/ се налага да потдържаш по-високи обороти /над 2500 напр./, докато двигателя влезе в температурен режим.Ако се изпусне този момент и изгасне двигателя паленето става трудно и с риск да прецакаш я акумулатор , я стартер!
            Второ:Тези високи обороти при студен двигател допълнително водят до износване на мотора!
            Трето: Разхода на газ значително се увеличава в този начален стадий.
            Но на времето и аз през лятото карах моята 33-ка само на газ без да обръщам особено внимание на подобни факти! Успех!
            Карам си петата Alfa - Romeo & Giulietta-почти безпроблемно, и никога не се отказвам!!!И едно МИТО за съпругата !

Comment

Благодаря ви много колеги!
              __________________________________________________ __

Comment

На автомобила му е все тая на какво гориво го палиш, стига да става бързичко, рискуваш най-вече бързо стареене и напукване на гумената мембрана на изпарителя, който при форсиране на студен двигател направо замръзва /изпарение - ендотермичен процес/, а още няма топла водичка да го постопли. Единствено затова ограничението при добрите газови уредби е по температура, обикновено над 40, а за инжекционите, които са по-капризни - дори над 50 градуса.
                Last edited by Zarini; d.m.y г., 02:25.
                Alfa Romeo 147 JTD 115hp+
                Fiat Croma 2.4 Mjet 200hp

Comment

Че защо да не я палиш само на газ.Ако всичко е наред мисля че няма нужда да я държиш в обороти както каза колегата.Палил съм на газ и колата си работи-единственно когато е адски студено след запалване на газ колата работи около 20-секунди и кога повече кога по-малко и гасне,защото замръзва изпарителя.Пали си я на бензин когато е студено.Аз моята винаги я паля на бензин и съм се пробвал и на газ,но на газ кога по-бързо кога по-бавно пали.На бензин си пали от раз и няма проблем.
                  Mercedes W202 - 200kompressor 99'
                  Alfa Romeo 156 1.8 16V TS 99' - ex''
                  Alfa Romeo 145 1.9JTD 99'

Comment

Първоначално публикувано от ludkanar Покажи съобщение
                    Че защо да не я палиш само на газ.Ако всичко е наред мисля че няма нужда да я държиш в обороти както каза колегата.Палил съм на газ и колата си работи-единственно когато е адски студено след запалване на газ колата работи около 20-секунди и кога повече кога по-малко и гасне,защото замръзва изпарителя.Пали си я на бензин когато е студено.Аз моята винаги я паля на бензин и съм се пробвал и на газ,но на газ кога по-бързо кога по-бавно пали.На бензин си пали от раз и няма проблем.
                    здр колеги имам следниа проблем сутринта като запаля колата то си работи на бензин до 50 град.после автомати4но минава на газ оба4е след 50 градосова темп.и някоу пат мисие слу4вало да нямам бензин и немога дая паля алфа 156 1.6. 99г. сьс газов ин.е колата
                    10 секунди и ме няма алфа 156 1.6 120с.

Comment

А какъв е въпросът всъщност?
                      Alfa Romeo 164 SUPER T. Spark /Base '95/ - gone for parts;
                      Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

Първоначално публикувано от isoto 20 Покажи съобщение
                        здр колеги имам следниа проблем сутринта като запаля колата то си работи на бензин до 50 град.после автомати4но минава на газ оба4е след 50 градосова темп.и някоу пат мисие слу4вало да нямам бензин и немога дая паля алфа 156 1.6. 99г. сьс газов ин.е колата
                        Здравей колега,
                        първо моля те да пишеш по-четливо. 4 и 6 не са букви а цифри и тук ползването им се смята за неуважение към езика.

Сега към въпроса ти:
                        -Доколкото разбирам той е как да запалиш директно на газ?
                        Понеже не си казал каква е марката на уредбата мога само да кажа, че повечето ГИ палят авариино като държиш натиснато копчето и тогава въртиш на стартер.

Това, че оставяш колата без бензин ще доведе до повреда в бензиновата помпа.
                        0887 26 38 78 - "Robygas"- Роби
                        Автогаз сервиз-
                        http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=71727

Comment

Първоначално публикувано от robygas Покажи съобщение
                          Здравей колега,
                          първо моля те да пишеш по-четливо. 4 и 6 не са букви а цифри и тук ползването им се смята за неуважение към езика.

Сега към въпроса ти:
                          -Доколкото разбирам той е как да запалиш директно на газ?
                          Понеже не си казал каква е марката на уредбата мога само да кажа, че повечето ГИ палят авариино като държиш натиснато копчето и тогава въртиш на стартер.

Това, че оставяш колата без бензин ще доведе до повреда в бензиновата помпа.
                          И до скапване на стартера ,ако въртиш по-дълго време.
                          ALFA ROMEO 155 1.8TS MY95 SPORT -The Legend - бивша

Renault Megane II Grand Tour-2004г

Comment

Аз съм чувал, че като си на газ докато е студена още харчи по-вече газ.Преди няколко дни се сетих за това и се чудя дали някой е правил експеримент ?
                            мене ме нема, в целата схема........

Comment

Първоначално публикувано от sen7 Покажи съобщение
                              Аз съм чувал, че като си на газ докато е студена още харчи по-вече газ.Преди няколко дни се сетих за това и се чудя дали някой е правил експеримент ?
                              Разхода преди 50-60гр. е троен.
                              0887 26 38 78 - "Robygas"- Роби
                              Автогаз сервиз-
                              http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=71727

Comment

Working...
                              X