Известие

Collapse
No announcement yet.

Защо прекъсва на газ?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Защо прекъсва на газ?

Здравейте колеги,
    от месец немога да си оправя колата...
    смених дебитомер, свещи, маркуч след дебитомера, филтрите всички + 2 газови диагностика... и колата пак си прекъсва и то само на ГАЗ. Моля ви кажете някой свестен газаджия в района на Сливен че ми писна вече от некадърници. Колата е от подписа с метанов инжекцион ланди ренцо (работещ на пропан бутан).
    Благодаря ви предварително.
    sigpicAlfa 156 1.8 TS '00

Първоначално публикувано от Stefan84 Покажи съобщение
    метанов инжекцион ланди ренцо (работещ на пропан бутан).
    Как става тоя номер, на дюзите не им ли е ниско налягането така?
    Video meliora proboque deteriora sequor.

Comment

Първоначално публикувано от Tedo Покажи съобщение
      Как става тоя номер, на дюзите не им ли е ниско налягането така?
      явно че става, защото колата си вървеше добре в началото, пък и уж майстора ми каза че няма проблем...
      Та някой може ли да ми помогне по моя проблем?

Comment

Трудно може така да се разбере какъв ти е проблема и да се реши. Не знам какво сте правили щото се прави една преработка на изпарителя и на дюзите за да стане тоя номер.
        0887 26 38 78 - "Robygas"- Роби
        Автогаз сервиз-
        http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=71727

Comment

Ам...не точно така. Точно за ГИ на ланди от метан на пропан-бутан ( и обратно ) освен бутилката(и тръбата в някои случеи) се сменя единствено изпарителя(респективно клапана и настройката).
          До колкото ми е известно на мен Алфа са много капризни откъм свещи(лично мое наблюдение).
          А колкото до конкретния проблем... имах много подобен случей в който колата на газ прекъсваше невероятно между 1500-2300 оборота с неголямо наторарване.
          Оказа се маслен клапан на разпределителния вал.
          Поне така ми казаха за това, където стои между първи и втори цилиндър на всмъкателя.

Comment

Първоначално публикувано от Skunkmstr Покажи съобщение
            Ам...не точно така. Точно за ГИ на ланди от метан на пропан-бутан ( и обратно ) освен бутилката(и тръбата в някои случеи) се сменя единствено изпарителя(респективно клапана и настройката).
            .
            Е аз какво написах? Че се правят малки преработки!
            0887 26 38 78 - "Robygas"- Роби
            Автогаз сервиз-
            http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=71727

Comment

Първоначално публикувано от Skunkmstr Покажи съобщение
              Алфа са много капризни откъм свещи(лично мое наблюдение).
              А моите наблюдения са точно обратните. Алфата ми си работи добре и с най-оплюваните в тоя форум бошовски свещи.
              Alfa Romeo 155 1.7 TS '94

Comment

Нека отбележа че твоите и моите разбирания за добра работа може би се различават.
                И да уточня ,че под преработка не разбирам смяна...
                И не , на дюзите не им не ниско налягането.

Comment

а възможно ли е да е от неправилна настройка на компютъра? Защото като ги гледам тия "майстори" малко го гледат като голям камък...

Comment

На мен ми се наложи веднъж в Сливен да ползвам газаджия и ходих на околовръстното след тухларната в ляво посока към Тирбул. Останах много доволен и изненадан от отношение и всичко.

Поздрави
                    Дамян
                    алфа ромео 166 2.0 ТС 1998 г.
                    алфа ромео 166 2.0 ТС 2003 г.

Comment

Първоначално публикувано от mian4o Покажи съобщение
                      На мен ми се наложи веднъж в Сливен да ползвам газаджия и ходих на околовръстното след тухларната в ляво посока към Тирбул. Останах много доволен и изненадан от отношение и всичко.

Поздрави
                      Дамян
                      Да казва се Юри и наистина е добър, но не се занимава с ЛАНДИ...

Comment

В Бургас има добър майстор ама не мога да говоря от негово име ,ако искаш го намери в нета Илия се казва мисля ,че доста АЛФИ е направил от форума и всички са доволни и аз съм с бошовски свещи и не ми създават ядове.
                        АР 156 1.8 ТС 2000г

Comment

в сливен знам един който се занимаваше с ланди ренцо и слагах на старата кола и останах много много доволен
                          казва се Тодор зад частна болница Амброас ПАРЕ.
                          И сега мисля да слагам ГИ на алфата ми,но много се чудя какъв да е
                          Фобос или Ланди Ренцо

Comment

Landi си сложи по-добре.
                            Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

аха а горе долу колко време отнема да се постави този ГИ Ландито както при Фобоса имали Икономичен,Нормален и Спортен и най вече някой знаели в Сливен и Стара Загора в кой сервиз да отида за да ми сложат газовото и настроят добре
                              Мерси предварително колеги

Comment

Working...
                              X