Здравейте колеги,от известно време (от как стана хладно и караме на фарове),като пусна фаровете и пусна парното-колата прекъсва работа на газ и обръща на бензин.Колата е 146 boxer,1.4-с обикновенна газова уредба-ЛОВАТО.На бензин нямам проблем.Всички връзки (електрически)съм проверил и са здрави и без окис.Благодаря предварително за препоръките.Между другото ходих днес на майстор и така както ми обясни "майстора" трябва да подменя всички бобини+генератора за да видя от къде е проблема-дали?
Известие
Collapse
No announcement yet.
къде е проблема
Collapse
X
-
Сменял съм преди около месец бубина,датчик на Хол и свещите но кабелите несъм,но не откривам връзката с тях и проблема.Колата я паля на бензин след 2000 об.обръща автоматично на газ,върви перфектно държи обороти - до момента в който пусна едновременно фарове и парно(демек консумацията на ток стане по голяма),и като изключа от скорост оборотите се оспокояват и в следващия момент падат и колата автоматично минава на бензин.Надявам се сега да е станало по - ясно какъв е проблема.sigpicALFA ROMEO 1.4 BOXER
Comment
-
Първоначално публикувано от pisa_misho Покажи съобщениеСменял съм преди около месец бубина,датчик на Хол и свещите но кабелите несъм,но не откривам връзката с тях и проблема.Колата я паля на бензин след 2000 об.обръща автоматично на газ,върви перфектно държи обороти - до момента в който пусна едновременно фарове и парно(демек консумацията на ток стане по голяма),и като изключа от скорост оборотите се оспокояват и в следващия момент падат и колата автоматично минава на бензин.Надявам се сега да е станало по - ясно какъв е проблема.0887 26 38 78 - "Robygas"- Роби
Автогаз сервиз-
http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=71727
Comment
-
ммм според мен шом се появява когато има много консуматори проблема е в алтернатора не зарежда добре и от там идва слаботата в оборотите и най-вероятно и малко мощност почва да губи-знам щото преди имах едно Ауди като са включени фаровете музиката перката и като подам мигач вече аха да изгаснеAlfa 145 1.4 t.s
Comment
-
Проблема е, че като не държи ток батерията и включиш консуматори, алтернатора почва да товари двигателя за да смогне да зарежда. Колкото повече се опитва да поддържа заряда толкова повече товари. Затва рекох, че в него /акумулатора/ е причината.0887 26 38 78 - "Robygas"- Роби
Автогаз сервиз-
Comment
-
Днес купих нов акумолатор(62 ампера), и смених кабелите на свещите,но уви проблема остава.А дали е възможно проблема да е в автоматичният ключ- примерно като паднат оборотите за момент под някаква определена стойност и той автоматично да ме обръъща на бензин.Идеята ми е ако пробвам с обикновен ключ ще има ли някъкъв ефект-питам за да не се набутвам и с ключ?sigpicALFA ROMEO 1.4 BOXER
Comment
-
Проблема е ЗАЩО падат оборотите а не защо обръща на бензин. Обръщането на бензин е следствие на падането на оборотите под определен праг зададен в ключа. Просто като паднат прекалено много и той възприема , че колата не работи. Това с обикновен ключ ще се оправи, но основния проблем ще остане.
И не е необходимо да сменяш ключа за проба. Просто окъси с едно мостче + и Газ. Обикновено са червен и син кабел.0887 26 38 78 - "Robygas"- Роби
Автогаз сервиз-
Comment
-
Благодаря за съвета и веднага ще пробвам,но нали няма голяма опастност да стане някой гаф с тия тоци,че изпадам в ужас да не стане някоя беля.А кабелите преди или след като запаля колата да ги дам на късо? И едно последно въпросче към Роби-този проблем към какво те насочва-питам те директно понеже имаш опит в пъти повече от моя.Благодаря предварителноsigpicALFA ROMEO 1.4 BOXER
Comment
-
Откачаш куплунга на ключа и слагаш моста. В тази ситуация като дадеш на контакт и завартиш колата ще заработи директно на газ.
Относно оборотите казах какво мисля /поне от практиката/. Няма друга логика какво да товари двигателя толкова, че да има драстична промяна в оборотите.
Впрочем има много още неща, но едва ли за тях ще мога да помогна оттук. А именно:
-Може да иска реглаж на уредбата-обогатяване.
-Може проблема да не е в батерията а в алтернатора.
-Може да има проблем в изпарителя.
И.Т.Н.0887 26 38 78 - "Robygas"- Роби
Автогаз сервиз-
Comment
-
Днес пробвах и вдигнах оборотите до 1100(преместих жилото на газта с едно деление),пуснах пак обичайните консуматори за зимата и оборотите паднаха на 1000,но интересното е ,це пак ме обърна на бензин въпреки високите обороти които поддържаше.Вече незнам какво става.Пропуснах да пиша це обогатих и сместта,така че то почти нищо друго не остана.Хайде пак да помислимsigpicALFA ROMEO 1.4 BOXER
Comment
-
Аз също съм на път да мисля така,но утре ще ходя до друг майстор да ми върже обикновенно ключе,понеже този автоматичният е с четири кабелчета,а другият (обикновенният) е с пет,и сам няма да се справя(нямам толкова познания с тия тоци),и мисля така да я подкарвам щото вече незнам къде да търся вече проблемаsigpicALFA ROMEO 1.4 BOXER
Comment
-
Всичко приключи днес в сервиза.Проблема се оказа в ключето.Майстора пусна фаровете и аварийните и колата угасна,откачи куплонга и го мушна в друг(нов,същият модел)ключ и чудо колата се оправи ,пуснахме абсолютно всички консуматори които може да има кола+извадих от багажника прахосмукачката и я ръгнах и нея и колата просто си работи на газ,за да сме сигурни пуснахме пак старият ключ,но на фаровете се предаде.Сега съм с нов ключ и карам без проблеми.Благодаря на всички отзовали се колеги,може с тази тема и друг да си излекува болежкатаsigpicALFA ROMEO 1.4 BOXER
Comment
Comment