Известие

Collapse
No announcement yet.

Разход на газ Алфа 156 2.0

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Разход на газ Алфа 156 2.0

Здравей те, от 2 седмици съм на газов инжекцион Ланди, поставен и закупен от Ямбол. Разхода ми при пълна до пълна бутилка на 103-105км ми сипаха 16,3 газ, при положение че имам минато сигурно и 10км на бензин докато включи газта. Значи излиза 17/100 и извън града със скорост 120 11/100. За мене този разход е голям и отидох до сервиза казаха ми че нямало фрапиращи неща, донастрои ли яи сега като я карам и към 5000об я усещам, че не е мн ок няма мощност, даже като сам на втора при тия обороти и прекъсва за малко.Най-вероятно са я намалили много.Сега мисля да мина 100км да заредя пак и да видя какъв е разхода.
    Искам да ви попитам вашите коли и специално с такъв мотор какъв разход дават в града и извънграда? Дали този разход е нормален в студено време, който ми дава?
    Alfa Romeo 156 2.0TS 16V 155 h.p. (ECU Remapped by OEM, TI 17" rims, Eibach Pro-Kit Springs, Polyurethaned, Denso Iridium) Landi LPGi sigpic

разхода ти не е много нормален трябва да е поне 1,5 литра надолу. Н засичането ти не е правилно. По принцип пълниш няколко пъти напълно празна бутилак до горе и примрно ако е 40л виждаш че събира 34 л средно и засичаш с една бутилка колко изминаваш после го смяташ че за това разстояние ти е изгорила 34л (това е пример)
    За да е горе долу точно зареждането когато е частично. Трябва да е на една и съща бензиностанция на една и съща колонка и да внимаваш да не я препълват след като изключи пистолета. И гледай да с по големи разстоянията.
    Да не забравяме че качеството на газта също е от значение и то голямо за разхода.
    На газаджиите им кажи да ти опрявят колата да върви без прекъсвания в целия работен диапазон и да не е много обогатена. Защото и да е обднена много и да е обогатена все разхода ще е голям.
    А иначе на това което описваш като каране при малко по висока температура 4-5 градуса на пълна кола ми дава около 9-9,5л/100
    156 1,8 ТS 99
    Nissan Murano 2005

Comment

Според мен не е нормален. При мен без да жаля гаста извън града ми дава макс 10/100, градско в същия дух на чувство за ефтенийка ми качва не повече от 15/100, това при положение, че ми прехвърля на минимум температура или около 25-30 градуса, карам със 17/225/45 и ГТВ-то е по-тежко. А настройките са ми агресивни и карам на най-неикономичния режим от трите с които разполагам. Вече повече от 2 години карам на газ, и сега като се замисля лято и зима разхода ми е почти идентичен, тоест няма някаква фрапантна разлика
      Last edited by Доко; d.m.y г., 18:59.

Comment

Ами на една и съща газстанция беше на Шел и я спряха като предния път, като изключи и докато свари да спре пистолета.
        Alfa Romeo 156 2.0TS 16V 155 h.p. (ECU Remapped by OEM, TI 17" rims, Eibach Pro-Kit Springs, Polyurethaned, Denso Iridium) Landi LPGi sigpic

Comment

Новочев, с две думи трябва да я зареждам догоре и на празна бутилка да смятам. Аз и извънградското го заредих и на 105км долях и така ми изкара 11/100км

Comment

С две думи: пълно-празно, а не с доливане.
            0887 26 38 78 - "Robygas"- Роби
            Автогаз сервиз-
            http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=71727

Comment

Първоначално публикувано от Versace Покажи съобщение
              Новочев, с две думи трябва да я зареждам догоре и на празна бутилка да смятам. Аз и извънградското го заредих и на 105км долях и така ми изкара 11/100км
              Да ама трябва и да ти хареса как върви колата тогава ще гори и колкото трябва. Трябва настройка в движение и следене на ламбдата за да е настройката както трябва. После вече ако не ти харесва в определен диапазон могат само там да я пипнат леко или да обогатят или да я намалят същото важи и ако почне да ти се дави сутрин при палене на бензин.
              156 1,8 ТS 99
              Nissan Murano 2005

Comment

Не забравяй, че си с чип колега. Повечето аванс помага за намаляване на разхода на газ в същевременно и получаване на мощност в някои диапазони дори по-добра от на бензин. Без ремап по-малка разлика от 2 литра между бензин и газ е почти непостижима.

Аз горя 12/100 бензин в града и 12.5 - 13.0 газ. Извън града 7.5 бензин и 9 газ. А разлика в мощностите е недоловима. Като предимството на газта е до 4000 об, и обратното за бензина след тези обороти.
                Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Първоначално публикувано от robygas Покажи съобщение
                  С две думи: пълно-празно, а не с доливане.
                  E това е начина. Даже ако искаш да си мега прецизен, пълни догоре и карай докато сама мине на бенз (демек тотално празно да стане) и тогава засечи колко КМ си изминал.
                  Друго, което чух от мой познат (но нямам достатъчно познания в областта за да преценя дали има някаква логика) е, че като е нова системата и харчи повече, като постепенно разхода спада (поне около 1000 км) - тук има доста грамотни колеги по темата и те ще кажат дали има нещо такова

Comment

Междудругото колега, когато слагах на едно пежо газ(обекновено) първите месеци беше като че ли един разхода и след време разхода спадна, след това и аз чух подобни неща, че колата в началото когато е монтирана ГУ гори повече и с времето всякаш "свиква" с това гориво.

Сега говорих с газаджийте да я върнат в първоначалните настройки (тогава не усещах кога карам на газ или бензин във високите диапазони, а за ниските всякаш предимство имаше газта).Сега когато я настройваха вчера, колата като я вкарам на втора в 5000об и започва всякаш да глъхне, едно чуство което се създава в мен, е че всеки момент ще се включи прекъсвач, образно казано.

Колега Новачев, до колкото ми е известно я настройват на място. И аз знам, че в движение трябва да се следи. Газовото е сложено при Таньо Видев. Дюзите са сини.

Comment

в началото когато е монтирана ГУ гори повече и с времето всякаш "свиква" с това гориво.

В действителност като е нова уредбата е с малко завишен разход, но това е защото мембраните не са разработени
                      Video meliora proboque deteriora sequor.

Comment

Междудругото колега, когато слагах на едно пежо газ(обекновено) първите месеци беше като че ли един разхода и след време разхода спадна, след това и аз чух подобни неща, че колата в началото когато е монтирана ГУ гори повече и с времето всякаш "свиква" с това гориво.

Сега говорих с газаджийте да я върнат в първоначалните настройки (тогава не усещах кога карам на газ или бензин във високите диапазони, а за ниските всякаш предимство имаше газта).Сега когато я настройваха вчера, колата като я вкарам на втора в 5000об и започва всякаш да глъхне, едно чуство което се създава в мен, е че всеки момент ще се включи прекъсвач, образно казано.

Колега Новачев, до колкото ми е известно я настройват на място. И аз знам, че в движение трябва да се следи. Газовото е сложено при Таньо Видев. Дюзите са сини.
                        Моята я настройваха на ход в всички диапазани общо взето 1-2-3 до червено 4 не чак до тавана че скоростите стават големи. Гледахме разликата на бензин и газ в различните диапазони вскоярване от ниски обороти и ускоряване при вискои обороти и я донастройваха ако има разлика и ако позволява. Даже два пъти сме го парвили това упражнение но втория път беше замо за донастройка. И след това ако нещо не ми хареса примерно празния ход или ако не върви в ниските или се дави при палене ми правят леки корекции в малки работни диапазони.
                        Мен ако питаш хубаво е да я разкарат с теб ти да даваш каз някой до теб с лаптопа да гледа какво се случва и да направи необходимите корекции. Защтото ня място ти пуска готови коефициенти и това е. Дали обеднява или обагатява в даден диапазон не е много0 ясно нищо че копира от бензиновия комп.
                        Всяка кола си е индивидуална и си иска индивидуална настройка.
                        156 1,8 ТS 99
                        Nissan Murano 2005

Comment

Първоначално публикувано от Tedo Покажи съобщение

В действителност като е нова уредбата е с малко завишен разход, но това е защото мембраните не са разработени
                          И колко литра газ трябва да изгори докато се разработят?

Comment

2, 3 пълни зареждания и разреждания на бутилката. Причината не е в изпарителя, а в зареждането И моята така при първите зареждания даваше 16 - 18 /100 после си падна на 13/100
                            Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Working...
                            X