Известие

Collapse
No announcement yet.

Газов инжекцион за 166-ца

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Газов инжекцион за 166-ца

Знам ,че има раздел за това,но той е общ.Искам да попитам колеги тези от вас ,които карат на газ ималили са проблеми с колата след поставяне на ГИ?Нещо взех да се замислям да сложа на моята един ГИ.Имали осезаема разлика в поведението на колата -мощност ускорение?И коя марка бихте препоръчали или няма такова голямо значение стига да е добре монтирана и инсталирана?
    Last edited by gigi; d.m.y г., 10:00.
    Алфа...всичко друго е компромис!
    http://www.youtube.com/watch?v=Pb1bhrof2PQ
    Алфа Ромео 166 2.0 T.S. -99 - бившата
    Алфа Ромео 166 2.4 JTD face - 2004 - настояща

аз съм с ГИ колега,колата е супер,поема и върви като на бензин,единствено се усеща разлика във високите обороти,над 4500 тягата е по слаба,разход ми дава около 12 градско,пак си зависи как настъпваш

Comment

Аз съм с ФОБОС настроена е както върви на бензин така върви и на газ. Намирам разлика само като се наредя да зареждам и сега ако замразят цените разликата ще е още по осезаема. Иначе във вървенето разлика никаква. Гори ми около 13 ама 90 % от км. са ми градско, навъртял съм около 12000 км. ФОБОСа има три режима на каране /икономичен, нормален и спорт/ както ти е кеф.

И другите да споделят.

Поздрави
      Last edited by mian4o; d.m.y г., 19:59.
      алфа ромео 166 2.0 ТС 1998 г.
      алфа ромео 166 2.0 ТС 2003 г.

Comment

Браво колеги вашите направо нищо не горят аз лично моята не мога да я сваля под 15
        не знам аз ли не съм в ред ,по принцип колата си я купих така не съм монтирал аз инжекциона но ми казаха че е с някакви скъпи мембранни дюзи !
        Иначе за вървенето не се оплаквам общо взето не разбираш на какво гориво караш върви си еднакво добре.
        Alfa romeo 156 1.8TS
        Alfa romeo 166 2.0TS

Comment

И аз съм с газово - Темона. Сложих го преди една година и около 14 000 км. Във Вървежа почти няма разлика с бензина . Гори ми градско около 19 . извън 11-12.
          sigpic166 TS 2.0 1999 ГИ

Comment

Първоначално публикувано от qpwo Покажи съобщение
            И аз съм с газово - Темона. Сложих го преди една година и около 14 000 км. Във Вървежа почти няма разлика с бензина . Гори ми градско около 19 . извън 11-12.
            Това не е нормално, моята я карам като линейка и гори градско 15-16л, извънградско 10л. Иначе съм докарвал и 12 разход на газ в града с много плавно шофиране и смяна на 2500об, обаче работата отива на самоубийство
            sigpic
            156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
            "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

Първоначално публикувано от Tasho Покажи съобщение
              Знам ,че има раздел за това,но той е общ.Искам да попитам колеги тези от вас ,които карат на газ ималили са проблеми с колата след поставяне на ГИ?Нещо взех да се замислям да сложа на моята един ГИ.Имали осезаема разлика в поведението на колата -мощност ускорение?И коя марка бихте препоръчали или няма такова голямо значение стига да е добре монтирана и инсталирана?

След като видях,че в момента да продадеш кола е почти невъзможно,реших поне да си сложа газ и да си карам нормално.Според мен няма толкова значение марката,колкото монтажа как е направен.Аз си сложих ГИ на Бардолини.Впечатленията засега са ми добри.Монтажът го направиха много професионално,а удоволствието да не даваш по 25 лв на 100 км е несравнимо.Разлика в динамиката ако ти кажат,че няма да знаеш,че те лъжат.Има разлика,не е кой знае каква,но определено не е като на бензин,но това е едва ли е от значение.Най-важното е разходът в случая.При мен за първо засичане 9,5 газ/100 смесено,при 9/100 бензин.Има малка разлика в разхода,но и тя на фона на половината от парите,които ще даваш за гориво не е от значение.Колега,слагай ГИ и няма да съжаляваш!
              Alfa Romeo 159 SW Q-Tronic JTDm 150hp '09
              ex Alfa Romeo 147 JTDm 120hp '05
              ex Alfa Romeo 145 TS 103hp '97

Comment

колеги я кажете и каде сте си ги слагали поне ;П
                Alfa 147 JTD+ & Alfa 159 JTD +

Comment

Първоначално публикувано от Gogata Покажи съобщение
                  След като видях,че в момента да продадеш кола е почти невъзможно,реших поне да си сложа газ и да си карам нормално.Според мен няма толкова значение марката,колкото монтажа как е направен.Аз си сложих ГИ на Бардолини.Впечатленията засега са ми добри.Монтажът го направиха много професионално,а удоволствието да не даваш по 25 лв на 100 км е несравнимо.Разлика в динамиката ако ти кажат,че няма да знаеш,че те лъжат.Има разлика,не е кой знае каква,но определено не е като на бензин,но това е едва ли е от значение.Най-важното е разходът в случая.При мен за първо засичане 9,5 газ/100 смесено,при 9/100 бензин.Има малка разлика в разхода,но и тя на фона на половината от парите,които ще даваш за гориво не е от значение.Колега,слагай ГИ и няма да съжаляваш!
                  Колега при разход 9 на бензин, на газ трябва да ти гори поне 10 за да върви като хората Затова усещаш разлика въпрос на настройки.
                  sigpic
                  156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
                  "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

Моят въпрос не е много по тематар, но как се чисти филтъра на изпарителя? Има ли някаква електроника по него??
                    __________________________________________________ ___
                    Alfa romeo 166 T.Spark 2.0 2002г. 6 степена кутия. 8.7 на 100

Comment

Ръчкай братле ГИ и си свиркай! Аз съм с Фобос около 12000 и нямам никакви забележки!
                      "Свини! Вечно ли искате да живеете?!" Фридрих Велики — 1757 г.
                      sigpic

Comment

Аз съм с "Ланди Ренцо" на около 15000 км малко по-скъп е но е много добър наскоро сменях газовия филтър и ми настроиха газта и нямам забележки.Върви като на бензин.Градско ми дава 11-15 на 100км зависи колко ми натежи крака на педала.МОето мнение е ако караш колата непрекъснато слагай ГИ и ще го избиеш за отрицателно време
                        Алфа Ромео 156 2.0 т.с.

Comment

Здравейте! На последък и аз се замислям сериозно за газ. Можете ли да ме насочите към модел ГИ и място за монтирането и в София. Каква сума трябва да си приготвя уриентировъчно за целта?

Поздрави!
                          Alfa 166 2.0 16V TS 114kw

Comment

..

И аз съм с Фобос от около 3000 км ,разлика само във високите обороти,иначе перфектно,особено готино като отида на газостанцията и зареждам на 1.20лв ,на мен ми гори засега доста малко за разлика от това което виждам на колегите, около 10.5 - 11 градско маx ,и аз се колебаех сложих и се родих,избива се много бързо,слагай без да му мислиш,няма да я караш тая кола 100 години
                            Alfa Romeo 156 1.8TS

Comment

Абе за тая разлика между газ и бензин, който е напълно убеден, че разлика няма никаква или му е била не в ред колата на бензин, или сам се опитва да се навие, че няма разлика... Разлика във вървежа има с каквато и система да е колата, просто с по-скъпите системи разликата е по-малка... Аз не разбирам от газовите, но от около 5К километра карам кола с инжекцион, който мисля, че минава за "хубав" и мога да кажа, че има разлика във вървежа, но тя е напълно приемлива.
                              А тези колеги, които казвате "едикоя си е по-хубава, аз съм с нея и нямам проблеми" на база на какво сравнявате..? Може би сте карали 3-4 различни инжекциона на една и съща кола и сте преценили кой е най-добър или както когато някой пита за някакво масло 99% от отговорите са "аз съм с едикакво си и съм доволен"...? Не се заяждам, но такива отговори ако не са подкрепени с опит, нямат никаква файда - само хората, които слагат и по-важно дългосрочно поддържат газовите на клиентите си, могат да дадат компетентно мнение за това дали една система е хубава, по-хубава от друга и т.н.

Comment

Working...
                              X