Здравейте,имам следния проблем,ще се радвам ако някой може да ми помогне.Значи имам алфа ромео 156 1.8 ТС 1998г. и съм с газов инжекцион Landi renzo така си я купихот Италия.Никога съм нямал проблеми,много съм доволен ,но наскоро почна да ми миреше на гас и да губи по малко.Макар и така ,колата си вървеше перфектно.Реших да видя от къде изпуска оказа се,че е от тръбата с която се зарежда бутилката точно там където влиза самата тръба в бутилка от буренцето.Смених го с ново и теча се оправи и не изпуска,но като я запалих на место работи идеално,но като тръгна да я форсирам глъхене.Отидох в представителството на РЕНЦО в Пловдив,което се намира на кукленско шосе,там колата седя 3 дена и днес си я взех.Казаха ми че било от компютъра на инжекциона,били ми сменили филтара но компютъра не работи ,взеха ми парите и ми казаха да си намеря нов от някоя морга ,защото моята газова била много стара и нямало такива вече.Приемам сякави съвети и ще се радвам,ако някой знае как да си оправя проблема.Да купувам ли PC или да пробвам по друг начин и ако трябва да се купува,някои знае ли от къде мога да взема?
Известие
Collapse
No announcement yet.
Проблем с Landi Renzo
Collapse
X
-
0887 26 38 78 - "Robygas"- Роби
Автогаз сервиз-
http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=71727
-
-
1
Първоначално публикувано от kolev Покажи съобщениеможе и да е глупаво, но да питам ти разви ли крановете на бутилката до край.
Comment
-
Първоначално публикувано от badmadafaka Покажи съобщениеМалко тъп въпрос ама какви са тия кранове на бутилката..?0887 26 38 78 - "Robygas"- Роби
Автогаз сервиз-
http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=71727
Comment
-
Първоначално публикувано от asoto Покажи съобщениеЗдравейте,имам следния проблем,ще се радвам ако някой може да ми помогне.Значи имам алфа ромео 156 1.8 ТС 1998г. и съм с газов инжекцион Landi renzo така си я купихот Италия.Никога съм нямал проблеми,много съм доволен ,но наскоро почна да ми миреше на гас и да губи по малко.Макар и така ,колата си вървеше перфектно.Реших да видя от къде изпуска оказа се,че е от тръбата с която се зарежда бутилката точно там където влиза самата тръба в бутилка от буренцето.Смених го с ново и теча се оправи и не изпуска,но като я запалих на место работи идеално,но като тръгна да я форсирам глъхене.Отидох в представителството на РЕНЦО в Пловдив,което се намира на кукленско шосе,там колата седя 3 дена и днес си я взех.Казаха ми че било от компютъра на инжекциона,били ми сменили филтара но компютъра не работи ,взеха ми парите и ми казаха да си намеря нов от някоя морга ,защото моята газова била много стара и нямало такива вече.Приемам сякави съвети и ще се радвам,ако някой знае как да си оправя проблема.Да купувам ли PC или да пробвам по друг начин и ако трябва да се купува,някои знае ли от къде мога да взема?
Comment
-
Първоначално публикувано от infernus Покажи съобщениеБях загледал и аз едно такова да взема да си купя, но от сервиза като им го описах ми казаха че няма настройване, поне в България нямало кой и се отказа.
Comment
-
колега, според мен имаш 2 варианта
отиваш при газаджия който знае какво прави и да ти погледне уредбата. примерно ако имаш път към софия виж колегата робигаз.
другия вариант е да смениш компютъра, инжекторите и окабеляването с друга марка. до колкото знам твоя инжекцион има проблеми с разпределителя- кръглото където са закачени маркучетата на инжекторите. от опит ти казвам че такава система ще ти коства повече пари, нерви и време да я ремонтираш отколкото да я смениш и накрая пак няма да си доволен от работата.точка
Comment
-
разбирам те колега, но както ти каза "работеше" . не се опитвам в нищо да те убеждавам, просто ти давам идея да провериш колко пари ще ти струва преработката на ГИ и си направи сметката. нов съвременен работещ ГИ за Х пари или стар за У пари. от ренцо за това са те върнали щото просто не е изгодно да го ремонтираш.
ПП
ако ти се занимава, има и фирми които ремонтират ЕКУ-та, но проблема ти може и да е другаде. виж роби да те посъветва какво да правиш.Last edited by kolev; d.m.y г., 10:44.точка
Comment
Comment