Известие

Collapse
No announcement yet.

ALFA 146 проблем с газовата уредба.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• ALFA 146 проблем с газовата уредба.

Здравеите,имам Alfa 146 1.6 boxer,която е с газово на mono injekciq,пригодено с плочка кам injikciona.Проблема е че от време на време гарми и чупи кутията на вьздушния филтар,което е доста дразнещо,Казаха ми да сменя свещи и кабели профилактично.Вьпроса ми е ако махна кутията и пламасовите траби на филтара и сложа дирекно един спортен филтар,дали ще напраи проблем и при едно такова вращане на газовете дали ще го запали или скаса?
    Last edited by yulian87; d.m.y г., 08:00.

Първоначално публикувано от yulian87 Покажи съобщение
    Здравеите,имам Alfa 146 1.6 boxer,която е с газово на mono injekciq,пригодено с плочка кам injikciona.Проблема е че от време на време гарми и чупи кутията на вьздушния филтар,което е доста дразнещо,Казаха ми да сменя свещи и кабели профилактично.Вьпроса ми е ако махна кутията и пламасовите траби на филтара и сложа дирекно един спортен филтар,дали ще напраи проблем и при едно такова вращане на газовете дали ще го запали или скаса?
    Кабели свещи и тн трябва да са абсолютно изправни!!!
    По-скоро трябва да ти се направи много добра настроика на газовата и няма да имаш проблеми!!
    А филтър може да си сложиш дали ще се скъса и тн при гърмеш.... незнам (преди години Сиерата ми така "кихна" ,че дебитомер кутии и тн бяха тотална щета впрочем тогава ми се отвори предния капак от гърмежа прави си сметка какво може да се получи)
    sigpic155 2.0 +белия голф +Киви-то...

Comment

Колега аз така направих махнах кутията по точно след последния гърмеж беше тотална щета и сложих спортен филтър смених кабели свещи настройка на газта при специалист и пак същата работа гърми си!!!А по въпроса какво се случва с филтъра леко се разпърдява но не е проблем да се кара с него!

Comment

Първоначално публикувано от Ilian_Al Покажи съобщение
        Колега аз така направих махнах кутията по точно след последния гърмеж беше тотална щета и сложих спортен филтър смених кабели свещи настройка на газта при специалист и пак същата работа гърми си!!!А по въпроса какво се случва с филтъра леко се разпърдява но не е проблем да се кара с него!
        При всичко изправно ,при точна настроика и при ЛИПСА на скъсани въздуховоди гърмежете са сведени почти до минимум!!!
        sigpic155 2.0 +белия голф +Киви-то...

Comment

дано няма проблеми че вече зе да ми писва,колега значи спортния филтар няма да се скаса или запали при вращане на газовете,

Comment

Първоначално публикувано от yulian87 Покажи съобщение
            дано няма проблеми че вече зе да ми писва,колега значи спортния филтар няма да се скаса или запали при вращане на газовете,
            В предишните две мнения никъде не пише, че филтъра ще остане здрав.
            0887 26 38 78 - "Robygas"- Роби
            Автогаз сервиз-
            http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=71727

Comment

Ако гърми ще скъса и спортния филтър - личен опит . Кабели, свещи, спортен филтър, настройка и моите проблеми са в миналото вече
              166, 2.4 JTD'00

Comment

.

колеги ходих на ЕЛКОМ и ми казаха че има малко отклонение в показателите на бобината,дали ще влияе това,и дали от тово се получават гармежите?

Comment

Working...
                X