Известие

Collapse
No announcement yet.

запитване за дюзи

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• запитване за дюзи

Въпрос към знаещите-възможно ли е да се износят газовите дюзи? След около 140 000км. експлоатация на ГИ. От известно време ми клати обороти,гори 18 литра в градски условия,прекъсва............и всякакви други свинщини.С нов дебитомер,свещи и ламбдасонда съм,минах на диагностика на газ и присъдата беше.....износени дюзи.
    Няма невъзможни неща,просто има недостатъчно финансиране.
    156 1,8ТS-99 ......
    EX
    159 1,9 JTD-08

Напълно е възможно. За разлика от класическите газови уредби, инжекционните са много капризни по отношение на температурата на двигателя в момента на преход от бензин на газ. От особено значение е температурата на рейката с газовите инжектори (дюзи).

И да се подгряват нормално пак се износват доста по-бързо от бензиновите, защото при бензиновите за смазка служи самия бензин, който впръскват. Газта няма такива мазилни свойства.

Аз лично ти препоръчвам преди да се впуснеш в подмяна на дюзите, да провериш състоянието на изпарителя. При износване на гумичката на клапата на рудуктора на налягане, резултатът е повишено изходно налягане към инжекторната рейка, откъдето нестабилни ниски обороти поради много богата смес и преразход.
    Last edited by ecotronic; d.m.y г., 21:13.

159 1.8 MPI
    166 2.0 TS (ex)

Comment

Почти няма рейка дето да изкарва 100х. км. без ремонт.
      0887 26 38 78 - "Robygas"- Роби
      Автогаз сервиз-
      http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=71727

Comment

изпарителя е сервизиран през месец май.Тогава подмених и някакъв температурен датчик.благодаря за отговорите явно ще сменям дюзи.
        156 1,8ТS-99 ......
        EX
        159 1,9 JTD-08

Comment

да продължа да си описвам патилата.........смених дюзи ама нъц.Проблема си остана отново прекъсва.Впонеделник пак ще я карам на доктора.
          156 1,8ТS-99 ......
          EX
          159 1,9 JTD-08

Comment

Колега, във темата си и въпроса питаш дали е възможно да се износват дюзи ..и.т.н.

Всъщност доколкото разбирам проблема е в прекъсване, придърпване и разход. Тези проблеми могат да бъдат породени от един куп неща в автомобила и трудно могат да бъдат диагностицирани от форума.
            Не те обезкуражавам , но при положение, че изпарител, дюзи и настройки са наред, май е добре да потърсиш проблема в запалителната система. При тая кола тя не се свежда само до свещи /за съжаление/.
            0887 26 38 78 - "Robygas"- Роби
            Автогаз сервиз-
            http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=71727

Comment

Възможно, при мен на ~35 000км 2 бяха ремонтирани за ~14лв., тоест не ги смених, а ремонтирах. Иначе 4 нови бяха 80-100лв.

Много е важно кой ще ти гледа колата и да ти каже какво и е, и даже да я оправи.
              sigpic
              ex Аlfa Romeo 156 2.0 16V TWIN SPARK mod '99 замина...
              0889 636 093

Comment

да не са само свещи.Бобините са наред проверени са също,а и на бензин нямам никакви проблеми и фразхода ми е съвсем нормален.проблема се яви след ремонт на двигателя/смяна сегменти.............и една камара съпътстващи елементи/
                Последната диагноза /от днес/ е че налягането в рейката е ниско или пада след 4500 оборота на място.Утре пак е в бокса да я гледат........
                156 1,8ТS-99 ......
                EX
                159 1,9 JTD-08

Comment

Така в заключение........оказа се уморена или омекнала пружина на изпарителя-не влизала в ремонтния комплект / поне така ми казаха/ смених и филтър някакъв,не че беше запушен ама за никакви пари по добре.Колата се оправи нямам забележки сега ще следя и разхода.На дюзите нищо им няма макар и да са на над 100 к км. реших да ги сменя все пак-дали ще дефектират или не в близко бъдеще не знам ама да съм сигурен
                  156 1,8ТS-99 ......
                  EX
                  159 1,9 JTD-08

Comment

Working...
                  X