Известие

Collapse
No announcement yet.

Детонации в аспуха

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Детонации в аспуха

Здравейте,
    колата е алфичката от подписа, 145, 1,6 ТС
    Газовия инжекцион е Бардолини, сам съм си го монтирал. До сега нямам някакви ядове с колата, както и с разхода.
    Проблема който се появи е: детонации в аспуха докато е студена и на бензин. Рано сутрин патка, кюхка, опитва се да загасне, абе малко неприятно, като мине на газ всичко е ок. Дебитомера не е пробвах с чисто нов, същата работа. Ламбда сондата работи и е на 1г. друго, друго.... не се сещам, като разкача ГИ изцяло след седмица каране се оправя. Нямам Ламбда емулатор!
    СЪДБАТА ПОМАГА НА СМЕЛИТЕ
    сегашната: Алфа Ромео 1.9 JTDm 150 кончета под капака

Не ти трябва емулатор. Трябва ти обедняване на сместа на газ. Демек, нова настройка. Малко да се свалят газовите времена, така че бензиновите на бензин и на газ да не се променят особено. Бях ти го казал още преди време.
    Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

да, така е. ламбда емулатор не ти трябва че нали си и ползваш сигнала.
      бутни стойностите на газта щото се различават от тия на бензин, еку-то се адаптира и като пуснеш на бензин се оказва че адаптацията е "грешна".
      точка

Comment

Първоначално публикувано от kolev Покажи съобщение
        да, така е. ламбда емулатор не ти трябва че нали си и ползваш сигнала.
        бутни стойностите на газта щото се различават от тия на бензин, еку-то се адаптира и като пуснеш на бензин се оказва че адаптацията е "грешна".

колегата е прав компа се адаптира постоянно.
        ALFA ROMEO 147 1.6 120Hp & HONDA CIVIC VI gen. VTI 160Hp

Comment

Да дам инфо, какво се случи.
          Намалих времената. На следващия ден нямаше детонации.
          Появи се обаче друго. като тръгна сутринта и бързам, след като вече е загряла и е прехвърлила на газ, се случва следното. Ускорявам до 5-6000 оборота понеже гоня светофара и като видя че го изтървам, пускам по инерция и колата загасва... Получава се винаги след ускоряване и отнемане на газта колата гасне, не успява да си задържи оборотите на 900. Като я форсирам на място няма проблем. стигам до 5-6000 и като отнема газта пада плавно и държи 900.
          Диференциалното налягане е 1,5. Направих пак автоматичната самонастройка и поспря да загасва, Днес пак детонации в аспуха
          Някакви идеи?
          Дали да пипам диференциалното налягане?
          Дюзите ми са на 2мм, мотора 1,6 ТС

Comment

Пробвай с 1.8 и тогава на 1.5 диференциално.

Относно гърменето в ауспуха с томасето испарител ли си само ми кажи?

Comment

Първоначално публикувано от oem Покажи съобщение
              Пробвай с 1.8 и тогава на 1.5 диференциално.

Относно гърменето в ауспуха с томасето испарител ли си само ми кажи?
              Тъкмо и аз това щях да питам
              Ако си с томасето няма какво да коментираме
              Video meliora proboque deteriora sequor.

Comment

.... ами да, Томасето е.
                и ся, какъв му е зора на тоз гад?

Comment

И моята си е така от "момиченце" докато не загрее както трябва при изръчкване и оборотите пропадат към загасване трябва да се задържи леко педала на 1200-1300об. и се оправя. Някой път ми го прави извънградско карам на 5та и изкачвам баир и съответно се налага малко повече да се натисне педала в баира и непосредствено като го изкача и изкл. от скорост пак се мъчат да пропадат, но това рядко се случва. Моят изпарител също е Томасето и май ми малее,че е до 100kw като го гледах, но иначе като цяло добре си върви количката вече 50 000км. Последния път като карах на дълго при пълна бутилка заредена на Еко Търново при изпреварване с не до долу натиснат педал обръщаше на бензин принудително и някак не вървеше тъпчеше. После заредих на Търговище вървеше си на 6 без никакви замисляния. Дали от газта или от друго? Все едно нямаше достатъчно налягане.
                  Last edited by Jorkkoo; d.m.y г., 17:35.
                  ex. Alfa Romeo GTV 2.0 TS 110kW 98' LUSSO The SiLver BuLLeT

Comment

Първоначално публикувано от phoenix Покажи съобщение
                    .... ами да, Томасето е.
                    и ся, какъв му е зора на тоз гад?
                    Връща през вакуума
                    Трябва си друг редуктор, бих ти препоръчал Romano, съответно ти трябва и газов клапан при тая интервенция
                    Last edited by Tedo; d.m.y г., 17:52.
                    Video meliora proboque deteriora sequor.

Comment

Не му трябва нищо ново Аз Томасетото го лекувам. Вземаш гумичка за клапанза старите испарители. Онази с пъпчицата. Отваряш томасетото и подлагаш тази гумичка на клапана така, че пъпчицата да запуши дупката и сглобяваш. Настройваш налягането на ново и тва е. Може да настроиш на по-ниско налягане но и на 1.5 да караш нищо няма да му стане. Томасето е здраво куче и носи на налягане много

Comment

Какво представлява тази гумичка, и от къде мога да си я купя, за да го поразглобя и пооправя. И без това планирам да го сваля и да му сменя мембраните и да оправя една ненужна кривка на тръбата която го захранва.

Comment

При казаджиите. Гумичката е кръгла плътна по средата има пъпка която ще влезе в дупката при теб перфектно

Comment

такава ще да е
                            Attached Files
                            точка

Comment

Първоначално публикувано от kolev Покажи съобщение
                              такава ще да е
                              ДА

Comment

Working...
                              X