Известие

Collapse
No announcement yet.

Разход на газ 25/100

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Разход на газ 25/100

Колата е Алфа 145 1,6 с Боксер мотор.
    Тази зима отчетох разход на газ 25/100 градско.
    Колата от 6-7 месеца почти не се кара, само от време навреме я припалвам колкото да се държи акумулатора.
    Сега напролет смятам да я постегна и да я карам по-често.
    АГУ-то е BRC слагано преди 4-5 години и нищо не е пипано по него (40-50000 км).
    Дилемата е дали да сменя целия изпарител с някой турски за 60 лв и да пробвам да го сменя сам.
    Или да купя мембрани за BRC за 30 лв и да я карам на газаджия да ги сменя, като най-вероятно пак ще ми излезе около 60 лв.

засечи я наново и на извънградско. може и да няма нужда от смяна на мембрани, а само настройка.
    като най-евтин вариант имаш и ремонтен комплект български ~ 20лв и сам да си го смениш. за настройката може и на газаджия.
    точка

Comment

Първоначално публикувано от krys Покажи съобщение
      Колата е Алфа 145 1,6 с Боксер мотор.
      Тази зима отчетох разход на газ 25/100 градско.
      Колата от 6-7 месеца почти не се кара, само от време навреме я припалвам колкото да се държи акумулатора.
      Сега напролет смятам да я постегна и да я карам по-често.
      АГУ-то е BRC слагано преди 4-5 години и нищо не е пипано по него (40-50000 км).
      Дилемата е дали да сменя целия изпарител с някой турски за 60 лв и да пробвам да го сменя сам.
      Или да купя мембрани за BRC за 30 лв и да я карам на газаджия да ги сменя, като най-вероятно пак ще ми излезе около 60 лв.
      Винаги е по-добре на читав изпарител да му се сменят гумените карантии, отколкото да се сменя с нов евтин изпарител.
      Тези мембрани за около 20 - 30 лв не са много качествени и ако оригиналните не са повредени, по-добре е да не се сменят.
      Но това, което силно се отразява на работата на изпарителя и на разхода са двете гумички на клапите на камерите.
      Те е хубаво да се сменят по-често (на всеки 2 години или 20 - 30 К пробег). Някога се продаваха отделно и струваха 3 - 4 лв.

159 1.8 MPI
      166 2.0 TS (ex)

Comment

слагал съм ремонтни комплекти на мемтекс /от евтините/ и не съм имал проблем. турските изпарители са копия на ловато, което пък е най-простия изпарител и на практика няма какво да му се счупи. лично аз бих ремонтирал стария не щото ще бъде по-добре а защото ще излезе по-евтино, по-лесно /няма да се занимаваш с наместване на маркучи и тръбички и да търсиш къде да го захванеш/ и в крайна сметка ефекта ще е същия.
        точка

Comment

Благодаря за предложенията!
          Днес отворихме изпарителя и се оказа, че мембраните не стават за нищо.
          Според майстора няма гаранция, че новите мембрани ще паснат точно и дали пак няма да харчи много.
          Намерил съм изпарител втора употреба на 1 година 100кв BRC за 60лв /моя е 80кв/.

Та въпроса ми е дали да дам 60 лв за БРЦ-то или да взема нов турски за същите пари и
          как ще се отрази, ако мина от 80 на 100 киловата.
          Last edited by krys; d.m.y г., 10:59.

Comment

така поставен въпроса - определено нов изпарител.

аз пак бих те посъветвал да си вземеш един български ремонтен комплект. естествено че мембраните ще паснат, ако не си уверен - с изпарителя в магазина, вадят ти мембраната, налагаш я и така. в крайна сметка цената му е 15-20лв.
            за разхода никой нищо не може да ти гарантира, независимо от изпарителя.
            точка

Comment

Първоначално публикувано от krys Покажи съобщение
              Благодаря за предложенията!
              Днес отворихме изпарителя и се оказа, че мембраните не стават за нищо.
              Според майстора няма гаранция, че новите мембрани ще паснат точно и дали пак няма да харчи много.
              Намерил съм изпарител втора употреба на 1 година 100кв BRC за 60лв /моя е 80кв/.

Та въпроса ми е дали да дам 60 лв за БРЦ-то или да взема нов турски за същите пари и
              как ще се отрази, ако мина от 80 на 100 киловата.
              Аз не бих взел това BRC втора употреба, защото най-вероятно ще трябва да му сменя карантията преди монтажа. А като направиш същата манипулация на твоя - ефектът ще е един и същ.
              Относно евтиния турски изпарител също съм резервиран и продължавам да твърдя, че качествен стар изпарител след качествен ремонт не може да се сравнява с нов евтин боклук.

159 1.8 MPI
              166 2.0 TS (ex)

Comment

Плюс това, на стария изпарител няма какво да му стане освен да се позацапа вътре. като го измиеш едно хубаво в бензин или най-добре газ за горене, като му смениш мембраните и гумичките, какво му е?! В крайна сметка той е алуминий, дори и да ръждяса неможе...
                Аlfa 75 - 1.8 Turbo 155hp '87
                Lancia Dedra 2.0 Turbo Integrale 180hp '92

България от векове за векове - НАД ВСИЧКО!

Comment

точно.в ремонтния комплект има всичко де що е гума по изпарителя. след като ги смениш, все едно е излязъл нов от завода. за почистване става и обезмаслител. също не е лошо и да се ползва момента за смяна на филтъра в клапана и да се провери държи ли.
                  точка

Comment

Аз карам с МИМ ГАЗ и съм доволен. Пълно копие на Ловато е, но не съвсем. Вилките на клапанчетата са масивни и оребрени отливки, а не щампосани тенекии, дето се извиват и нямат после регулиране. Смених му карантиите и определено спадна с 1.5-2 литра разхода, а работата на мотора се оправи значително.
                    Извода е, че е по-добре да си ремонтираш стария, който пасва, отколкото някакъв нов, който е съмнителен.
                    Не всеки изпарител пасва на всеки мотор!
                    На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
                    Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Working...
                    X