Известие

Collapse
No announcement yet.

Какъв разход ви дава БРЦ?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

На една и съща бензиностанция ли зареждаш? Мойта до сега не ми беше вдигала повече от 13.8 градско, но последната седмица в дъждовете ми направи 16.5. Сега на последното зареждане пак ще е около 13. При мен изпарителя бая се омазнил и ще я водя при Роби да види от какво е. С БРЦ съм. Така си дойде колата от Италия. Даже не знам какъв е модела. В италианският талон пишеше, че е слагана 2008-ма.
    Alfa Romeo 156 SELESPEED 09.99-EX, Alfa Romeo 166 06.01 & BMW E39 525tds Touring

Comment

Мойта е 2.0 тс 155 коня и разходя ми варира между 11.5 до 15 градско според натискането....

извън града съм е свалял до 7.5 при 100км/ч

според мен може да се намали разхода с две неща или караш по леко или ти е намалят на компютар но ти става по бавна на гас

аз също съм с брц сменени са му всички филтри и мембрани на изпарителя
      Alfa Romeo 145 junier -на части/Alfa Romeo 2.0 QV НА ЧАСТИ/Alfa Romeo 156 2.0 TS GTA-Продадена/
      Аlfa Romeo 155 1.7ts-Продадена/Volvo V70 2.4 140 1999g-Продава се/Настояща Volvo V70 2.0 TURBO AWD 226(За сега)Кончета!

Comment

Живо се интересувам от темата. Взех моята с ГИ и ми гори при 12/100 извън градско при 100-130. Тъпото е ,че и градско ми прави пак толкова. Вижда ми се много за 1,4 мотор.

Ламбда - нова. Дебитомер работи. Тествана преди 2 седмици оказа се ламбдата всичко друго ок.
        Alfa 145 1.4 TS 1998 г. с ГИ - 250хил

Comment

Първоначално публикувано от someone Покажи съобщение
          Живо се интересувам от темата. Взех моята с ГИ и ми гори при 12/100 извън градско при 100-130. Тъпото е ,че и градско ми прави пак толкова. Вижда ми се много за 1,4 мотор.

Ламбда - нова. Дебитомер работи. Тествана преди 2 седмици оказа се ламбдата всичко друго ок.
          На бензин какъв е разходът?

159 1.8 MPI
          166 2.0 TS (ex)

Comment

Не. На газ.
            Като чета раздела, май Алфите не са от най-икономичните автомобили

Comment

Питах за разхода ти когато я караш на бензин, за да се ориентирам относно това дали проблемът е в газовата или другаде. 12/100 газ при извънградско ми се струва доста.

159 1.8 MPI
              166 2.0 TS (ex)

Comment

За съжаление нямам отговор на този въпрос. От 6м, от както е имам е карам само на газ. Изключвайки паленето на бензин, което си е автоматично.

Колата е обслужена. И още нови свещи, термостат, ламбда...

От друга страна не съм пипал нищо по газовата т.е. филтри, мембрани или дюзи. Кошника е на 220 хил според километража, като е ходила на профилактика на 120х последно преди да достигне при мен.
                Last edited by someone; d.m.y г., 01:17.

Comment

Според мен трябва да я закараш на добър диагностик на газови уредби. А още по-правилно е преди това да се направи диагностика на двигателя при работа на бензин.
                  Не може да се очаква един двигател да работи добре на газ, ако не работи добре на бензин.
                  Ако се оправи проблема (надявам се) ще си избиеш бързо разходите при чичо доктор, защото би трябвало извънградският ти разход да не надхвърля 8,5 - 9/100.

159 1.8 MPI
                  166 2.0 TS (ex)

Comment

Благодаря за отговорите.
                    Като се зарових в раздела ми се изясняват нещата.

Comment

Винаги зареждам на 1 и съща бензиностацния ЕКО в Хасково, разхода просто си е висок нз казват ти , вървежа почти еднакав и разход макс 1 литър то какво стана..
                      Alfa Romeo 156 2.0 TS `99 V3 | BN RICH/DISTINTIVE | Remapped by O.E.Motorsport., Eibach Black Springs, 17'' Rims, V6 Intake mod, Denso Iridium spark plugs, Lighten pulley crank

Comment

Първоначално публикувано от CrazyElement Покажи съобщение
                        Винаги зареждам на 1 и съща бензиностацния ЕКО в Хасково, разхода просто си е висок нз казват ти , вървежа почти еднакав и разход макс 1 литър то какво стана..
                        20% на 14 литра няма как да са 1 литър, нали Това е положението, нормален е разхода
                        156 2.0ts selespeed

Comment

Ми пак не е щото 20% е 16.8 а тя реално гори 18... човек как ще е нормално колата да ти гори 3 литра отгоре извънградско и 4 градско? При условие , че слагам един от най-добрите ГИ? Ти сериозно ли си мислиш , че 18 градско е нормален разход ми човек , аз това ГИ съм го сложил за икономия , аз ако знаех , че разхода ще ми се дигне с 4 литра не с 0.5 макс 1 Както те казват, щях да си продам колата и да ида да си купя 1 дизел...
                          Alfa Romeo 156 2.0 TS `99 V3 | BN RICH/DISTINTIVE | Remapped by O.E.Motorsport., Eibach Black Springs, 17'' Rims, V6 Intake mod, Denso Iridium spark plugs, Lighten pulley crank

Comment

Ами съвсем сериозно го мисля, щото 4 години я зареждам вече А ако беше поразпитал/прочел/, щеше да знаеш, че газта е винаги с 15-20% отгоре и нямаше да се връзваш на сладки приказки за "наи-добрия инжекцион". Но не съжалявай, сметни си го в пари и ми се струва ше размислиш за дизела
                            156 2.0ts selespeed

Comment

Да не сме голословни - аз мога да ти кажа мойто 1.4 колко гори. Но това няма особено значение. В нета имаше еддин сайт, където се събират такива данни - сигурен съм, че ще го намериш - виж там за 2.0 ТС какви са статистическите данни на газ, и тогава прави окончателни изводи дали твоят разход е нормален. Ако не е, тогава газаджията да си свърши работата.
                              http://clubalfaromeo.com/forum/showp...81&postcount=5
                              sigpic
                              Alfa Romeo 146 1.4 T.Spark Lusso (AR 33503) ZAR93000002178535

Comment

Ми днеска свърши газта минах точно 208.4 км с 28 литра газ , като 100 км са извънградско 108.4 градско пада се 10 извънградско(засичал съм го няколко пъти и винаги е 10) градското се получава 16.7 което ддз не е малко реално колата ми гори с около 2.5-7 литра отгоре не мисля , че е корекно да ми казват , че разхода се дига с максимум!! 1 литър а той реално да гони 3 литра нали?

Comment

Working...
                                X