Известие

Collapse
No announcement yet.

бутилката е в конденз и е пълно с вода под нея...

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• бутилката е в конденз и е пълно с вода под нея...

бутилката е на мястото на резервната гума в комбито. цялата е в конденз и плата под нея е подгизнал с вода (само на дъното). около нея е сухо и не виждам теч. установих го сега след дъждовете.
    * дали не прониква отнякъде през пода в големите локви?!
    * или е конденз?!

как е при вас?
    sigpic156 SW 2001 бивша.

Първоначално публикувано от ALFonsOlder Покажи съобщение
    бутилката е на мястото на резервната гума в комбито. цялата е в конденз и плата под нея е подгизнал с вода (само на дъното). около нея е сухо и не виждам теч. установих го сега след дъждовете.
    * дали не прониква отнякъде през пода в големите локви?!
    * или е конденз?!

как е при вас?
    Ако не прониква вода отнякъде, вероятно е конденз.
    Но конденз се получава ако са студени стените на бутилката (с температура по-ниска от околната).
    Това последното се случва, когато става изпарение в самата бутилка.
    А това пък се случва, когато сондата е разхерметизирана и минава газова фаза през разхерметизирания участък (основата на тръбата).
    Така, че не е зле да провериш това.

159 1.8 MPI
    166 2.0 TS (ex)

Comment

хммм.. прав си, обаче никога не ми е миришело на газ, пък бутилката ми е в купето (комбито)!!
      но водата е бая!!!
      п.п.
      стените на бутилкатаса целите в конденз на едри капки.
      sigpic156 SW 2001 бивша.

Comment

Говоря за нарушаване на уплътнението между тръбата на сондата (смукателя) и основата и. Това е вътре в бутилката и не излиза газ навън за да се усеща на мирис.

Нормално на фланеца, който е захванат на бутилката (на който има кранчета, клапани, индикация........) от вътрешната му страна има закрепена тръба (смукател).
        Така от дъното на бутилката течната газ тръгва през тази тръба и отива към двигателя. Когато е нарушено уплътнението, за което говоря, известно количество газова фаза тръгва към двигателя, минавайки през въпросния пробив. Тогава извесно количество течна фаза се изпарява още в бутилката. А това е съпроводено с понижаване температурата на бутилката. Когато този пробив е сериозен, може дори да се заскрежи бутилката.

Говоря за сглобката оградена в червено:

Last edited by ecotronic; d.m.y г., 18:09.

159 1.8 MPI
        166 2.0 TS (ex)

Comment

10х, колега!
          не те разбрах напълно, ама ще я водя на газаджия........
          отдавна имам подозрения, че като не я карам доста време и разхода ми на газ скача. тоест, нещо се губи!?
          ама ми се струваше налудничаво, щото нищо от никъде не мирише.
          sigpic156 SW 2001 бивша.

Comment

Ако ходиш на газаджия, заради това, което подозирам, като причина за конденза, е добре бутилката да бъде напълно празна.

159 1.8 MPI
            166 2.0 TS (ex)

Comment

сега го прочетох отново и ми светна!
              яснооо..
              обаче, когато влиза газ вместо течност в двг-то, не трябва ли да си личи - по вървеж, динамика....знам ли!!
              sigpic156 SW 2001 бивша.

Comment

то в двг влиза газова фаза. въпроса е че топлообмена трябва да стане в изпарителя, а при теб се случва в бутилката, тя се охлажда и се образува конденз по нея.
                точка

Comment

а неееее.........играта тотално загрубя.
                  вече няма конденз, щото и газ не се "задържа".
                  излапа ми една бутилка газ за 200+ километра, вместо за ~440 км.!!!
                  пак майстори....пак дай пари....!
                  sigpic156 SW 2001 бивша.

Comment

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
                    Ако ходиш на газаджия, заради това, което подозирам, като причина за конденза....... .
                    дааа....подозренията ти се потвърдиха.
                    10х, за което!

обясниха ми го (газурковците) като някакво запушване, стеснение на някаква тръбичка в бутилката.......плюс задържане на клапанче.....и т.н. и от там конденза и свръхразхода.
                    продухали са го, закачили са я на компа и всичко трябва да е ок.
                    ще я видим тия дни.
                    sigpic156 SW 2001 бивша.

Comment

Working...
                    X