Известие

Collapse
No announcement yet.

Без бензин не иска да върви на газ.

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Без бензин не иска да върви на газ.

Здравейте, по-малкия проблем, за който намерих решение в старите теми, е че Алфата ми харчи едновременно газ и бензин. Сега лятото, когато паля на бензин и карам около 500м до 1км макс., разхода на бензин е около 1.5л/100км, независимо дали карам градско и съм палил колата 5-6 пъти за тези 100км или ги минавам извън града, само на газ и с 1 палене. Разхода ми на газ е нормален. По-големият ми проблем, е че когато ми свърши бензинът, докато карам на газ, колата губи мощност и не може да тръгне от светофара, прекъсва, дави се и рано или късно(по-скоро рано) гасне и няма палене, докато не сипя бензин. Иначе докато карам на 2те горива едновременно колата работи нормално, без да се дави, държи стабилни обороти на празен ход и си мисля, (малко наивно, но...) че ако си оправя проблема и колата не харчи бензин, то няма да може въобще да се движи. Ще съм благодарен за всякакви аргументирани мнения. Става дума за Алфа 146, 1.4 боксер с обикновена АГУ.

Като си оправиш бензиновия проблем, ще се пренастрои газовата за да си работи самостоятелно и всичко ще е наред.
    0887 26 38 78 - "Robygas"- Роби
    Автогаз сервиз-
    http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=71727

Comment

нали не твърдиш, че смесва двете горива и върви така??
      щото и аз имах такива съмнения преди време, ама роби категорично ме отказа от такива мисли.
      sigpic156 SW 2001 бивша.

Comment

Това твърдя, но отидох на газанализатор при Роби и той ме увери, че не ги смесва, а просто имам голям разход на бензин.

Comment

Има газови уредби, които можеш да настроиш в екстрени режими да пускат и по малко бензин за по-добро ускорение и мощност
          Иначе колата харчи бензин само докато загрее. Виж си на колко градуса е направена да превключва. Второ - термостата ти наред ли е?
          Alfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet SW (07.2003)
          156 1.8TS 16V (01.2001)
          147 1.6TS 16V 120hp (11.2001)
          0879369082

Comment

Първоначално публикувано от NightRider Покажи съобщение
            Има газови уредби, които можеш да настроиш в екстрени режими да пускат и по малко бензин за по-добро ускорение и мощност
            Иначе колата харчи бензин само докато загрее. Виж си на колко градуса е направена да превключва. Второ - термостата ти наред ли е?
            Първоначално публикувано от Ivo_V Покажи съобщение
            Става дума за Алфа 146, 1.4 боксер с обикновена АГУ.
            Тая ще да е само от тия, да знаеш
            Video meliora proboque deteriora sequor.

Comment

Ръчно я превключвам. А и не ми се вярва газовата ми да е толкова хай-тек.

Comment

Погледни дали не е пробит вакуумния регулатор на налягането на горивото.Ако на газ не изкл. помпата и в рейката си има налягане може да посмуква бензин.
                Alfa Romeo 155 Super
                2.0 16V TS

Comment

Първоначално публикувано от Tedo Покажи съобщение
                  Тая ще да е само от тия, да знаеш
                  Това за обикновената газова не го бях прочел. Съжалявам
                  Alfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet SW (07.2003)
                  156 1.8TS 16V (01.2001)
                  147 1.6TS 16V 120hp (11.2001)
                  0879369082

Comment

Първоначално публикувано от gallena Покажи съобщение
                    Погледни дали не е пробит вакуумния регулатор на налягането на горивото.Ако на газ не изкл. помпата и в рейката си има налягане може да посмуква бензин.
                    Ти виждала ли си като смеси 2-те горива каква експлозия става?
                    sigpicНЕ ДАМО КОСОВО!

Comment

Е от кое ще стане експлозия? От обогатената смес или от смотания водач ?
                      Alfa Romeo 155 Super
                      2.0 16V TS

Comment

Working...
                      X