Известие

Collapse
No announcement yet.

ГИ с разход бензин.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от code Покажи съобщение
    Викаш минаваш 220км градско студена с 12л бензин и имаш още
    Къде пише градско в моя пост? Пътят е хоризонтален и движението е без тръгни/спри ... В бързината мое да съм лепнал някой друг км отгоре, да речем разхода е 7,5/100 .. нереален ли ти се струва??
    Ама с 0,02л разход на 30 сек сметките ти са за карбуратор. При студен мотор (10 градуса), обем 1,8 - 2,0л (коне - около 130) разхода е 1,2л/час , сиреч - тези 0,02л са за минута. А за разхода в движение ми е интересно как си го смятал, щот по твоите сметки ( ако вземем скорост от 50км/ч) разхода излиза 24/100 ... За Хамър ли смяташ ?
    тише едешь - хрен приедешь!
    2.0 16V Delta 2 Продава се - http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=53158
    http://www.3na100.com/ - за всеки, който иска да пътува ефтино.

Comment

Първоначално публикувано от denq Покажи съобщение
      Къде пише градско в моя пост? Пътят е хоризонтален и движението е без тръгни/спри ... В бързината мое да съм лепнал някой друг км отгоре, да речем разхода е 7,5/100 .. нереален ли ти се струва??
      Ама с 0,02л разход на 30 сек сметките ти са за карбуратор. При студен мотор (10 градуса), обем 1,8 - 2,0л (коне - около 130) разхода е 1,2л/час , сиреч - тези 0,02л са за минута. А за разхода в движение ми е интересно как си го смятал, щот по твоите сметки ( ако вземем скорост от 50км/ч) разхода излиза 24/100 ... За Хамър ли смяташ ?
      Не някой друг км ами доста си се объркал, прочети си пак предния пост, че и бензин ти останал, ама айде не ми се навлиза в детайли .. А моите сметки са доста верни и понеже не ме мързи да си чеша 10-те пръста ще ти обясня - 1,2л на час със студена кола, това просто го забрави, а 24/100 си е абсолютно реален разход от място студена щото за първата половин минута ще изкараш колата на улицата точно на 1-ва и 2-ра
      sigpic
      156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
      "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

Аз паля може би и по повече от 10-на пъти на ден и тези 20лв. за две седмици ми се виждат горе долу нормални, да не кажа, че при мен са може би и малкооо повече

---------- Post added at 09:04 ---------- Previous post was at 09:00 ----------

Към колегата пуснал темата един въпрос: когато караш на газ, особенно на по дълги разстояния, стрелката на бензина пада ли ти надолу?

Alfa Romeo 147 Selespeed - Landi Renzo Omegas -full decat - chipped by Extreme

Comment

Първоначално публикувано от D22DJ Покажи съобщение
          Аз паля може би и по повече от 10-на пъти на ден и тези 20лв. за две седмици ми се виждат горе долу нормални, да не кажа, че при мен са може би и малкооо повече

Към колегата пуснал темата един въпрос: когато караш на газ, особенно на по дълги разстояния, стрелката на бензина пада ли ти надолу?
          Онзи ден като си играех с ГИ видях, че има опция за задаване в настройките когато работи на Газ да впръсква и минимално количество бензин. Не знам дали и другите модели я имат тази опция. Та на някой може да е активирана по една или друга причина.
          Alfa Romeo 1.8 TS `98
          sigpic

Comment

то това до колкото знам на 15 впръсквания газ един такт бензин, но това за мен е глупаво, щото в един момент ако тръгнеш на дълъг път ще трябва и бенз да си заредиш добре
            156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Така е обезсмисля се цялата схема за ГИ. Ако минеш 100 км ~15 ще са на бензин
              Като си палиш на бензин, той си почиства каквото е необходимо, а после си караш на газ. Все пак нали имаме и горивни филтри. Правите един тест драйв по магистралата на бензин 5-10 мин. при по- висока скорост - съответно по- голям разход и дебит, който се впръсква през инжекторите.

Аз си я оставям да превкл. на място или докато я вадя от гаража и нямам разход повече от 10л на месец.
              Също имам разстояния до 1км прехвърга лятото до 1 мин. вечер като е по- хладно.
              Като съм спрял за примерно 30 мин. и сега лятото тя си е загрята водата за 30 сек прехвърля на газ.
              * градско имам 1/4 до 1/3
              Last edited by flipz; d.m.y г., 12:35.
              Alfa 159 1.9 16V JTDm Lusso (150)08'; EX Alfa 145 1.6 TS

Comment

Първоначално публикувано от Jivko7777 Покажи съобщение
                то това до колкото знам на 15 впръсквания газ един такт бензин, но това за мен е глупаво, щото в един момент ако тръгнеш на дълъг път ще трябва и бенз да си заредиш добре
                Тази опция беше за големи натоварвания и високи обороти на двигатела, или проблемни двигатели.
                Нека не гадаем, Роби може да внесе повече яснота по въпроса.
                Alfa Romeo 1.8 TS `98
                sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Jivko7777 Покажи съобщение
                  На по-високи обороти и яко настъпване на педала някои задават и малко бензин да впръсне за повече мощност и пъргавина. Моите имат тази възможност в целия обхват, но не я ползвам. А и трябва да предвидите каква стойност задавате, че инжекторите на 1ms няма да успеят да се отворят
                  Разход на 147 само градско в София - 10.5л. газ пропан-бутан
                  Last edited by NightRider; d.m.y г., 14:59.
                  Alfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet SW (07.2003)
                  156 1.8TS 16V (01.2001)
                  147 1.6TS 16V 120hp (11.2001)
                  0879369082

Comment

Първоначално публикувано от D22DJ Покажи съобщение

Мойта пада по много малко и то въпреки , че бензиновата помпата е прекъсната и не работи , когато е на газ. Някой ако знае, възможно ли е самите дюзи да правят вакум и да засмукват по малко бензин?

Comment

Първоначално публикувано от Георги Живков Покажи съобщение
                      Мойта пада по много малко и то въпреки , че бензиновата помпата е прекъсната и не работи , когато е на газ. Някой ако знае, възможно ли е самите дюзи да правят вакум и да засмукват по малко бензин?
                      Не
                      sigpic
                      156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
                      "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

Първоначално публикувано от Георги Живков Покажи съобщение
                        Абсурд. Те също не цъкат, ако газовата е наред. Бензин се харчи докато превключи на газ, както се изсмукват и изпаренията
                        Alfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet SW (07.2003)
                        156 1.8TS 16V (01.2001)
                        147 1.6TS 16V 120hp (11.2001)
                        0879369082

Comment

На моето газово /Landi Renzo Omegas/ едва ли има опция да пуска бензин във високите.
                          Плюс, че и на старият инжекцион с който бях/AG SGI/ това с падането на стрелката го правеше.
                          Не казвам, че харчи бензин, а, че стрелката пада. Оставащите километри пробег по борда съответно също падат.

Alfa Romeo 147 Selespeed - Landi Renzo Omegas -full decat - chipped by Extreme

Comment

Първоначално публикувано от code Покажи съобщение
                            Бях писал в една тема, ако искаш да спестиш стой на място като запалиш ще ти гори бензин в пъти по-малко
                            Този пиниз работи. Аз го прилагам предимно зимата, най-вече защото не обичам да карам колата мега студена.
                            При мен разходът на бензин е 7-8 литра на месец/1500-2000км/лятото, а през зимата ми гори 15-16 литра бензин.
                            Alfa Romeo 159 SW Q-Tronic JTDm 150hp '09
                            ex Alfa Romeo 147 JTDm 120hp '05
                            ex Alfa Romeo 145 TS 103hp '97

Comment

Не съм забелязал да харчи бензин докато я карам на газ. Но преди засичах колата минава на газ 40 сек след топъл старт........, а аз директно я паля и потеглям. За тези 40 сек минавам повече от 1/3 от пътя. Явно от тук ми идва целия разход на бензин... Иначе на дълъг път последно като я засичах ми беше на 7,5/100 газ с климатроника и още 3-ма... Трябва да си намеря кабел да видя дали не мога да смъкна този интервал поне на 20 сек...................

Ще пробвам сега да стоя на място докато не превключи на газ и тогава да тръгвам, пък да видим дали ще има някаква разлика.
                              Alfa Romeo 147, 1.6 - 120hp (ГИ - Emer Frank Plus OBD)

Comment

Ами и аз ще се включа в тази интересна темичка. На всяко пълнене на уредбата 26-27 Л. задължително отиват около 3-4 л. бензин. Забелязал съм, че като загрее стабилно и нивото на бензина пада доста, но газаджията ми каза, че колата охлаждала на бензин или нещо такова. Иначе и аз както е написал "code" по-назад, чакам на място да си загрее и тогава тръгвам.
                                Alfa Romeo 145 1997 1.4 TSpark 103 h.p.

Comment

Working...
                                X