Известие

Collapse
No announcement yet.

Избор на алфа на газ!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Избор на алфа на газ!

Здравейте колеги !
    От доста време следя форума и постовете в него и доста съм доволен та реших и аз да се регистрирам, но да премина към съществения въпрос - тъй като съм фен на алфата и въпреки че всички ми казват че това не са коли и не стават, но аз си знам че не е така и съм решил да си взема една, та искам да се допитам до вас шофьорите на такива какви насоки ще ми дадете, студент съм не искам нещо много скъпо, до 2000лв. не повече, да не гори повече от 10 до 12 градско, пък вече за другите екстри не ме засягат много това е предимно което ме тревожи. Благодаря за отделеното време
    Last edited by Онзи; d.m.y г., 20:30.

добре дошъл в клуба
    незнам алфа да гори 7-8 /100 газ градско
    това е дизелов разход
    алфа ромео 156 1.8 тс -на части
    алфа ромео 164 2.0тс -на части
    нисан примера п10 1,6 16в хечбек
    sigpic

Comment

Първоначално публикувано от starata alfa Покажи съобщение
      добре дошъл в клуба
      незнам алфа да гори 7-8 /100 газ градско
      това е дизелов разход
      Извинявам се моя грешката, мислех за общия разход и в същото време за градския и просто не съм обърнал внимание и вече го редактирах, та за 156 съм чувал че двигателя на 1.8 бил много по проблемен от 2. , а до колко е вярно не знам а за 164 гледал съм ги... трудно е да се намери читава 164-а в момента на газ, а аз искам да я взема направо със бутилка а не поотделно

Comment

по случайност ги имах и двете алфи първо 164 след това 156 точно 1.8 .та първо са 164
        изключително комфортен автомобил особено на дълъг път .разход на дълъг път 6-10/100 газ градско 11,5-15/100 газ ,единствен минус е че поостаряха и трудно се намират читави части/каквото смениш по колата си става консуматив/
        за 156 /мойта беше 1,8 /имат една ролка по-малко от 2.0
        разхода е същия,с частите малко по скъпи от на 164 и 2 носача в повече.ако си вземеш алфа -само оригинални части -иначе парите на вятъра,но ако трябва сега да избирам между 164 и 156 лимузината си е лимузина-164
        sigpic

Comment

Ако сега трябва да си купувам Алфа на бензин-газ никога не бих си взел 4 цилиндрова. Поддържа се като 6-так, гори като 6-так - караш едно нищо. 2-ката горе-долу върви, но и тя не си струва горенето и поддръжката.
          sigpic
          156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
          "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

по случайност ги имах и двете алфи първо 164 след това 156 точно 1.8 .та първо са 164
            изключително комфортен автомобил особено на дълъг път .разход на дълъг път 6-10/100 газ градско 11,5-15/100 газ ,единствен минус е че поостаряха и трудно се намират читави части/каквото смениш по колата си става консуматив/
            за 156 /мойта беше 1,8 /имат една ролка по-малко от 2.0
            разхода е същия,с частите малко по скъпи от на 164 и 2 носача в повече.ако си вземеш алфа -само оригинални части -иначе парите на вятъра,но ако трябва сега да избирам между 164 и 156 лимузината си е лимузина-164
            Направо ми изглежда нереално кола която тежи 1,5 тона и е 148к.с. да гори толкова малко, но ще се радвам и ако аз попадна на такава, до сега никога не съм карал алфа, а от както се помня съм луднал по тази марка и от ценители знам че си заслужава да я караш. Може би и аз като теб ще почна от 164 пък нататък ще му мисля

Comment

Първоначално публикувано от Онзи Покажи съобщение
              Направо ми изглежда нереално кола която тежи 1,5 тона и е 148к.с. да гори толкова малко, но ще се радвам и ако аз попадна на такава, до сега никога не съм карал алфа, а от както се помня съм луднал по тази марка и от ценители знам че си заслужава да я караш. Може би и аз като теб ще почна от 164 пък нататък ще му мисля
              И не само ти изглежда нереално. Физичните закони са железни.
              Така, че по-скоро гледай горните стойности, които е посочил колегата. Че долните с попътен вятър и по нанадолнище.....
              По-скоро се замисли по друг въпрос:
              За 2000 лв такава кола с газова уредба едва ли ще се свеждат нещата до "сипвам и карам". Изправянето на крака на грохнала Алфа, може да ти съсипе нервите и бюджета. Може би си струва да се напънеш малко повече с първоначалната инвестиция, за да вземеш по-добре гледан екземпляр.

159 1.8 MPI
              166 2.0 TS (ex)

Comment

Нищо нереално няма двулитров 8 кл. мотор да харчи 8-9 при нормално каране извънградско и около 13-14 градско.

Като е трудно да се намери 164-ка защо не се насочи колегата към 155. Намират се и читави екземпляри.
                0887 26 38 78 - "Robygas"- Роби
                Автогаз сервиз-
                http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=71727

Comment

http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi...s&slink=161wrt На прима виста изглежда запазена.
                  Alfa Romeo 155 2.0 16V,Alfa Romeo 155 2.0 8V,Lancia Delta GT

Comment

Първоначално публикувано от kendo Покажи съобщение
                    http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi...s&slink=161wrt На прима виста изглежда запазена.
                    Само така изглежда
                    Мойта е 155 2.0 16 харчи ми 14 градско с посръчкване и около 9 извън за 2000 може и да я спазарим
                    Last edited by Tedo; d.m.y г., 23:43.
                    Video meliora proboque deteriora sequor.

Comment

колкото и нереално дави звучи 164 2.0тс със постоянна скорост 120км/ч харчи точно 6/100 газ,ако я напънеш стига до 10/100.друг е въпроса че тази кола нее направена да караш със 120 км/ч
                      sigpic

Comment

колкото и нереално дави звучи 164 2.0тс със постоянна скорост 120км/ч харчи точно 6/100 газ,ако я напънеш стига до 10/100.друг е въпроса че тази кола нее направена да караш със 120 км/ч
                        Колега не се сърди, но това е смешно
                        sigpic
                        156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
                        "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

Първоначално публикувано от code Покажи съобщение
                          Колега не се сърди, но това е смешно
                          несе сърдя но това че тие смешно незначи че нее вярно,колата вече я нямам зада ти го докажа но и нямам причина да ви лъжа
                          и пак повтарям -ПОСТОЯННА скорост 120
                          sigpic

Comment

несе сърдя но това че тие смешно незначи че нее вярно,колата вече я нямам зада ти го докажа но и нямам причина да ви лъжа
                            и пак повтарям -ПОСТОЯННА скорост 120
                            Аз нe оспорвам това, което казваш. Знам, че има такива идеални обстоятелства при които разходът е 6, че и по-малко. Но пък като караш извънградско има и много ситуации в които разходът става 15 че и повече. Така, че за всеки са интересни не идеалните а средните стойности. Тръгваш от София, пристигаш във Варна и теглиш чертата. При мен това е 10/100. рално. Другото са подвизи.

159 1.8 MPI
                            166 2.0 TS (ex)

Comment

след като си решил да си вземаш алфа по изчакай и си събери повече пари и си купи нещо добро защото както каза колегата по горе грохнала алфа трудно се вкарва в релси.

Успех.
                              1,8 16v TS 144кс,1998г

Comment

Working...
                              X