Известие

Collapse
No announcement yet.

Обикновенна газова става ли за 156 1.8 т.с

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Обикновенна газова става ли за 156 1.8 т.с

Обикновенна газова уретба ще стане ли да се монтира на Алфа Ромео 156 1.8 т.с някои има ли с такава газова и какво трябва да сменя за да сложа такава. Казаха ми че трябва да сменя всмукателния колектор с метален. Благодаря предварително

Става! На 145цата /спластмасовите колектори/ ми беше такава.3 години и до момента няма никакви проблеми. 4бр.кахалчици Полиауто на всеки цилиндър и си в джаза...
    Alfa Romeo 159 1.9JTDm 16v 150 07г.
    Alfa Romeo 147 1.6TS 16v 120 01г.

Alfa Romeo 145 1.4TS JUNIOR 16v 103 98г.-ex.
    Aifa Romeo 156 1.8TS 16v 144 99г. ех.

Comment

И аз се записвам да следя темата, че съм същия случай.

Comment

благодаря колега

Comment

колега по принцип ще стане но при обикновената газова малко проблем с токовете и започва да гърми и от там идва опасността да пръснеш колекторите а те не са евтини и разхода ще ти е поне 2 литра одгоре а да тръгнеш да слагаш метални та после да слагаш обикновенна няма смисъл риска не е оправдан поне според мен

пп, по добре турски инжекцион за 600 лв от колкото обикновена за 500 лв имам приятел с турска вече година не се оплаква дано съм бил полезен
          1,8 16v TS 144кс,1998г

Comment

Първоначално публикувано от angel_1987 Покажи съобщение
            колега по принцип ще стане но при обикновената газова малко проблем с токовете и започва да гърми и от там идва опасността да пръснеш колекторите а те не са евтини и разхода ще ти е поне 2 литра одгоре а да тръгнеш да слагаш метални та после да слагаш обикновенна няма смисъл риска не е оправдан поне според мен

пп, по добре турски инжекцион за 600 лв от колкото обикновена за 500 лв имам приятел с турска вече година не се оплаква дано съм бил полезен
            Така, виждам че си доста запознат да питам нещо. Какъв по точно е проблема с токовете, от кое разхода е с 2 литра повече и защо не е оправдано да сложиш метален колектор?
            Mercedes W202 - 200kompressor 99'
            Alfa Romeo 156 1.8 16V TS 99' - ex''
            Alfa Romeo 145 1.9JTD 99'

Comment

Проблем няма може да се сложи всякаква газова. Но 90% за да не казвам 100 си във филма сутрин глъхне и се дави не мога да и дам газ и не отлепя и като позагреее малко се опрявя.
              Може да направиш сместа бедна тогава може и да не се дави но няма да изнасям лекции за бедната смес и даването на газ резуттатите там са ясни. А и на всичкото отгоре няма да върви както трябва. Ако обогатиш сместа отиваш във предния филм с давенето и прочие.
              И при двата случея колата се обърква и да влезе в час и трябват поне 20-50км на бензин за да се опомни.
              Извода е че ако се сложи ГИ и се настрои както трябва ще можеш да си караш колата без изброените по горе "екстри"
              156 1,8 ТS 99
              Nissan Murano 2005

Comment

Истината е колега че става но газаджията който ще я слага трябва си разбира от работата.

Comment

Като гръмне , ни кихалки помагат , ни ластика на плочката. Дори и с метален колектор , може да счупи кутията на въздушния филтър.

Comment

Първоначално публикувано от Георги Живков Покажи съобщение
                    Като гръмне , ни кихалки помагат , ни ластика на плочката. Дори и с метален колектор , може да счупи кутията на въздушния филтър.
                    За това се монтира клапа с ластик преди нея и точно преди дебитомера,така предпазваш дебитомер и кутия за филтър.

Comment

Нищо не помогна. Добре , че кутиите втора употреба са по 20-30лв

Comment

Нищо не помогна. Добре , че кутиите втора употреба са по 20-30лв
                        Щом казваш,аз досега не съм купил нито една кутия ма щом те влече си направи абонамент за отстъпка поне.

Comment

Рано или късно , ще купиш. То и аз я карах близо 2г.с малки подпуквания-колкото да обърне ластика , ама една сутрин в 6 ч , като каза БУМ и активирах алармите на десетина коли пред блока. На времето , преди да монтират АГУто обиколих доста майстори и всички ме съветваха да сложа ГИ, ама викам си кво ли разбират, та аз от 15г карам на газ.

Comment

Рано или късно , ще купиш. То и аз я карах близо 2г.с малки подпуквания-колкото да обърне ластика , ама една сутрин в 6 ч , като каза БУМ и активирах алармите на десетина коли пред блока. На времето , преди да монтират АГУто обиколих доста майстори и всички ме съветваха да сложа ГИ, ама викам си кво ли разбират, та аз от 15г карам на газ.
                            5г и половина карам така...зареждай само на определени газостанции и си намери читав майстор да ти я настрои и си готов.

Comment

Еххх.... ако беше толкова лесно....никой нямаше да си слага ГИ.

Comment

Working...
                              X