Известие

Collapse
No announcement yet.

питане за алфа 156 1,8

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• питане за алфа 156 1,8

Здравейте колеги Имам следния въпрос. Възможно ли е проблем с някоя свещ или бобина да причини тресене на място и прекъсване при ускоряване на газ? На бензин нямам никъкви проблеми.
    Alfa Romeo 156 1.8 TS 98г.
    Alfa Romeo 156 2.4 20V 04г.

Да колега имал съм го тоя проблем при мен бяха кабели и свещи
    Гост това е човек ,който идва да пие кафе а ти изпива всичката ракия

Comment

Първоначално публикувано от redshark Покажи съобщение
      Здравейте колеги Имам следния въпрос. Възможно ли е проблем с някоя свещ или бобина да причини тресене на място и прекъсване при ускоряване на газ? На бензин нямам никъкви проблеми.
      Каква е газовата уредба?

159 1.8 MPI
      166 2.0 TS (ex)

Comment

ами газовата е полска верона или дт гас систем нещо такова. И се чудя от къде идва този проблем, пък свещите са на около 10 К.

Comment

Ако не е проблем по запалителната система (свещ, бобина или кабел) може да е калпава дюза от рейката на газовата или самият газов компютър да е причина за лошо управление на дюзите.

159 1.8 MPI
          166 2.0 TS (ex)

Comment

междо другото преди около 2 седмици ми изгоря едната бобина на рейката и незнам какво е сменял.. Дано от там да е проблема

Comment

Преди изгарянето на въпросната бобина проблемът с прекъсването съществуваше ли?

159 1.8 MPI
              166 2.0 TS (ex)

Comment

ами поне не съм забелязал или не е било толкова фрапиращо.

Comment

Ходих до сервиза да я настроят, но нещо пак си претриса и искам да попитам как мога да разбера колко ома е бобината. Защото тази която е сменена е друг цвят и ме съмнява да не е от нея нещо.

Comment

Първоначално публикувано от redshark Покажи съобщение
                    Ходих до сервиза да я настроят, но нещо пак си претриса и искам да попитам как мога да разбера колко ома е бобината. Защото тази която е сменена е друг цвят и ме съмнява да не е от нея нещо.
                    Можеш да я премериш с омметър. Ако омметърът не е много качествен, може и да не успееш да премериш точното съпротивление, но можеш да установиш дали има разлика в сравнение с другите, като ги премериш и тях и съпоставиш резултатите.
                    Меренето прави при откачени кабели към компютъра.
                    Различно съпротивление би могло да причини неравномерна работа.

159 1.8 MPI
                    166 2.0 TS (ex)

Comment

Мерих я и е същата. Изчистих мрасотията от вътре сега ще я калибровам и дано се оправи.

Comment

Working...
                      X