Известие

Collapse
No announcement yet.

Питане за газова уредба на 146 1.4 TS

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Питане за газова уредба на 146 1.4 TS

Някои ползва ли класическо АГУ на такъв автомобил и дали добавянето на Ламбда контрол ще подобри работата на уредбата и най важното ще намали ли риска от детонация в всмукателния колектор и въздушния филтър. Знам че газовия нжекцион е най добрия вариант но още не мога да се реша да инвестирам 1/4 от цената на колата.

Ми мойта кола е такава и е с конвенционална уредба, Ламбда контрол...даа няма да направи работата по добра /тя и без това си е такава/ но ще свали разхода с около 1-1.5 литра. Симулатора на дюзите обаче е задължителен. А и че се сетих, метален ли е смукаталния колектор?
    Mitsubishi Outlander
    Mitsubishi Space Star
    Daihatsu Terios

Comment

Метален е колектора за това и ще пробвам с обикнвенна уредба
      иначе с пластмасов не бих рискувал значи смело да се залавям с монтажа

Comment

Бих те посъветвал да почакаш месец-два и да посъбереш пари и да си вземеш газов инжекцион, тия 500кинта отгоре, ще ги избиеш за 10 000 км. от икономисаните 2л/100.
        Ако на времето имаше кой да ми го набие тва у дебелата глава, знаеш ли колко глупости и ядове щях да си спестя, а положителното е че покрай тази уредба изчетох толкоз литература, и разглобих няколко пъти мойта и нялко чужди АГУ-та на парчета, и до толкоз задобрях че успях да монтирам успешно /главно на приятели/ 7-8 АГУ-та, и колкото повече познания трупах, толкова повече се убеждавах в предимствата на газовият инжекцион. Та мисълта мие е ставаш самоук майстор покрай АГУ в Алфа и има вариант да се видиш в премеждие с тва АГУ
        Икономията специално при Алфа 1.4 ТС ще ти е около 5 лв. на 100 км. при добра динамика на колата, не е чак толкоз много, ма при 20 000 км. които въртя на година са си 1000 лв.
        Бе сам решавай, ма помисли за инжекцион!
        Успех!
        Mitsubishi Outlander
        Mitsubishi Space Star
        Daihatsu Terios

Comment

добре де а колко ще даде разход с газовия инжекцион???
          145 TS 97

Comment

Ми на мойта средният разход е окло 11.5/12, а с газов инжекцион теоретично разхода трябва да е колкото и на бенз, тоест около 10
            Говорим за СРЕДЕН разход! Разхода при мен е около 8 на дълго и около 14-15 в града. Средният, долу в подписа!
            Mitsubishi Outlander
            Mitsubishi Space Star
            Daihatsu Terios

Comment

Re: Питане за газова уредба на 146 1.4 TS

Първоначално публикувано от stenli
              Някои ползва ли класическо АГУ на такъв автомобил и дали добавянето на Ламбда контрол ще подобри работата на уредбата и най важното ще намали ли риска от детонация в всмукателния колектор и въздушния филтър. Знам че газовия нжекцион е най добрия вариант но още не мога да се реша да инвестирам 1/4 от цената на колата.
              Що ми се струва че тия Руските ГИГ сателит им паднаха цените трябва да се провери много ги хвалят а от клапана до бутилката всичко е конвенционално
              Познавам вносителя ако искаш да им звънна
              97' Alfa Romeo 146 1.6 TS

.....и тогава Ботев слязъл от Балкана със "Шмайзер" в ръка....

Comment

))

моята алфа е146 1.4 16v 103hp сас оригинална газова уредба така е докарана от италия и трябва да ти кажа че ми гори 8.5 10 на сто и колата ми варви по добре на газ от колкото на бензин така че ако можеш да инвестираш няма да сбаркаш и както казват другите участници вав форума колта ще с и я изплати
                АлфаРомео 146 1.4 16V 103hp skype name billyboy2203/ ICQ: bili`- 166537162

Comment

Re: Питане за газова уредба на 146 1.4 TS

Първоначално публикувано от stenli
                  Колега за кутията на филтара има специялни клапи а и ламбда контрола ще ти е от полза. Детонаций се получават по няколко причини това са при повреда в свещите, кабели, дист.капачка, бобина, или прегорял клапан и забравих да спомена бедна горивна смес. Ето ти една схема за твоя двигател на газ според ЛОВАТО.

Comment

братле не се занисляй а си слагай обикновена газова.аз съм с 145 1.4 т.спарк и съм с уредба за 450лв.колата върви по добре отколкото на бензин разход ми прави 12-13 градско.смятай че за 6000 км си я избил. няма смисъл на тия кошници на по 10 години да се слага газов инжекцион. според мен не си заслужава. ако ти се дават пари и сложи метан по-добре
                    gtv 2.0t.s.

Comment

Здравейте, изчетох много теми за газта и метана. Та имам няколко вапроса:
                      1. Каква е разликата в икономията между метан и обикновна газова уредба?
                      2. Как влияе метан на 145 1.4 ТС 16 В '99 ? Има ли някакви проблеми (Ако някой с този двигател е на ментан нека сподели )
                      3. Гледам че пишете за разн проблеми при обикновени газови уредби, за разни гърмежи, та вапроса ми е дали всичко това зависи от майстора, защото има хора който не се оплакват от обикновените уредби.
                      4. Каква е разликата в динамиката между обикновна газова и метанова уредба?

П.С. - Газовия инжекцион не е вариянт за мен.

Предварително ви благодаря
                      Alfa Romeo 145 1.4 TS '99

Comment

За гърмежите, ако е наред колата:
                        1. Задължително газ-анализатор, на слух не става с ТS.
                        2. Ако си с нов изпарител- обикновен, докъм 1000км има улягане на мембраните и от това си гърми... по-честичко газ-анализатора.
                        3. Симулатора е почти задължителен, но може и без него ако не те притеснява индикатора на инджектора, без симулатор пали от втория път....
                        Alfa Romeo 146 1.6 t.s.

Comment

Аз съм с обикновена газова вече доста време...Единствения по-сериозен проблем по едно време беше с гърменето при палене, но познай какъв беше проблема - майстора . Сложили са ми некакъв измислен превключвател газ - бензин. И до ден днешен не съм сигурен как действа, ама като си паля с ръчно превключване на бензин н.п. .
                          166, 2.4 JTD'00

Comment

Първоначално публикувано от toto99
                            За гърмежите, ако е наред колата:
                            1. Задължително газ-анализатор, на слух не става с ТS.
                            2. Ако си с нов изпарител- обикновен, докъм 1000км има улягане на мембраните и от това си гърми... по-честичко газ-анализатора.
                            3. Симулатора е почти задължителен, но може и без него ако не те притеснява индикатора на инджектора, без симулатор пали от втория път....
                            Много си прав обаче само да допълня има по точен начин от газ-анализатора и най-важното без пари е
                            Първоначално публикувано от Chimev
                            Аз съм с обикновена газова вече доста време...Единствения по-сериозен проблем по едно време беше с гърменето при палене, но познай какъв беше проблема - майстора . Сложили са ми некакъв измислен превключвател газ - бензин. И до ден днешен не съм сигурен как действа, ама като си паля с ръчно превключване на бензин н.п. .
                            И моя проблем беше "майстора" ама после намерих Майстор.

Comment

И в крайна сметка около колко пари ще ми излезе слагането на газ, с всички тези неща, които избройхте
                              Alfa Romeo 145 1.4 TS '99

Comment

Working...
                              X