Известие

Collapse
No announcement yet.

търся помощ,помагайте,моля

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Колегата Коко155, в една стара твоя тема бях пуснал скици с едно съвсем прилично решение на проблема с предпазната клапа и вместването й между интейка и дебитомера.
    Ето тук обсъждахме как става номера.
    Alfa Romeo 155 1.7 TS '94

Comment

Да споделя и моя опит. Купих колата с газ монтирана в Италия( не е инж.) ,с пластмасов колектор от 1.7 ,с монтирана на него кихалка( сигурно са го сменили да пасне кихалката- че е по-тънак). Заради втората клапа до дебитомера беше снъсена оребрената тръба до колектора. Доста грубо изрязана и едва пасваше.След 3 лепения на колектора Краси Рангелов (mad boy) ми прати алуминиев. С 4 нови маншона 7-8 лв.(старите са друг размер и беха много твърди) работата заспа.Само не можах да монтирам кихалката. Сложих и нова цяла тръба и сега кутията на възд. филтър опира в калника. А кихалка на колектора си трябва , защото като гръмне по-силно изважда или колектора от маншоните или тръбата от дроселовата клапа. Добре ,че вече герми по-редко.[/url]
      166 JTD '02 ; 155 1.9TD BASE MY.95 ; 146 1.6TS Junior '98 - бракувана, продава се на части ; 155 1.8TS SILVERSTONE '94 -продадена

Comment

моита па гърми само у ауспуха

Comment

Идваите при мен да ви монтирам газовите уредби ,инжеккцй, и т.н , за да нямате проблеми.
          ALFA 164 maniak

Comment

Така . Да споделя и аз моите патила по въпроса с "кихалката" и гърменето . Така наречените "специалисти" газаджии когато са монтирали
            газовата уредба са скъсили ( изрязали ) оребрената черна тръба ( ако си има име не го знам ) и след поредното гръмване и на нея и се видя сметката - сцепи се и не стана да се оправи . Намерихме нова такава от една морга някаде по Разградско ( един приятел ми я прати ) .Отивам аз да ми я слагат при друг газаджия и оня ми вика -> "Е сега тука ще я резнем малко и си готов " .Даже и не го изчаках да си довърши мисълта, взех си тръбата и бегом да ме няма .. И така при следващия и пак така .
            Накрая я закарах в един махленски сервиз при един приятел (който като ма види да влизам с колата в двора и му настръхва косата) и му викам Измисли нещо оправи я . Така стигнахме до решението да не режем гумената тръба а да прекроим капака на филтъра и всичко да си е както трябва . Сега си имам "кихалка" и таа черната оребрена тръба без да я режем . Просто необходимото разтояние го отнехме от капака на филтъра . И от тогава край на стрелбата и гърмежите до преди 2 дена когато реши да се строши единия палец на едното делко . Добре че е с две и успях да се прибера ...
            Някои хора трябва да имат не акт за раждане, а писмено извинение от производителя на контрацептиви.乁໒( ͒ ⌂ ͒ )७ㄏ
            Българите ще излязат масово на протест, чак когато спрат Замунда
            Една тема във форума се счита за успешна, ако до седмия коментар не се заговори за плюскане и пукница !

Comment

Working...
            X