Известие

Collapse
No announcement yet.

Отчита грешно бензина, а карам на ГАЗ

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Отчита грешно бензина, а карам на ГАЗ

Колеги, миналото лято сложих на Алфата газ Ловато и 2 месеца нямаше проблеми, но след това започна да отчита, че ми харчи и бензин, а се движи на газ. Не ги меша двете защото иначе нямаше да работи като хората. Ходих при човека който я слага, върза я за диагностика и каза, че няма промяна в настройките, а няма как да гори и двете. Понякога с рестартиране на компа (откачване на акумулатора) се вдига малко стрелката, но все пак не до там докъдето е била като съм сипал бензин. Няма теч, защото иначе щеше да свършва и като не я карам хахах Колата е 147 2.0 ТС
    Пример: като тръгнах от София до Пловдив (през Август; тогава забелязах проблема за пръв път и оттогава продължава) имах 3 деления и половина, на обратно малко преди София, видях че е на първото, а само пали на газ и колко да работи на бензин... 1 минута при тръгването оттук и още една оттам за насам...
    Пример 2: След като отидох на следващия ден след като се върнах до човека (Надежда), той ми ресна компа, стрелата се вдигна до 2 и половина (пак едно деление по-малко) и до Слатина изгуби половин деление, а работи на газ...
    Няма оправия вече половин година и повече...

---------- Post added at 20:52 ---------- Previous post was at 20:43 ----------

Без да искам я пуснах два пъти тази тема; ако може да се махне едната; извинявам се, ама като за пръв път...

............
    Last edited by inpuls.1980; d.m.y г., 20:04.

Comment

Коя година е тази кола?

Този проблем го има при Пежо ,Ситроен, Мерцедес, Ауди, Опел Астра, Лексус, .... изобщо доста автомобили. Среща се и при някой Алфа Ромео главно след 2007 г.
      Никога обаче не съм чувал да го има в 147 въпреки, че доколкото помня имаше и някой представители и от този модел.
      Проблема при тези коли е в това, че бензиновия компютър отчита разхода чрез алгоритъм от изминатите километри и впръсканото от дюзите гориво. Понеже самия той няма как да "знае", че караш на друго гориво продължава да си го смята. За да се избегне този "досаден" проблем има измислени емулатори / PETROL FLOAT EMULATORS/ за наличното гориво които са специфични за всеки модел.
      Сега не мога да ти кажа дали изобщо има за тази кола, и каква им е цената /последно съм слагал на Ситроен и беше около 80-90лв/, но предполагам, че проблема ти е такъв принципно.
      Last edited by robygas; d.m.y г., 23:05.
      0887 26 38 78 - "Robygas"- Роби
      Автогаз сервиз-
      http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=71727

Comment

1. Колата е 2001 г. а няма теч, защото иначе щеше да свършва и докато не я карам

2. И на мен ми казаха, че можело да се сложи нещо допълнително, което да 'заобикаля' системата, ама беше нещо от рода на 150 лв по думите на човека. Ако е на цената, която казваш може и да се разберем да сложим нещо, че е много зле така.

Comment

Казах, че не зная каква е цената и дали изобщо има такъв емулатор за тази кола.
          0887 26 38 78 - "Robygas"- Роби
          Автогаз сервиз-
          http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=71727

Comment

А сигурен ли си че колата работи по 1 мин на бензин? Защото мойта минава доста повече докато загрее особено като е студено.
            Alfa Romeo 156 1.8 TS 98г.
            Alfa Romeo 156 2.4 20V 04г.

Comment

Провери си бензиновата помпа. Пукат се отгоре.
              Alfa Romeo 159 1.9 16V SW

Comment

1. Сигурен съм; всеки път го гледам... сега като е и топло и минута няма.

2. Ще проверя

Comment

Working...
                X