Известие

Collapse
No announcement yet.

Газ на 159 3.2 V6 JTS

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от tribaleo Покажи съобщение
    Изобщо какъв е смисъла да си купиш 3.2 и да му сложиш газ??? Ако толкова искаш икономия ..взимаш JTD...
    Не си прав ! Мой познат си взе БМВ 550 М и му сложи газ. Газовата е съобразена с кончетата на двигателя и мога да ти кажа, че изживяването с тази кола е УНИКАЛНО. И точно защото е на газ, й се кефи и си я гази всеки ден, а не да я къта за съб и нед...такива са му финансовите възможности. Та незнаеш какъв е случая на въпросното 3,2. Аз ако намеря 3,2 двигател на оферта го взимам веднага и го мятам в 145-чката, веднага се газифицира, пък нека ми е лошо

Незнам защо на масата народ мисленето им все още е на ниво "газова с плочка", " колата върви по-малко на газ", "разхода на газ е по-висок от бензиновия" и т.н. - тези неща са отдавна надживяни.

Ето ти няколко примера за газ на наистина скъпи коли, а не нашите "опелчета"...

Comment

Каквато и кола да ползвам за ежедневна, ако има възможност за газ, бих и сложил, независимо 3.2 ли е или 6.2... С новите системи не се усеща разлика във вървежа, а зареждаш на доста по-разумна цена. Разбира се, спортен, купе, тракдей автомобил не бих го карал с нищо по-различно от 100 октана, но там целта на занятието е друга. Аз угризения за това, че зареждам на газколонката нямам, предпочитам да си харча парите за други неща.

Comment

Ахахахахах 550 с ГАЗ ..АХАХХАХАХАХХА само ще ти кажа, че ако трябваше да е с газ в баварските инжинери щяха да са го направили с газ.....ганьовски изпълнения...купуваш си кола за 120к и и слагаш газова..това малко като колите със сменена дирекция...бтв..как въври гаранцията ми е чудно с тая газова...май никак...но това си е мое мнение де...Вие ако искате и въглища слагайте на S65....
        Alfa Romeo 147 1.9 JTD 8v

Comment

Газта е компромис, също като дизела, така че това, ако сме искали да ни е евтино, решението било дизел, ще го оставя без коментар.
          Ама някакси предпочитам арезе на газ, отколкото дизел, пък нека ми е зле.

Сега, вече за двигатели с директно впръскване нещата са малко по-различни и наистина не знам доколко си заслужава разправията, цената и евентуалните проблеми след това.
          Ама тези неща си ги решава собственика на колата, та не виждам смисъл, аз или който и да било друг да го съветва какво да прави.

Заставам и зад мнението на Doomguy - има коли, на които е неразумно да се слага газ, има и такива, на които е повече от оправдано, предвид че са ежедневни автомобили, в които хората обикновено си возят семейството и си вършат работата.
          И пак, дори и така може автомобила да ти доставя удоволствие, даже и на газ.
          Alfa Romeo 166 3.0 V6
          Alfa Romeo GTV 2.0TS - няма я вече.

Comment

Виале нямат още за тез коли система. Засега работят с VAG и някои корейски производители.
            Alfa Romeo 164 SUPER T. Spark /Base '95/ - gone for parts;
            Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

Джандоменико раздава шамари с тая газаджийка... комерс баце

Click image for larger version

Name:	Basso-LPG.jpg
Views:	1
Size:	89.4 Килобайта
ID:	2334933

http://www.facebook.com/VenturaGarage
              Sotiris Rokkos: "Neno you gave me scary feelings I did not ever feel before in my 30 years experience of racing... you know..."

Comment

всички много добре знаете каква е разликата от кола фабрично направена да работи на газ и кола на която газовата уредба е сложена в последствие...не е нужно да го разискваме ИЗВЪОБЩЕ

излишно е да спорите за неща само от гледна точка на икономия на гориво, защото изобщо не стоят по този начин. не е само инвестицията в газовата уредба единствения планиран разход за съжаление...особено за скъпа кола

...
                и не знам какво е толкова похвалното да си купиш мощен мотор и за да можеш да му се кефиш всеки ден да му сложиш газ. Ми просто не си го купувай, това е моето мнение
                Aprilia Mojito & XTrail '06 T30 QR25 AT
                Ex Alfa 156 1.8 TS Sportwagon '00 /Alfa164 2.0 TS /Alfa155 2.0 TS /Alfa33 1.5 4x4
                Lancia Ypsilon '02

Comment

Предлагам да се фокусираме върху конкретните технически решения за газифицирането на тези двигатели вместо да го обръщаме на поредния спор за и против газта.

Тъй или иначе този раздел е за феновете на газта.
                  Т.е - противниците и да си намерят друго място, където да си чешат пръстите.

159 1.8 MPI
                  166 2.0 TS (ex)

Comment

Поздравче за всички яки баровци.
                    http://www.youtube.com/watch?v=XyJdbk6CvNE
                    Last edited by Доко; d.m.y г., 22:40.

Comment

http://www.youtube.com/watch?v=DqveMC8yTfg

Comment

Първоначално публикувано от Fear Покажи съобщение
                        Газта е компромис, също като дизела, така че това, ако сме искали да ни е евтино, решението било дизел, ще го оставя без коментар.
                        Компромис е кое че караш на 105 октана за 1,20лв или ти с макс 98 (100те които никви ги няма) за 2,50лв
                        156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Не се сърдете после, че постовете ви се трият.
                          Не съм виждал още клиент на чиято кола зарлем е монтирана газова система. Всичките си идват доброволно. Престанете с тъпотиите и тесногръдието. Въпроса в случая е МОЖЕ ЛИ да се направи автомобила а не ЗАЩО.
                          0887 26 38 78 - "Robygas"- Роби
                          Автогаз сервиз-
                          http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=71727

Comment

Първоначално публикувано от Jivko7777 Покажи съобщение
                            Компромис е кое че караш на 105 октана за 1,20лв или ти с макс 98 (100те които никви ги няма) за 2,50лв
                            Когато говорим за автомобили, компромис е всяко гориво, различно от бензина. Лично мнение и не обвързвам никого с него.
                            Разните екзотики, които могат да се движат на етанол са достатъчно редки, че да ги коментираме, също както и състезателните автомобили.

Иначе в момента с остъпката на Газпром си карам 166-цата даже на 1.17лв.
                            И се чувствам ужасно, държа да отбележа.
                            Alfa Romeo 166 3.0 V6
                            Alfa Romeo GTV 2.0TS - няма я вече.

Comment

1.Alfa Romeo 159 3,2 не е някъф супер автомобил.
                              2. 260 коня отдавна не са ......уауууууу
                              3. Това,че някой има пари за нов,скъп и мощен автомобил и слага газ не значи,че няма пари да си плаща бензина.
                              4.Всеки има право да избира с какво гориво да кара.
                              5.Скъпи и мощни коли се газифицират не само в България.
                              6.Темата е дали може да се сложи газ на 159 3,2!

В неделя с брат ми гледахме и покарахме едно газифицирано ГТА и не усетихме някаква разлика във вървежа на колата.....
                              Alfa Romeo 159 2,4 Jtdm Q-tronic
                              Citroen C2 1,6 Sensodrive

Alfa Romeo 156 GTA Selespeed - EX
                              Alfa Romeo 159 SW 2,4 Jtdm Q-tronic - EX
                              Alfa Romeo 156 2,0 TS Selespeed - EX

....расоф ат, дърта кранта без зоб не пука!

Comment

Преди карах само коли на газ, сега карам само дизел. Остана ми една газифицирана, на която като се кача имам чувството, че е 30 коня. Но тя не е първа младост. Както и да е .. За мен остана едно голямо предимство на газифицираната кола и то е нейната екологичност.
                                Като оставим тези общи приказки настрана в конкретната тема става въпрос за газифициране, което 100 пъти е разисквано в този форум. То няма нищо общо с масовия случай. Изводът от всички писаници е, че дори направена кадърно(това като извънземните, всички ги знаят, ама никой не ги е виждал) от финансова гл.т. цялото мероприятие е безсмислено ..
                                sigpic
                                156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
                                "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

Working...
                                X