Известие

Collapse
No announcement yet.

прекомерен разход на гориво

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• прекомерен разход на гориво

Здравейте, от преди 2 дни съм горд собственик на 147ца с ГИ. Проблема обаче е следния: на дисплея ми изписва MOTOR CONTROL SYSTEM FAILURE. Ходих на диагностика и излиза грешка в ламбда сондата(горивната смес била слаба или нещо такова). Изчистиха грешките и след няколко километра пак ми изписа същото съобщение. Едновременоо с това за 90 изминати километра със средна скорост 130км/ч на магистрала ми изгори 17 литра газ... Моментен разход на газ в града ми изписва около 20-24. Въпроса ми е някой има ли представа на какво се дължи, да сменям ламбди или да ходя на настройка на газово? Мотора е 1.6 ТС 105КС.
    Alfa Romeo 147 1.6 Twin Spark ECO 105 Hp

първото нещо което трябва да оправиш е ламбда сондата че може и тя да ти казва бедна смес и да пуска повече гориво варианта е да погледнеш какви данни дава

Comment

Ако средната ти скорост е наистина 130км/ч разхода ти е нормален, ако си поддържал 130км/ч е друга песен и аз лично бих проверил всички снадки за "течове", щото ако приемем, че нормалния разход е 12/100 да ти изгори 17/90 няма как да е от ламбда сонда/и.

Друг е въпроса ако не си засичал пълно-празно.
      ex - 147 16v multijet

Comment

Ами да, ама и на бензин разхода не пада под 20 в града... Инъче няма проблеми с вървежа. Ще я покарам още малко и ще я занеса пак да видим какви грешки е натрупала.

Comment

Първоначално публикувано от emzo Покажи съобщение
          Ако средната ти скорост е наистина 130км/ч разхода ти е нормален,
          Абсолютно нищо нормално няма със средна скорост 130км/ч да гори 17л. на 90км .
          1996 164 Super T.S | 2003 166 20V Sportronic Distinctive + Haes & Webasto | 02/2006 159 SW JTDм 150 CAVALLI HIGH DPFon

Comment

Средна 130 може да се образува при 190 на магистралата и малко градско с 30км/ч.

Така, че вариати - много.
            ex - 147 16v multijet

Comment

Брей,тая 147-ца на разход горе долу го докарва колкото двуглавата ламя?Това на майтап,наистина ми се вижда и на мен много висок разхода,още повече че казваш че и на бензин лапка 20/100 има нещо не наред,но така само може да гадаем,оправи си колата първо на бензин и тогава търси ако има още проблеми в ГИ-то.

Comment

Първоначално публикувано от emzo Покажи съобщение
                Средна 130 може да се образува при 190 на магистралата и малко градско с 30км/ч.

Така, че вариати - много.
                със средна скорост 130км/ч на магистрала
                Повече от 12л./100 не трябва да е. Стига сме философствали.
                1996 164 Super T.S | 2003 166 20V Sportronic Distinctive + Haes & Webasto | 02/2006 159 SW JTDм 150 CAVALLI HIGH DPFon

Comment

Ламбдата дава грешка за слаба горивна смес... Изчистихме грешки и разхода падна, но пак започна да ги трупа. Някой може ли да ми препоръча добър сервиз за ГИ във Варна, да мина да ми го погледнат, че ме съмнява че не е настроен както трябва

Comment

Working...
                  X