Известие

Collapse
No announcement yet.

Сервизиране на газов инжекцион.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Сервизиране на газов инжекцион.

Здравейте,

За да не пиша наново имам следния проблем:

http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=85266

Има ли някакъв начин да проверя дали газовия инжекцион е изправен(рейка-инжектори, изпарител). За да съм сигурен, къде да търся проблема.

Поздрави!
    Alfa Romeo 147, 1.6 - 120hp (ГИ - Emer Frank Plus OBD)

Начини има, въпроса е доколко можеш да се справиш сам.

Инжекторите се разглобяват и се почистват, ако трябва се сменят уплтъненията.
    После се минават с индикаторен часовник, ако позволяват корекция на хода на штока.

Изпарителя се отваря и почиства и при нужда подменят обслужваемите компоненти.

40к не са много, но не са и малко.
    Почни с нова настройка.
    ex - 147 16v multijet

Comment

Колата е настроена ръчно + има пуснати ОБД корекции. Ламбда интеграторите или там как се водят са около 1(0.95-1.05). Колата работи добре в движение с изключение на празни обороти............... дори в движение като изключа от скорост оборотите падат за момент до 600. На бензин по не се усеща, но мисля, че проблема го има и на бензин просто не е толкова силно изразен. Първото палене е малко трудно(понякога пали от втория път). Ламбдите и дебитомера са изправни. Проблема е или някъде по газовото(което ме съмнява) или нещо по двигателния отсек ( свещи, кабели, стъпково моторче/моторче за празни обороти дори ме съмнява датчика за коляновия вал дето сменявах да не е дефектен, защото проблемите започнаха горе долу по едно и също време).

Дразня се, защото при потегляне мощността е много малка и ако не дам повечко газ може да ми изгасне някъде.......

Comment

И ? Аз какво ти казвам, ти какво ми казваш.

Ти ли си писал преди време в колеги ?
        Какво значи ръчно ? Ако например не си уцелил размера на дюзите и налягането, колкото и да коригира по тримове пак ще се сбози. Това ти е един вариант за трудното палене сутрин.

Оправи я на бензин, все пак е алфа, не някой фиат, ресетни и адаптацията, карай я на бензин, виж я дали ще прави проблеми.
        ex - 147 16v multijet

Comment

Под ръчни настройки имам предвид коригиране на газовите инжекторни времена(газова карта) така, че показанията от лабда сензорите да са близки до оптималните(да речем с 10-15% отклоние). След това пускане на обд адаптацията за докоригиране(обд адаптацията може да коригира до 1,9мс отклонение).
          Налягането е около 1 бар и не мога да го коригирам(нито електронно нито има кранче на изпарителя). Инжекторите нямам си и на идея какви са, само знам времената на отвряне и затваряне. В софтуера също не виждам настройки за тях.

Иначе аз миналото лято писах в колеги, да. От како пуснах тогава обд-то до зимата на същата година не съм имал никакви проблеми с автомобила. Нито грешки бедна/богата смес нито проблеми при палене/вървеж и т.н. Зимата започна да пали трудно, после отказа датчика за оборотите(датчик колянов вал). Смених го и колата запали, но проблема с трудното палене, особено след престой(първо палене) си остана.
          Ще отида някъде да проверят газовите инжекторите и ще търся проблема по бензиновата система и един преглед на двигателя и така.

Също ще покарам няколко дни на бензин да видя какво ще стане, въпреки че ме съмнява да се промени нещо.

Поздрави!

Comment

Това е най-лесното, да.

Направи го и карай на бензин.
            ex - 147 16v multijet

Comment

Working...
            X