Известие

Collapse
No announcement yet.

Придърпване на газ

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Придърпване на газ

Колеги, купих си една 156-ца 1.6ТС с газов инжекцион, като я взех не съм осетил някакви колебания в работата на газ и бензин, но в началото я карах по леко може и затова да не съм разбрал. Колата е със спортен филтър и спортно гърне, реших да продухам филтъра с въздух на компресор. Слад като го сложих уж прочистен примерно след 170км/ч на 5-та (около 5000хил. обор.) има едно придърпване ако си натиснал газта докрай, ако подадеш плавно пак придърпва, но мине ли 170км после нагоре няма проблеми. Реших че нещо съм задръстил филтъра и пак го отворих и видях че има един гумен фланец за намаляване на сечението на отовра и съответно притока на въздух, та го махнах и него с идеята да вкрам още въздух. Да ама стана по-лошо, сега като е студена колата на 5-та леко придърпва на 3000хил. оборота, като мине 50-60 градуса няма придърпване, единствено остава това след 170км на 5-та. Тия неща ги прави само на газ, на бензин няма ядове до 200 съм я тествал. Сега съм решил да си върна пак гумения фланец, и да сложа още една тънко фланче за да намаля притока на въздух, че ще излезе, че май и идва много въздух на газ. Също като съм я карал във по-високи обороти след това като съм на неутрална държи 1100-1200оборота за няколко секунди и след това пада на 900. Вие как мислите въздуха ли и е повече или?
    Last edited by maistora88; d.m.y г., 17:18.
    ALFA ROMEO 156 1.6TS

Първоначално публикувано от maistora88 Покажи съобщение
    Колеги, купих си една 156-ца 1.6ТС с газов инжекцион, като я взех не съм осетил някакви колебания в работата на газ и бензин, но в началото я карах по леко може и затова да не съм разбрал. Колата е със спортен филтър и спортно гърне, реших да продухам филтъра с въздух на компресор. Слад като го сложих уж прочистен примерно след 170км/ч на 5-та (около 5000хил. обор.) има едно придърпване ако си натиснал газта докрай, ако подадеш плавно пак придърпва, но мине ли 170км после нагоре няма проблеми. Реших че нещо съм задръстил филтъра и пак го отворих и видях че има един гумен фланец за намаляване на сечението на отовра и съответно притока на въздух, та го махнах и него с идеята да вкрам още въздух. Да ама стана по-лошо, сега като е студена колата на 5-та леко придърпва на 3000хил. оборота, като мине 50-60 градуса няма придърпване, единствено остава това след 170км на 5-та. Тия неща ги прави само на газ, на бензин няма ядове до 200 съм я тествал. Сега съм решил да си върна пак гумения фланец, и да сложа още една тънко фланче за да намаля притока на въздух, че ще излезе, че май и идва много въздух на газ. Вие как мислите?
    МИслим да ти се направи една настроика на газовата..
    sigpic155 2.0 +белия голф +Киви-то...

Comment

Първоначално публикувано от mimouzunov Покажи съобщение
      МИслим да ти се направи една настроика на газовата..
      Това е най-лесно, въпроса е дали ако регулирам малко притока на въздух няма да се оправи, иначе смесен разход дава 9/100, което според мен е добре.
      ALFA ROMEO 156 1.6TS

Comment

Не е добра идея да се правят стеснения на въздуховода особено при ГИ. Добрият подход е правилно настройване на газовото.

159 1.8 MPI
        166 2.0 TS (ex)

Comment

Working...
        X