Известие

Collapse
No announcement yet.

Газовия комп гасне 10 след като колата се загаси

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Газовия комп гасне 10 след като колата се загаси

Така колеги, от известно време имам проблема. Не знам от къде е..не е от газовото 100% всичко е проверено по него. Ако някой е имал проблема да каже. Не е всеки път това, но като стане..компа пуска газ и после тръдно пали колата. И чак след 2-3 паления завърта и тръгва. Та ако някой може да помогне или е имал подобен проблем. Да не би да има утечка някъде по веригата?
    Колата е от подписа. Ако има значение газовото е на Симгаз
    147 1.6TS 2005 120bhp.
    The beauty is real...you just have to find it!

Така както го описваш е по-скоро от дюзите, които не задържат газта.
    Първо провери тях!
    Но ако идва напрежение от компа-лошо!
    На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
    Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Няма нищо и на двете места. Колата е като нова така или иначе. Просто като станеме изнервя..и ако някой е имал проблема..да сподели. Дюзите са като нови и всичко по колата е ново. 11к съм хвърлил за нея и енаправена като хората. Ясно ми е че требва да се иде на ел кон..или да видя радиото да нв дърпа ток..и да е от него. Ще се види то..
      147 1.6TS 2005 120bhp.

Comment

Пробваха ли хората които ти поддържат уредбата да сменят мястото от което е хванат втория плюс на системата. Плюса "през контакт"?
        Ако е хванат от бензиновите инжектори да го преместят вътре на бушоните.
        0887 26 38 78 - "Robygas"- Роби
        Автогаз сервиз-
        http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=71727

Comment

Към бошоните не..ама го направиха директно през акомулатора. И от там не стана...за това си мисля, че е от няква отечка или се лъжа? Да ида да пробваме така, както казваш през бушоните
          147 1.6TS 2005 120bhp.

Comment

Няма как "плюс през контакт" да е директно от акумулатора.
            Всички уредби имат 2 плюса. Единия е задължително директно на клемата на батерията, и втория е "през контакт". Иначе няма как уредбата да разбере, че искащ да запалиш или загасиш.
            Автогаз сервиз-

Comment

Не не..смисъл да взема ток от там..ане през контакта..има и бушон и вс..направено..просто..мега странното..а акомулатора не пада...чисто нов е. Няма и година. Остава паеазитен ток се едно..и като загася двигатела..лампичките на фазовото остават светнати и пуска газ към двг...иине може запали от раз след това...да дойда до сф при тебе :Д
              147 1.6TS 2005 120bhp.

Comment

Много неясно обяснен проблем?!

100% всичко било проверено по газовото пък компа пускал газ?!?!?! Кой комп - газовия ли?

Нещо.. или не си схванал както трябва или някой те будалка.

И.. каква марка е газовото? Не е трудно да се проверят нещата и при друг майстор. Поне си градски.
                Alfa Romeo 147 1,6TS 120CV

Comment

Газовия комп..той другия е супер. Просто никой нищо не открива а прави проблем..аз вече на 2ма газаджии ходя..газовото съм обеснил какво е Симгаз! И по-добре няма как да ти го обесня :Д таке както съм го написал...странна работа както казах..и нз..ще ходя на ел кон ми се струва
                  147 1.6TS 2005 120bhp.

Comment

Предполагам, че въобще не е проблема в газта. Задръжката на контакт се дължи на нещо друго. Дори и да е така това се оправя с едно допълнително реле.
                    Проверихте ли дали гасне всичко когато си на бензин?

Иначе си го обяснил правилно. Имал съм го този проблем преди години с един Фиат. Вече не помня какво точно правих, но съм сигурен, че може да се реши.

Диагностиката на бензинов компютър няма да ти даде никаква насока.
                    Last edited by robygas; d.m.y г., 00:11.
                    Автогаз сервиз-

Comment

Хм.. сега се загледах в симптомите.
                      Та.. аз съм със същия мотор, ГИ и вярно имах същите проблеми преди време. Предполагам пак може да се появят.
                      Няма нищо общо с газовия комп. Изобщо няма смисъл от ровене.

Според мене е свързано със самонагаждането на бензиновия комп към работата на газовите дюзи. В момента не идва на ум точния термин за "самонагаждане". Самообучение може би ?!
                      Проблема.. пак според мене идва от неправилна настройка на коефицентите на газовия комп особено в ниските обороти водещи до по-голяма разлика в бензиновите времена при работа на бензин/газ. Това се отразява на паленето на бензин... което е й проблема.

Решението в моя случай беше - почистване на дроселовата клапа и нова калибрация. Каране няколко дена на бензин и последваща нова настройка на газовия комп. И.. желание и възможност за играчката по финна настройка на коефицентите на газовия комп в ниските обороти.

Май изписах повече отколкото имах идея. Дано някой да ме е разбрал какво исках да кажа.

@robygas ти какво би казал за това?

Comment

Газови комп е със същите времена като на бензиновия. Аз няма какво да барам там..всичко е ново..даже наскоро и газовата рейка смених..че старата се скапа. На бенз взичко гасне..и не знам от къде идва тоя паразитен ток...просто..и е мега тъпото..понеже после не пали..товаю става на месеца 2-3 пъти..аз за това като ще я гася си натискам копчето на стъклото..и така поне нямам проблем..ама е досадно..а знам, че има някакво решение..ама не мога да го намеря..
                        147 1.6TS 2005 120bhp.

Comment

Първоначално публикувано от Hristiyan Покажи съобщение
                          Газови комп е със същите времена като на бензиновия...
                          Това от де го измисли? Няма как да стане. То ако беше така.. и едно ЦК щеше да е напълно достатъчно за да имаш газово... просто сменяш захранването от бензинови дюзи към газови клапани и пей сърце

Това му е и функцията на газовия комп. Да коригира бензиновите времена и да подаде новите към "рейката".

Това с "паразитния ток" е... меко казано.. пълна глупост. За да се отвори газова дюза си иска ток.. не паразитен! Мисля, че и 200мА май няма да са достатъчни за да ги отворят... ще погледна уреда какво казва днеска.
                          Иска си твърдо захранване (+12В) и отворени транзистори в газови комп които зависят от времената на бензиновия комп. При изключен контакт -> респективно изключен бензинов комп няма как да се случи това!
                          Last edited by Nimi; d.m.y г., 10:34.

Comment

Колега..и идея си нямам какво ми говориш :Д ще ида и ще им кажа да го направят..работата е там, че газовия комп остава вклучен 10 сек. след като колата е изгасена...не знам от къде идва това....
                            Ще ида при тия с газовото и ще им кажа..това което написа да г онаправят....пък дано се оправи...че дразни мега много като стане...
                            147 1.6TS 2005 120bhp.

Comment

Имал съм подобен случай който до като го разреша минаха две години ходене по мъките.Трудно палене.Неравномерна работа на бензин при студен мотор и детонации.
                              Чета я ежедневно и няма грешки.Сменям всички възможни датчици ,бобини,свещи,проверки на ангренажен ремък,къпане с дезодоранти и всякакви шпреьове,пръскане къде ли не.Преди месец реших да чистя бензиновите дюзи.Свалих смукателните колектори.Дюзите ги качихме на стенд и проверихме.Работят си идеално.Отпаднаха като причина.Почнах да събирам и когато почиствах единият колектор малко го завъртях към слънцето и проблесна.Под штуцера за газ на около половин сантиметър от него цепка.Протъркана тръбата когато е дупчена за монтаж на штуцера.Цепката като косъм и дълга не повече от четири милиметъра.Това бе достатъчно да ми стъжни живота две години.Добре че не ми пука много ,много и се бях отказал от много време да сменям датчици .Още не съм монтирал ламдата и последния дебитомер и ми се подмятат в багажника.Та колега.Може симптомите да са от няколко причини.И калпава дюза,и неправилна настройка на газовата и бъркаш бензиновия комп.И пробив някъде след дебитомера.Не ти е толкова труден двигателя за проби и проверки.
                              До тук, два фиата,алфа жулиета,алфа 164 2.0 ТС,две капи 2.0.5.20V.Сега отново на старата любов алфа-този път 166 2.5 v6

Comment

Working...
                              X