Известие

Collapse
No announcement yet.

Fobos management tool - въпроси

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Fobos management tool - въпроси

Колеги, ползвам приложението за диагностика Fobos management tool v.1.3.2.1178 но не мога да изчистя записаните грешки (временните). Бутонът за триене на грешките не е активен.
    Другото, което ме интересува е, дали има някаква хронология на записаните грешки? Имам чувството, че се класират в таблицата според броя на възниквания (от най-малкия към най-големия).

159 1.8 MPI
    166 2.0 TS (ex)

НЕ зная защо е така , но и при мен става понякога.
    Ако не си ги трил си се пазят долу в таблицата иси седят там.
    Принципно зависи и от грешките, понеже някой немогат да се махат докато не се отстрани причината за тях
    EX-AlfaRomeoSuper155 2.5 V6 + Remap by O.E.Motorsport and LPG Injection
    EX Mazda 6 2004 +Lpg ----EX SAAB 9-3ss 2.8V6-AERO 250hp MY2006 - With LPG+obd
    NOWAudi a6 c6 Allroad 3.2 FSI + LPG

Comment

След консултация, разбрах че за да се маркира и трие , колата трябва да е на бенз

Comment

Първоначално публикувано от don_pepone Покажи съобщение
        След консултация, разбрах че за да се маркира и трие , колата трябва да е на бенз
        Ха - само това не бях пробвал

Много ти благодаря!

159 1.8 MPI
        166 2.0 TS (ex)

Comment

моля, ако има нещо друго питай, сааба ми сам си го правих на газ с Фобос 5 и доста се заигравам с настройките. Това точно ми бе направило впечатление веднъж че не мога да трия, но нямах време да се занимавам и го отсвирих и после забравих да видя защо.
          Иначе имам човек дето е доста в час и ако нещо не ми е ясно питам него, тъй че можее да помага

Comment

Забелязвам това, че в текущата ми конфигурация за настройката на оборотомера е зададено:

Защо преводното съотношение между импулсите от първи инжектор и оборотите е 1/1?

Не би ли трябвало да бъде 1/2?

Иначе оборотомерът на приложението си работи коректно.

159 1.8 MPI
            166 2.0 TS (ex)

Comment

заприсе бе човек, така ще се побъркаш от ровене

Това е дадено, понеже ако колата е 6 цилиндъра ще се наложи корекция, също и ако се следи слаб сигнал или директно от бубината също може да се наложи корекция и по тоз начин в реално време си задаваш коефициента който да ти докара оборотите до реалните показания.
              То ако става въпрос нее правилно да четеш от първи инжектор,а от бубината

Comment

Първоначално публикувано от don_pepone Покажи съобщение
                заприсе бе човек, така ще се побъркаш от ровене

Това е дадено, понеже ако колата е 6 цилиндъра ще се наложи корекция, също и ако се следи слаб сигнал или директно от бубината също може да се наложи корекция и по тоз начин в реално време си задаваш коефициента който да ти докара оборотите до реалните показания.
                То ако става въпрос нее правилно да четеш от първи инжектор,а от бубината
                Eee - няма лошо от повече четене, а и това е важно

Възможността за настройка на съотношението е ясно за какво е.

Питам, защо при мен е настроено така, че 1 инжекторен импулс да съответства на 1 оборот.

Нямам проблеми с фазовия датчик. Инжекторите следва да пръскат само веднъж на 2 оборота.

Т.е - логически погледнато следва съотношението да е настроено 1 импулс = 2 оборота.
                Last edited by ecotronic; d.m.y г., 15:57.

159 1.8 MPI
                166 2.0 TS (ex)

Comment

Зависи по чия логика
                  И на хората които са правели софта им е ясно това, затова базовото 1към1 е за 4 цилиндрови коли, понеже 1 имапулс от 1-ви инжектор е равен на всеки цикъл така да се каже (оборот) , ако колата е шестак се променя съотношението и те така нататъка, затва за база е взет 4цил мотор Иначе чисто логически си прав, освен ако колата нее с ФУЛ Груп впръскване (всички инжектори едновременно)

Comment

Ясно

Аз не бих го направил така, но това няма значение.

Да не говорим, че стъпката от последователността в която се избира инжекторната последователност са я сложили след тази при която се настройва оборотомера.

Но това са дребни кусури, колкото да се намираме на приказки.

Важно е, че софтуерът е "пушка" и уредбата си е доста добра за парите си.

159 1.8 MPI
                    166 2.0 TS (ex)

Comment

Смея да иажа , че фобос има повече опции за настройка от 90% от повечето други марки, просто са взели доста от добрите идеи на останалите и са ги обединили, та дори е леко объркващо ако човек нее много наясно. Кофтито е ,че има тук там понякой бъг или дефект, но няма как-пълно щастие няма, особенно за цена 30-40 % по ниска от чуждите марки

Comment

Нещото, което ме накара да си купя Фобос беше относително подробната документация, която го съпътства, както и читавия и безплатен софтуер за диагностика.
                        И не съм останал разочарован. За 5 години експлоатачия и около 40К пробег, съм сменил веднъж само филтрите и маркучите. Това с настройката, то си е откакто е монтирана уредбата. Монтажът ми го извършиха професионално, но както стана ясно, са допуснали лека грешка с настройката - най-вероятно поради това, че не са имали възможност да наблюдават, какво става с бензиновия компютър.

159 1.8 MPI
                        166 2.0 TS (ex)

Comment

проблема на над 50% от газаджиите е ,че са полунеграмотни откъм теория и софтуер, от останалите има 10% читави наистина и мераклии да стане добре колата и още 40 които просто не им се занимава,а искат ада вземат парата. Несериозно е да не се гледат бензиновите показания на ЕКУ-то или поне с вързана ламбда сода да не се покара 15-20км на бенз и още толкова на Газ за да се направи добра настройка ( особенно сега с по-новите софтуери както има опция за настройка по графика и се вижда реално съпоставката между двете горива,а не както преди с таблицата да трябва да си чел и да знаеш кво става точно за да можеш да промениш нещо) , а не да ти пуснат една автоматична такава , да те пратят за едно кръгче набързо и ако е що годе добре да те отпратят с думите "Карай така и ела след 1000км пак да я видим каке или ако има нещо тогава ела по-рано"

Comment

Преславе, при нас проблемът е, че първо искаме най-евтиното, после искаме максимална отстъпка, третото е ние да кажем как да се настрои, четвъртото е кадърността на газаджията и петото е, че няма време да караш с газаджията 30 - 40км. за да настроиш,
                            И шестото е, че като си сложиш газова започваш сам да ръчкаш без да разбираш какво ръчкаш. Но поне се учиш, евентуално

Comment

Тия дето си купуват скъпи уредби и ходят при читави майстори, не пишат по форумите. Само плащат и с това се приключва.

Ние тук, както е видно, си помагаме и така се справяме не по-лошо.

159 1.8 MPI
                              166 2.0 TS (ex)

Comment

Working...
                              X