Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем с компютър на Ланди Ренцо

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Проблем с компютър на Ланди Ренцо

Колата е Алфа 156,1.8 ТС.От 8 г. я карам на метан и след
    кофти удар се наложи да сменя шасито и газаджиите ми предложиха да я преработят на LPG ,с нови документи,с които да нямам проблеми.Колата върви перфектно на бензин и газ,харчи на газ 9/100 при яко каране,не
    клати обороти,пали перфектно.Проблема идва от това,че след изключване от контакт,компютъра остава под напрежение и харчи 0.09А и съответно светодиодите на копчето за превключване на газ също светят!Уредбата е Ланди Ренцо и газаджиите сложиха техен оборотен компютър и всичко беше ОК.Явно проблема е в компа,някакви идеи за ремонт във Варна и дали си заслужава ремонта или да търся втора употреба.
    159 SW 2.4 Jtdm 2007
    156 TS 1.8 1999
    Avensis SW 2.2 D4D 2011

Проблемът е, че майсторът е бил пиян и е оставил на чирака да свърши работата.
    Провери как са захранили компа. Трябва да има кабел, който да се захранва от "контакт".
    Съществува и варианта да не съм прав за "майстора".
    Тогава въпроса може да се разреши със захранване на компа през едно реле, командвано от "контакт"
    Успех!
    На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
    Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Както вече писах сложиха оборотен комп. и всичко беше ОК,така,че "пияния" майстор и грешното захранване отпадат!
      159 SW 2.4 Jtdm 2007
      156 TS 1.8 1999
      Avensis SW 2.2 D4D 2011

Comment

Първоначално публикувано от svetlin pilev Покажи съобщение
        Както вече писах сложиха оборотен комп. и всичко беше ОК,така,че "пияния" майстор и грешното захранване отпадат!
        Имаш изгорял елемент вътре в компа

Comment

5-тия елемент или?
          Бъди по конкретен,че така написано твоето мнение няма никаква тежест. Поредното ти половинчато мнение. Зор да драскаш навсякъде...

-----------
          Пай сеее ...
          Две неща са безкрайни: Вселената и човешката глупост, и аз не съм сигурен за Вселената.

Comment

Първоначално публикувано от Zlobich Покажи съобщение
            5-тия елемент или?
            Бъди по конкретен,че така написано твоето мнение няма никаква тежест. Поредното ти половинчато мнение. Зор да драскаш навсякъде...

-----------
            Пай сеее ...
            Транзистор Т13, сега доволен ли си

Comment

Първоначално публикувано от Alex_26 Покажи съобщение
              Транзистор Т13, сега доволен ли си
              Дай точно положение на транзистор Т13 в схемата на Ренцо!!!

Сигурно ще е полезно на половината свят.
              Last edited by robygas; d.m.y г., 19:33.
              0887 26 38 78 - "Robygas"- Роби
              Автогаз сервиз-
              http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=71727

Comment

Е сега какво те очаква ...

-----------
                Пай сеее ...
                Две неща са безкрайни: Вселената и човешката глупост, и аз не съм сигурен за Вселената.

Comment

Не знам, пък и не ми дреме.
                  Ако някой ми извади адекватна схема на комп с 10 модификации -евала. И пак не е сигурно какъв ще е резултата.

На колегата пуснал поста - копчето ли остава да свети, или просто има консумация. Ако е е второто доколкото разбирам тя е постоянна.
                  Last edited by robygas; d.m.y г., 21:46.
                  0887 26 38 78 - "Robygas"- Роби
                  Автогаз сервиз-
                  http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=71727

Comment

Първоначално публикувано от robygas Покажи съобщение
                    Не знам, пък и не ми дреме.
                    Ако някой ми извади адекватна схема на комп с 10 модификации -евала. И пак не е сигурно какъв ще е резултата.

На колегата пуснал поста - копчето ли остава да свети, или просто има консумация. Ако е е второто доколкото разбирам тя е постоянна.
                    И двете!Копчето остава да свети и има постоянна консумация от 0.09А.Дадоха ми тел. на спец по автоелектроника.Обадих му се и обясних за какво иде реч.Той ми каза,че в 2/3 от случаите заминава процесора,а в останалите изгарят някакви драйвери и тогава ще може да го оправи,но това ще стане ясно след сряда др. седмица.Яд ме е, щото този комп. си работеше преди преработката от метан на LPG и явно газаджиите нещо го прецакаха,а за LANDI RENZO във Варна няма къде другаде да отида понеже тези са им единствени представители за региона.
                    159 SW 2.4 Jtdm 2007
                    156 TS 1.8 1999
                    Avensis SW 2.2 D4D 2011

Comment

Имах подобен проблем още на Капата.Акумулатора падаше за два дни.Вдигаха ръце защото на никой не му се ровеше в километрите жици.Стигнах до газовия комп с постепенно изключване на консуматорите.Изключих единият плюсов кабел за постоянно.Всичко си работеше по колата .Когато прехвърлих газовата на Алфата проблемът се задълбочи.Нещо объркаха при монтажа и когато загасиш колата ,тя продължаваше да си работи.Предполагам че кабелът след контакт бе вързан преди контакт.Изключих пак плюсовият кабел след контакт и до днес бардолинито си работи нормално,каквото и да е объркано при монтажа.
                      До тук, два фиата,алфа жулиета,алфа 164 2.0 ТС,две капи 2.0.5.20V.Сега отново на старата любов алфа-този път 166 2.5 v6

Comment

То и аз сега откачам от "+"-вата клема захранването на газ. комп,но ми казаха,че така си "забравя" адаптациите.
                        159 SW 2.4 Jtdm 2007
                        156 TS 1.8 1999
                        Avensis SW 2.2 D4D 2011

Comment

Вътре има изгорял транзистор явно. Няма как да кажа кой е, нямам схемата. Затова се избъзиках с Q13

Comment

Невежа!

-----------
                            Пай сеее ...

Comment

Първоначално публикувано от Zlobich Покажи съобщение
                              Невежа!

-----------
                              Пай сеее ...
                              Наистина си такъв. И ще ти обясна този път - този транзистор е пробил и държи на постоянно захранване част от управлението

Comment

Working...
                              X