Известие

Collapse
No announcement yet.

алфа 75

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от pr_00f
    Скромното ми мнение е че няма смисъл от един раздел в който се пише на високосна година.....
    мисля че не си чел цялата тема !
    мисля че не е проблем да се създадат подраздели в Класическият раздел......
    а аз мисля че е достатъчно да го преименуваме но не се грижи и за тва от известно време имам нужните права така че само седи мирен и гледаи )
    Също ако има консенсус от основните ползуватели на раздела - може да бъде преименуван.
    ето това имаме предвид

Comment

Re: 75ts

Първоначално публикувано от 75ts
      Па май като гледам не са мн хората който даже се и интересуват за по старите алфи,пък камо ли ретро,всеки гледа лукса не старата ламарина,и туко излезе некои скрап,да се посмеят всички и после много им е интересно да бе да на снимки и бабами се радва
      И моята баба се радва когато види добре запазен или реставриран ALFAROMEO ,а не някой подвижен РЕТРО скраб.Без да засягам никой от ВАЗ подхванах тази тема с неприятните чувства с които оставам , когато се ровя в РЕТРО разделите на другите марки автомобили .Дори нашите колеги от ЛАНЧИА имат такъв раздел ,а при нас историята започва в края на 70те години . ЖАЛКО !!! ЖАЛКО че гении като ОРАЦИО САТА ,БЕРТОНЕ ,ЗАГАТО не са съществували и техните гениални творения , като АВТОМОБИЛЪТ НА ГУНДИ.ALFAROMEO GIULIA SERIA105 BERTONE,VELOCE 1750 не е съществувал защото се знае много малко за този автомобил .
      -Аз си мисля нещо, мисля си .
      -А защо ?? Не мисли просто се наслаждавай !!!
      Alfa Romeo-eдинственият начин да бъдеш различен !!!

Comment

Скромното ми мнение е че няма смисъл от един раздел в който се пише на високосна година. А колко от тези коли са останали живи и са в движение?
        Хубавото е че колкото екземпляра видя съотношението е 50%- скрап 50 % като нови( господ и шефа да дават пари здраве и нерви за собствениците им дето така си ги гледат (за запазените говоря де ). Иначе ако сектантската част толкова много желае да се дели на подсекти - мисля че не е проблем да се създадат подраздели в Класическият раздел. Също ако има консенсус от основните ползуватели на раздела - може да бъде преименуван.
        СТЕФЧО ти направо ме разочарова.ИДЕЯТА ЗА СЪЗДАВАНЕТО НА РАЗДЕЛ РЕТРО Е КОЙ С КАКВАТО ИНФОРМАЦИЯ РАЗПОЛАГА ДА Я НАПИШЕ ИЛИ ВКАРА КАТО СНИМКОВ МАТЕРИАЛ ,или да сподели за старият модел който реставрира ,с идеята идруги колеги да се запалят както аз и много други хора по света,за да се види на живо а не на снимка!!!

Comment

аз пък много обичам старите алфи за мене като погледна една стара алфа винаги въздишам и си викам ееееех още една неизживяна мечта и получавам един плесник или чанта по главата от моиту жина .... и на събора наи хубавите коли и интересни коли бяха черното ГТВ на пешката така и не се запознах с него ама се понавартях около колата му червената история от 50те години направо бях изумен и спринтовете и бялата 75ца и 33-ките е това са истински алфи и за мене не изживяни мечти и сигурно едни от последните екземпляри в българия става ми тъжно че на събора никои не обърна особенно внимание на тях ......... и наистина всеки гледа лукса ! ама ще ги търсим старите модели ама те вече няма да ги има ...... и тук като вляза във форума първо ровя из класически модели ! за да видя и прочета нещо за АЛФА РОМЕО
          Alfa Romeo 145 1.6 Boxer - няма я вече
          Alfa Romeo 155 1,8 8v T.spark - няма я вече
          Alfa Romeo 145 1.4 16v
          BMW 520i E39

Comment

С огромният риск да се повторя скромно бих предложил към раздела да се добави ;КЛАСИЧЕСКИ МОДЕЛИ ,РЕТРО: и в него да се испишат ПООТДЕЛНО всички модели , като 2300,2600c-cione,ZAGATO ,1900SALON ,GIULIA ,GIULIA BERTONE,GIULIETTA SER1,BERLINA1750-2000,SPIDER-DUETTO,MONTREAL,ALFETTA,GIULIETTA,ALFA 90,ALFA75,GT,GTV SER.116,тук влизат и АлФА СУД ,СПрИНТ И33 НО ЗА СЪЖАлЕНИЕ ТЕ СИ ИмАТ ОТДЕлЕН ПОСТ.БЛАГОДАРЯ!!!

Comment

Сега... да взе ма и аз да се изкажа като един от основните "народни будители"... С риск някой от вас да ми се убиди... аз ще ви кажа точно каквото мисля. Колегата, alfonso_90, ти тая тема защо я кръсти така и според теб има ли някаква смислова връзка между заглавието и съдържанието? Кажете ми сега как виждате да се развие раздела само за Алфа 75? Другите модели и тях ли ще ги делим поотделно? Кой точно ще пише във всички тях? 75 2.0 turbo беше свидетел преди 2 години Ilcho направи цял, ама наистина цял форум, в който имаше раздел за всеки трансаксиален модел. Тогава и двамата положихме огромни усилия да поканим достатъчно потребители, но повечето раздели така и останаха празни. Почти никой не пишеше там. alfonso_90, ти къде беше аз като биех камбаната всеки да прави по една тема за колата си и да качва снимки и да разказва за нея? Сега ти си човекът който иска цял раздел. С какво ще го запълниш? Според мен решението е да се смени името на този раздел. Например "Ретро и класически модели" и отдолу нещо умно ще напишем вместо "Алфа 75, 90, Алфета, Джулиета и други Алфи със задно задвижване." ще бъде "Историята, която трябва да знаем и помним. Моделите, които ни говорят за нея." - казано много примерно... Тук ще се пише и за трансаксиалните модели и за тези от 70-те, 60-те години и т.н. Могат да се пишат теми, в които се разказва и дискутира историята на марката. Така хем ще си говорим за това, което ни интересува, хем ще образоваме останалите. Тук се явява проблемът, че например "Кирчо от Обеля" си е купил 145 и него го вълнува само, че стъклата му се потят и акумулатора му е паднал и не чете нищо друго. На такива потребители трябва да им се обръща внимание, че има какво и защо да научат и тук ще бъде мястото това да се случи.
              Това горното написано от мен не звучи никак красиво, но е самата истина. Спопред мен би било разумно да действаме така: да сменим името на раздела; всеки един от нас да започне да отделя време и да пише по нещо поне веднъж на два дни; да се оживим и посъберем "сектата"; да започнем да се виждаме от време на време; и чак когато нещата тръгнат със "страшна сила" и имаме нови и нови сериозни дискусии както за "класически" така и за "ретро" модели, тогава да се извадят и разделят темите. От единият раздел да се направят два и да продължим да се развиваме. Това се случи преди време със 145 и 155 например и явно действа.
              С всичко написано по-горе не искам да убидя или засегна никого. От снощи обмислям какво точно да напиша и Ви съветвам от време на време да прамите като мен - върши работа.
              Alfa Romeo 75 24V

Comment

Не съм искал да разочаровам никого - просто се опитвам да погледна обективно на нещата.
                Дори с Венци сме на едно и също мнение.
                Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
                ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001

Comment

Амим много просто бре преименувайте го и готово
                  Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                  Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                  Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Първоначално публикувано от ALFA155Ts
                    аз пък много обичам старите алфи за мене като погледна една стара алфа винаги въздишам и си викам ееееех още една неизживяна мечта и получавам един плесник или чанта по главата от моиту жина .... и на събора наи хубавите коли и интересни коли бяха черното ГТВ на пешката така и не се запознах с него ама се понавартях около колата му червената история от 50те години направо бях изумен и спринтовете и бялата 75ца и 33-ките е това са истински алфи и за мене не изживяни мечти и сигурно едни от последните екземпляри в българия става ми тъжно че на събора никои не обърна особенно внимание на тях ......... и наистина всеки гледа лукса ! ама ще ги търсим старите модели ама те вече няма да ги има ...... и тук като вляза във форума първо ровя из класически модели ! за да видя и прочета нещо за АЛФА РОМЕО
                    това много ми харева за истинските алфи
                    ALFA ROMEO 75 2.0 ts
                    sigpic
                    Нещо което работи - не се пипа!

Comment

Първоначално публикувано от Venci
                      Сега... да взе ма и аз да се изкажа като един от основните "народни будители"... С риск някой от вас да ми се убиди... аз ще ви кажа точно каквото мисля. Колегата, alfonso_90, ти тая тема защо я кръсти така и според теб има ли някаква смислова връзка между заглавието и съдържанието? Кажете ми сега как виждате да се развие раздела само за Алфа 75? Другите модели и тях ли ще ги делим поотделно? Кой точно ще пише във всички тях? 75 2.0 turbo беше свидетел преди 2 години Ilcho направи цял, ама наистина цял форум, в който имаше раздел за всеки трансаксиален модел. Тогава и двамата положихме огромни усилия да поканим достатъчно потребители, но повечето раздели така и останаха празни. Почти никой не пишеше там. alfonso_90, ти къде беше аз като биех камбаната всеки да прави по една тема за колата си и да качва снимки и да разказва за нея? Сега ти си човекът който иска цял раздел. С какво ще го запълниш? Според мен решението е да се смени името на този раздел. Например "Ретро и класически модели" и отдолу нещо умно ще напишем вместо "Алфа 75, 90, Алфета, Джулиета и други Алфи със задно задвижване." ще бъде "Историята, която трябва да знаем и помним. Моделите, които ни говорят за нея." - казано много примерно... Тук ще се пише и за трансаксиалните модели и за тези от 70-те, 60-те години и т.н. Могат да се пишат теми, в които се разказва и дискутира историята на марката. Така хем ще си говорим за това, което ни интересува, хем ще образоваме останалите. Тук се явява проблемът, че например "Кирчо от Обеля" си е купил 145 и него го вълнува само, че стъклата му се потят и акумулатора му е паднал и не чете нищо друго. На такива потребители трябва да им се обръща внимание, че има какво и защо да научат и тук ще бъде мястото това да се случи.
                      Това горното написано от мен не звучи никак красиво, но е самата истина. Спопред мен би било разумно да действаме така: да сменим името на раздела; всеки един от нас да започне да отделя време и да пише по нещо поне веднъж на два дни; да се оживим и посъберем "сектата"; да започнем да се виждаме от време на време; и чак когато нещата тръгнат със "страшна сила" и имаме нови и нови сериозни дискусии както за "класически" така и за "ретро" модели, тогава да се извадят и разделят темите. От единият раздел да се направят два и да продължим да се развиваме. Това се случи преди време със 145 и 155 например и явно действа.
                      С всичко написано по-горе не искам да убидя или засегна никого. От снощи обмислям какво точно да напиша и Ви съветвам от време на време да прамите като мен - върши работа.
                      ами там е работа та че съм съвсем млад(дори нямам книжка а знам и се итересувам и искам още да разбераза нея от вас) и от скоро имам интернет ,и от скоро знам за това невероятно място в което съм срещнал хора като мен който обичат ALFA ROMEO и си държат на нея .аз съм от малък град в който има 5 алфи като моята (на баща ми но догодина става част от мен(ставаме едно цяло)това не е пречка да си я карам насело или на по затънтени места в града с брат ми който има книжка ест.или да ходя на местата където може да се кара) ,които са в окаяно състояние не че моята е нещо повече но се пак си я обичам(и знам много добре колко е капризна и какви ли не щуроти може да измисли за да се развали.Това не ме плаши хич) и там е работата че не съм знаел за този форум на ичката .Това говори ли ти нещо няма никои друг от форума който да е от моя град (или поне не съм намерил)с удоволствие бих писал за моята алфичка и се пак мерси за обърнатото внимание виждам че има много почитатели на трансаксиалните модели и нека секи пише за тях (ИНТЕРЕСНИ НЕЩА)ама не сте ме разбрали пак искам 75 да не е в такъв раздел за стари (РЕТРО)алфи звучи много неприятно вярно че е последната от тоззи тип и е вече нат 10 години модела но има толкова други коли които са 100 пъти по стари(за други марки говоря)а не са ги слойили в раздел ретро или класика обяснете ми защо примерно 33 си има свое място а 75 не ей това е цялата работа защо 33 има собствне раздел а ,75 не заслужава ли дасе нареди до другите (новите)алфи
                      ALFA ROMEO 75 2.0 ts
                      sigpic

Comment

нищо лично просто личен интерес за развитие на модела и за да може секи член на клуба да се заинтересува и да види колко е хубаво , и 4е няма нищо страшно в това да има алфа 75 . популяризиране
                        ALFA ROMEO 75 2.0 ts
                        sigpic

Comment

еи там долу като цъкнеш на ИДЕТЕ НА : да се вижда АЛФА РОМЕО 75 не мислите ли колко по лесно ще се намира секи един трансаксиален модел. и как секи нов потребител ще се ориентира по лесно още в началото като види 75 жулиета спринт гтв и така на таттук това е мойто мнение а за старите да си остане класи4еския раздел защото те са наистина класики които неможем да видим или да чуем никъде освен тук
                          ALFA ROMEO 75 2.0 ts
                          sigpic

Comment

Първоначално публикувано от alfonso_90
                            еи там долу като цъкнеш на ИДЕТЕ НА : да се вижда АЛФА РОМЕО 75 не мислите ли колко по лесно ще се намира секи един трансаксиален модел. и как секи нов потребител ще се ориентира по лесно още в началото като види 75 жулиета спринт гтв и така на таттук това е мойто мнение а за старите да си остане класи4еския раздел защото те са наистина класики които неможем да видим или да чуем никъде освен тук
                            спринта не е за този раздел,а за другия,не е със задно задвижване
                            ex: | Fiat Tipo DOHC,Lancia Dedra 2.0 LS,ALFA 155 1.7TS,Lancia Dedra 1.9td SW,ALFA 164 2.0TS,Lancia Delta 1.6i | Fiat Coupe 1.8 16V VFD | Fiat Bravo 2.0 20V HGT |
                            BMW e39 facelift

Comment

Първоначално публикувано от Abarth
                              Първоначално публикувано от alfonso_90
                              спринта не е за този раздел,а за другия,не е със задно задвижване
                              ок де имал съм предвид 90ката аи от мен да мине
                              ALFA ROMEO 75 2.0 ts
                              sigpic

Comment

Няма смисъл да се отделя 75-та в отделен раздел. Ще ти обясня защо. Ала Ромео Алфета, Джулиета, Алфета ГТ, ГТВ6, 75, SZ, RZ и 90 са коли "построени" на една и съща платформа. Общо взето отдолу колите са същите, а вътре салона и отвън каросерията са различни. Тези модели се отличават със сложни конструкторски решения като трансаксиалния блок намиращ се на задната ос. Там са събрани в един общ корпус съединителя, скоростната кутия и диференциала. Освен това спирачните дискове отзад не са при главините, ами са вътре до диференциала като спирането се осъществява през полуоските. Задното окачване е тип Де дион, а благодарение на това, че съединителят не се намира на маховика на двигателя, а отзад където вече споменах кардана се върти с оборотите на двигателя и е с три гумени карета, вместо с метални "кръстачки". Тези и куп други конструктивни особености са общи за тези модели. От това и произтичат еднакви проблеми и специфични начини на обслужване на тези коли. Всичко това ги обединява и в съвкупност с това, че като цяло се срещат все по рядко в България според мен е най-добре да си седят в един раздел. Защото, ако ги разделим ще има раздели, в които няма да се пише по половин година. Както и веднъж вече стана в споменатия от мен форум. Естествено нищо не пречи, ако интереса се засили със страшна сила и се пишат много нови и нови смислени теми за различните модели те да се резделят в отделни раздели.
                                Alfa Romeo 75 24V

Comment

Working...
                                X