If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Пешка ,знаеш че на яките машини се слагат само WEBER -45, ито не само на Алфа ромео . Аз имах ДЖУЛИЕТА 2.0ТС с два WEBER -45 и то от най старият модел с бутална ускорителна ,а не мембранна помпа и алфата вървеше като бясна и много по мощтна отколкото с инжекцията . WEBER-a e по елементарен , по лесен за регулировка и по ефективен докато DELORTTO-то е малко по сложно и от там по сложно за реглаж, за SOLEX- са той може да е добър за вертикални изработки но от конкуренцията е далече и затова го слагат предимно на малките кубатури . По принцип и трите вида карбуратори са добри ,просто с оглед годините и всичко като подръжка си мисля че WEBER е едно рамо напред и на запад това се знае много добре само като се погледнат цените и веднага ти става ясно !!!ЛИЧНО МНЕНИЕ ,НЕАНГАЖИРАЩО НИКОГО.
-Аз си мисля нещо, мисля си .
-А защо ?? Не мисли просто се наслаждавай !!!
Alfa Romeo-eдинственият начин да бъдеш различен !!!
Преди време, когато бях с карбуратори и аз бях пред тази дилема, защото имах и двата вида и разпитвах и тук и в чуждестранните алфа форуми и навсякъде отговора беше един " абе и двата са добри ама Вебера е по-добър", но аз си останах с ДелОрто-то щот сами прецакани Веберите
Аз по принцип твърдо съм за Делорто, според мен е в пъти по-фин като изработка и като качество на изработката. Вебера е по-масов, което не значи задължително по-добър.
На мотоциклети съм виждал Делорто, докато Вибер не.
Аз по принцип твърдо съм за Делорто, според мен е в пъти по-фин като изработка и като качество на изработката. Вебера е по-масов, което не значи задължително по-добър.
Колега , никой не казва че DELORTO- е лош карбуратор и разбира се всеки си има право на лично мнение,но аз се чудя защо точно ти който се занимаваш доста в тази област имаш предпочитания за DELORTO.Визираш моделите като цяло или само вертикалните за боксера , защото точно този модел който Пешката е показъл с буталната ускорителна помпа е в пъти по добър и елементарен от DELORTO ,а от там и по малко притенциозен и лесен за реглаж и поддръжка .И накрая се чудя защо на запад навсякъде слагат WEBER а не DELORTO при положение че WEBERA е доста по скъп и само като сравним моделната гама и всичко е ясно
-Аз си мисля нещо, мисля си .
-А защо ?? Не мисли просто се наслаждавай !!!
Alfa Romeo-eдинственият начин да бъдеш различен !!!
Колега , никой не казва че DELORTO- е лош карбуратор и разбира се всеки си има право на лично мнение,но аз се чудя защо точно ти който се занимаваш доста в тази област имаш предпочитания за DELORTO.Визираш моделите като цяло или само вертикалните за боксера , защото точно този модел който Пешката е показъл с буталната ускорителна помпа е в пъти по добър и елементарен от DELORTO ,а от там и по малко притенциозен и лесен за реглаж и поддръжка .И накрая се чудя защо на запад навсякъде слагат WEBER а не DELORTO при положение че WEBERA е доста по скъп и само като сравним моделната гама и всичко е ясно
Влез в сайта на Делорто и ще ме разбереш. Делорто никога не работят с който и да е.
Comment