If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Колега , това не е ДЖУЛИЕТТА аДЖУЛИА ТИ 1750 и първата ДЖУЛИЕТТА серия 116 като на бате ВЕНЦИ и моята излиза чак 1977 г и този модел на ДЖУЛИА е със задно предаване но не е трансаксиална
-Аз си мисля нещо, мисля си .
-А защо ?? Не мисли просто се наслаждавай !!!
Alfa Romeo-eдинственият начин да бъдеш различен !!!
Giulia Ti 105.14 - 1570 cc 69 kW при 6500 оборота
Giulia Ti Super 105.16 - 1570 сс 84 kW при 6500 об.
Giulia 1300 105.06 - 1290 cc 58 kW при 6000 об.
Giulia Super 105.26 - 1290 cc 73 kW при 5500 об
Giulia 1300 Ti 105.39 - 1290 cc 61 kW при 6000 об
Giulia 1600 S 105.85 - 1570 cc 71 kW при 5500 об
Giulia Super 1300 115.09
2,0 доколкот знам на жулия няма а пък перкинса е голямо недоразумение
2,0 има на спринт велоче 105.21 разбра се ма то е леко по-различно
да видим кога ще си купя таково
БРАВОколега ТЪРТЕЙ ,много се радвам че се интересуваш.Естественно че не може да е 1.3 и да е1750 ,просто ми стана интересно колко хора ще ме опровергаят ,а това действително е 1300 ТИ пише го на жабката на таблото това е много хубав двигател с 80мм бутала и много малък ход ,има един карбуратор СОЛЕКС и е много пъргава , а големите мотори се слагат на удължената база на ДЖУЛИЯ която се казва БЕРЛИНА и носи моторите 1750 и 2000,които се поставят също и на купето серия 105 ГТ ,ГТВ на БЕРТОНЕ . На базата на ДЖУЛИЯ за АМЕРИКАНСКИЯТ пазар е направен и МОНТРЕАЛ с 2600в8 мотор
Само ако може да добавя че си пропусналпоследната ДЖУЛИЯ която се казва 1600СУПЕР НОВА и след 1976 г като неин заместител е пусната ДЖУЛИЕТТА серия116 и като първоначално се вграждат малките мотори 1300,1600 иТРАНСАКСИАЛА прехвърлен от АЛФЕТТА
Много ми стана приятно че се разровихме в миналото и бих споделил с вас че от1952 г до 1976 година марката АЛФА РОМЕО изживява най големият си възход.В тези години за АЛФА са работили най големите светила на дизайна , техническите иновации и голямата моделна гама са доказателство за това.Гениални конструктори като ОРАЦИО САТА и ИВО СКОЛУЧИ са само малка част от италианският тихнически гений в тези години , за жалост първите проблеми на фирмата се явяват когато се сменя ръководството и се взима решение да се правят евтини масови автомобили като АЛФА СУД за да се конкурира ФОЛКСВАГЕН ГОЛФ1 и ФОРД ФИЕСТА мк1.
е за това чудо на техниката дето го слагат на жилуя
цели 55 кс и макс скорост 138 км/ч - мега бързо
Този мотор е пълен провал,ПЕРКИНС го създават като стационарен агрегат и просто се чудя защо от АЛФА са решили да го вземат,и както в последствие се оказва ПРОВАЛ много бързо се отказват от него :
Comment