Известие

Collapse
No announcement yet.

ГТВ-та разни, разнообразни

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Гледам че колегата Звезди пише и той може по точно да обясни ,защото е ПРЕЖИВЯЛ реставрацията на три НЕВЕРОЯТНИ красавици и може съвсем спокойно да се похвали че за момента той е единственният притежател натакива БИЖУТА и само той си знае колко нерви и бессънни нощи му е коствало това
    -Аз си мисля нещо, мисля си .
    -А защо ?? Не мисли просто се наслаждавай !!!
    Alfa Romeo-eдинственият начин да бъдеш различен !!!

Comment

Аз да споделя от личен опит. Madboy говори наистина много красиво. За всички колеги, които не са се сблъсквали с цялостна реставрация желая да направя едно уточнение. Това е принципно положение, до което аз сам стигнах в борбата си с времето, което безмилостно бе оставило отпечатък върху колите, които съм правил. Двигател, диференциал, скоростна кутия - свалят се от колата. Поставят се на масата и се правят. Стига да има правилните части и умения. Правят се и точка по въпроса. Ел. инсталацията - тя е малко по капризна, но смея да твърдя, че и тя не ми се опира толкова.
      НО ... работата по каросерията. Възстановяването на рогове и панели е изключително тежка и отговорна. Става въпрос за изчегъртване на всякакви стари бои и изолации, а това е безкрайно трудно. В последствие трябва да се изрежат изгнилите части, да се скроят нови и да се заварят така, че да не си личи интервенцията. В последствие трябва да се обработи всичко против корозия, да се консервира, да се подготви за боя и да се боядиса качествено.
      Та идеята ми беше, че реставрацията на ламарините е много трудна и е далеч от бързото скърпване на 2 на 3.
      Горещо съветвам всички желаещи да се занимават със стари коли да предпочитат в избора си екземпляри със здраво купе и счупен мотор, вместо такива които дори вървят, но нямат рогове.
      Alfa Romeo 75 24V

Comment

Първоначално публикувано от RaIDeR
        А защо Алфа Ромео е пред фалит когато пуска на пазара Алфа Суд и Трента Тре , нали са били за масова продажба пък и ефтини , по - пътя на логиката трябва да е обратното , да са ударили джакпота с тази постъпка ? Вярно ,че са били некачествени и бързогниеща руска ламарина ама пък и са били доста ефтини !? Пък и колко да са некачествени едва ли са по- некачествени от ФОЛКСВАГЕН ГОЛФ1 и ФОРД ФИЕСТА !? Също защо когато си стъпват на краката решяват да влагат доста пари в последните модели на Трента Тре , за да я направят добра кола ?
        Поздрави !
        За жалост колега след АЛФА СУД фирмата никога ,няма да си върне старата слава и за това не е виновна само СУД и33 просто всичко се променя във времето , но според мен а и много други почитатели на АЛФА по света , АЛФА РОМЕО е СЛОЖЕН технически и уникален по дизайн автомобил и това само по себеси не го прави ЕВТИН МАСОВ АВТОМОБИЛ !!!

Comment

Между другото ГОЛФ 1 и старата ФИЕСТА са много здрави ,елементарни и добре изпитани в годините автомобили но те за ЖАЛОСТ нямат нищо общо с марката АЛФА РОМЕО . В рекламният проспект на ГОЛФ1 пише - автомобилът е създаден да удовлетворява нуждите на масовият потребител, а в проспекта на ДЖУЛИЯ пище - за вас ДАМИ и ГОСПОДА ЦЕНИТЕЛИ С ПОДЧЕРТАНО СПОРТЕН ДУХ!!!

Comment

Еее браво това :
            - За вас ДАМИ и ГОСПОДА ЦЕНИТЕЛИ С ПОДЧЕРТАНО СПОРТЕН ДУХ!!!
            Ме изкефи на макс !
            Ако знаете такива фрази дето ги пишат производителите в книжките ще се радваме да ги споделите !
            Много ми е любопитно на 33-ито какво са писали ?
            Alfa Romeo 33 IMOLA 1.4 i.e. 90hp. 1351 cc. 93 г. (907A)

Comment

пак се ядосвам, че все забравям да снимам giulia sprint speciale...

а 1.3 май е единствената giulia дето е 4-скоростна кутия
              Rice SAE
              www.racingowls.com
              oo=v=oo

Comment

Първоначално публикувано от Nikoror
                пак се ядосвам, че все забравям да снимам giulia sprint speciale...

а 1.3 май е единствената giulia дето е 4-скоростна кутия
                Да ,Ники но това са само първите екзеимпляри след 1962г които са с лостова система за превключване на скоростите разположена отстрани на волана и на задният мост все още първите версии са с барабан на задните колела . ВРЕМЕ Е ДА СЕ ВКЛЮЧИШ ПО АКТИВНО!!!

Comment

колеги, понякога може да се обърка и як фен,все пак този модел е произвеждан без прекъсване от 1962 до 1977 и е преживял какви ли не модификации.като тираж за времето си е било голям успех.

Comment

най-после няколко снимки... разбира се в последния момент и с телефона.... пак по-добре от нищо
                    и едно гтв6 дето трябва да стане като от завода
                    Rice SAE
                    www.racingowls.com
                    oo=v=oo

Comment

75ts

75 TwinSpark -син- ex,75ts зелен
                      75 ТУИНСКРАП-сив,+75 2.5 V6 черен
                      75 2.5 V6 Milano Argento-червен,75 2.5v6 сив.164 3.0 12v
                      75 ТУИНСКРАП-червен, + 75TwinSpark-бял,164 3.0 24v

Comment

ex: | Fiat Tipo DOHC,Lancia Dedra 2.0 LS,ALFA 155 1.7TS,Lancia Dedra 1.9td SW,ALFA 164 2.0TS,Lancia Delta 1.6i | Fiat Coupe 1.8 16V VFD | Fiat Bravo 2.0 20V HGT |
                        BMW e39 facelift

Comment

ЛЕЕЕЕЕ,майкоо това ме привлича изцяло ,като видя такава стара техника и почвам да треперя .............ох ..........имам нужда от успокоителни !!!

Comment

Смених заглавието на темата, вече не отговаряше на съдържанието иначе трябваше да я разделям.
                            Иначе снимките от щатите....
                            Alfa Romeo 75 24V

Comment

Working...
                            X