Известие

Collapse
No announcement yet.

Кой каква Алфа иска да си купи

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Кой каква Алфа иска да си купи

75-цата ме кефи много, 90-ка не съм се качвал дори така че не може да има сравнение, но една 75Turbo America ще е добре, а и не са акцизни така че е по-лесно.
    Просто действителността е друга - не разбирам от коли, а реставрирането и подържането на такъв автомобил по скоро трябва човек да си го прави сам за да цени и обича класиката.
    "BEAUTY IS NOT ENOUGH!"
    Alfa Romeo 145 1.4 T.S 97 - EX
    Opel Astra J GTC

Как искам и аз да се намеря една ретро алфичка, нещо като nuova Жулиета или 75ца Едва ли ще е скоро, но вярвам че някой ден ще хвана някой като Венци да ми обяснява какво да правя и да успея да си реставрирам една в рамките на възможното за две леви ръце

Бате Венце, снимки на Жулиетата може ли
    33 16v/MR2 SW20/S3 8L

Comment

Първоначално публикувано от -Kris-
      Как искам и аз да се намеря една ретро алфичка, нещо като nuova Жулиета или 75ца Едва ли ще е скоро, но вярвам че някой ден ще хвана някой като Венци да ми обяснява какво да правя и да успея да си реставрирам една в рамките на възможното за две леви ръце

Бате Венце, снимки на Жулиетата може ли
      Един приятел продава жълта Жулиета, 1.8 и доста части

Comment

Аз не мога да Ви разбера обаче нещо . Защо все се хвърляте на големите мотори, които в повечето случаи са редки, акцизни и почти недостижими . Турбо Америка, Милано и т.н. са прекрасни коли. Наистина тръпката е голяма, НО НЕ ПОДЦЕНЯВАЙТЕ по-малките мотори - 2.0, и 1.8 също имат с какво да Ви уплашат, ако са в добро състояние. Дори и 1.6 със неговите ~109 коня не е за пропускане, ако е на някое хубаво купе.
        Не дейте да ограничавате мечтите си като повтаряте непрекъснато: "Аз ще си взема един ден Милано." Докато чакате да дойде този ден ще пропуснете поне 10 хубави Джулиети и 75-ци с по-малки мотори, които ще си заслужават много повече, отколкото някоя 3-литрова 75 от която е останал един скелет с яремомелка вместо мотор. Животът е твърде кратък , за да се лишавате от тези емоции които можете да получите от една 75 1600 например. Обявата на Sokol събира прах. Бил и малък мотора... Много хубава кола на прилична цена с достатъчно бонуси, но всеки казва: "Ама тя е 1.6..." И какво от това? Аз съм я карал и мога да кажа, че също носи насладата на отминалата епоха и може да засрами много от съвременните коли с вървене и разход. Не губете време изравяйте класиките и ги върнете към живота!
        Един ден когато повече хора узреят за идеята да си купят такава кола вече няма да ги има. Преди 4 години имаше непрекъснато обяви, че се продават и постепенно изчезнаха. Отворете някой европейски сайт за коли втора употреба и вижте вече на къде вървят цените и предлагането
        Alfa Romeo 75 24V

Comment

Дааа,за съжаление това е ЧИСТАТА ИСТИНА , от опит ви казвам колеги че ако се качите на една добре поддържана или частично отремонтирана АЛФЕТА ,ДЖУЛИЕТА, ГТ, ГТВ, 75, или 90 ще се изненадате положително на какво са способни тези автомобили дори от най малките кубатури. Само погледнете в западните сайтове и клубове на АЛФА какво специално внимание се обръща на тези модели, но за ЖАЛОСТ принас в БЪЛГЪРИЯ историята на АЛФА РОМЕО започва в началото на деветдесетте години на миналият век.ЖАЛКО и ми се ще да греша в тези ми разсъждения ПОЗДРАВИ на ВСИЧКИ АЛФИСТИ !!!
          -Аз си мисля нещо, мисля си .
          -А защо ?? Не мисли просто се наслаждавай !!!
          Alfa Romeo-eдинственият начин да бъдеш различен !!!

Comment

SZ/RZ или по-евтин варият 75, но всъщност може и двете, искам и една по-ретро....страдале 33
            98` Alfa Romeo 145 1.4i 16V Twin Spark 103 mad italian horses...

Comment

Мечтите:
              75 ТС
              ГТВ6
              Жулиета Турбоделта
              Монреал !!!!
              33 Типо Страдале
              Ланчия Делта С4 :Р
              1983 Alfa Romeo 6 2.5 VMTD 10V 105hp
              1984 Alfa Romeo Giulietta 2.0 8V 130 hp
              2001 Lancia Zeta 2.0 JTD 16V LX 110 hp

Comment

голямята ми мечта е 75-цата а също и Алфета също бих искал да се кача и на този жребец http://www.youtube.com/watch?v=1gXwU5QM ... re=related
                АлфаРомео 146 1.4 16V 103hp skype name billyboy2203/ ICQ: bili`- 166537162

Comment

Аз пък си искам Алфа 90.....
                  Единствения проблем е, че нямам никакво време да се занимавам с нея, а то няма как човек да има такава кола и да не я прави постоянно....
                  Alfa Romeo 156 2.0 T.S. Selespeed '00
                  Alfa Romeo 155 1.7 T.S. '94
                  Alfa Romeo 90 2.0 '87
                  sigpic

Comment

Първоначално публикувано от botsos
                    Аз пък си искам Алфа 90.....
                    Единствения проблем е, че нямам никакво време да се занимавам с нея, а то няма как човек да има такава кола и да не я прави постоянно....
                    Тук си в огромна грешка! Веднъж обслужена и ремонтирана цялостно с истински части, а не побългарявани една такава кола включително и 90-ка се движи безпроблемно и носи на тормоз много повече от съвременните коли. Справка моята 90. Макар съвсем скоро да бях обвинен, че при този и разход на бензин явно я карам като бабичка има известен брой свидетели които могат да кажат какво се случва с ежедневната ми кола, а в момента единственият и сериозен проблем е, че като я ударих в една мантинела преди месец и прокапа резервоара...
                    Alfa Romeo 75 24V

Comment

То тва е така, но има една малка подробност. Адски трудно се намира добре поддържана 90ка. А, ако я взема за ремонт - няма да имам време да се занимавам с нея изобщо!

Иначе съм напълно съгласен, че някои от старите автомобили са много по - дуракоустойчиви от новите.
                      Alfa Romeo 156 2.0 T.S. Selespeed '00
                      Alfa Romeo 155 1.7 T.S. '94
                      Alfa Romeo 90 2.0 '87
                      sigpic

Comment

Скачайте на ретро класики аз искам ето тази простащина
                        http://forum.autohoje.com/showthread.php?t=4755
                        sigpic
                        156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
                        "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

Първоначално публикувано от -Kris-
                          Бате Венци, снимки на Жулиетата може ли
                          33 16v/MR2 SW20/S3 8L

Comment

От малък мечтата ми е да реставрирам ретро кола и някой ден сигурно ще я осъществя. Но за това дори и ентусиазъм и пари се искат и.... ръчички, а мойте са в г.з. Това че нямам база е само оправдание...
                            От класиките обаче най-много ме радва Джулия - най-расовият представител на класа "спортен седан" .
                            Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
                            AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
                            Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

ссс

Мечтата ми е Алфа Ромео 90 2.5 V6 ....но в България не намирам...иначе една Жулиета или 75 също много би ме зарадвала....искам да е италианска и да е със задно... иначе ако нямам пари Фиат Регата 100 Зависи от парите...иначе то всеки иска червено Феррари..

B&B Racing | bb-racingteam.com
                              Има хора за които дрифта е ИСТИНА, колата - Религия, а живота - СЪCТЕЗАНИЕ!

Comment

Working...
                              X