Първоначално публикувано от Abarth
Известие
Collapse
No announcement yet.
Опиянението, което ни носят класиките
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от VenciПървоначално публикувано от AbarthЯ да видим тука какво стана ся кой е хулигана а?http://youtube.com/watch?v=V2kHO3EaozE
-Аз си мисля нещо, мисля си .
-А защо ?? Не мисли просто се наслаждавай !!!
Alfa Romeo-eдинственият начин да бъдеш различен !!!
Comment
-
Интересна тема сте заформили.Не помня от кога не съм влизал тук.Бях ви писал едно време за една изоставена в гаража 33-ка,която беше на дядо ми.Тя си намери нов собственик доста отдавна.Човека върна колата към живот и бръмчи с нея из мААлата понякога.
Обаче не за това ви пиша.А за една 75-ца с малко тъжна история.Тя принадлежеше на един съсед.Сега...трябва да е на неговите наследници.Не разбирам класификацията на Алфите...на задния капак пише само Alfa Romeo 75 TSpark.
Та тоя човек винаги ме е впечатлявал с начина,по който поддържаше тая кола.Винаги лъсната,чиста....яркочервена и всеки детайл те заслепява на слънцето.Пипаше по нея с някакво особено благоговение...все едно докосва осветена реликва.Сваля нещо...всяко болтче се преглежда,избърсва се с чиста кърпа,а при завиване му се слага смазка на резбата.И всичко се разглобява с най-чистия комплект ключове и гедорета,които съм виждал.Масло,отпечатъци от пръсти....няма такива неща.Под капака всичко светеше.
За съжаление дядото почина преди година и нещо.От тогава Алфата стои на улицата със спаднати гуми.Все още свети на слънцето.Обаче...всяка сутрин като минавам покрай нея и виждам некролога на дядото,залелпен на предното стъкло с тиксо,пожълтял вече от светлината.Вътре е кочина-наследниците я ползват за склад.Има щайги,една счупена детска количка,разни дървета,найлони,боклуци.Продължават да я тъпчат с болкук,а под всичко това стои една перфектна тапицерия от син плюш.
Един приятел искаше да я купува-да си се занимава с нея събота и неделя.Човека си пада малко фен...неговата теория за колите е,че има коли,създадени за всекидневно каране-такива,които можеш да ги завираш в дупките,да ги удряш,да висят по една седмица по сервизите при полуграмотни майстори.За останалото време...трябва нещо друго.Според него-нещо,в което като седнеш,да забравиш всекидневието.Да забравиш съседа,дето те залива с чалга,оня идиот,дето си тупа одеалата всяка сътрин върху прането ти,неразбориите в работата и т.н.Нещо,в което да седнеш и да караш,минавайки няколкостотин км ей така-само заради самото каране.
Е..отказаха да му я продадат...ползвали си я за килер.Има и такива хора под слънцето...
Comment
-
Тя тая работа с опита са купуване беше преди няколко месеца...може да им е дошъл акъла в главата...ще питам пак дали се продава,щом има такъв интерес
И един малък едит...тапицерията не е синя,а по-скро сива.Днеска се загледах...синия оттенък май идва от джамовете.Имат някакво оцветяване.
Comment
-
Браво Венци!
Успяваш да изразиш своите, а и на повечето от нас емоции по много добър начин. Напълно съм съгласен с това което казваш, а това с жените е точно в десятката. Успяваш да ни надъхваш.
Продължавай в същия дух!Alfa Romeo Giulietta 1.8 84' -бивша
Alfa Romeo 146 JTD 99'
Comment
-
Първоначално публикувано от S_CSlide...до тая червената алфа има една такава като в снимката под подписа ти.Една до друга са на паркинга.Обаче идея си нямам на кого е.Кафява обаче.За съжаление е брутално изоставена...даже вратите са прогнили...-Аз си мисля нещо, мисля си .
Comment
-
Първоначално публикувано от SlideБраво Венци!
Успяваш да изразиш своите, а и на повечето от нас емоции по много добър начин. Напълно съм съгласен с това което казваш, а това с жените е точно в десятката. Успяваш да ни надъхваш.
Продължавай в същия дух!,АЗ лично много се радвам когато пишем всички СИКТАНТИ ,за да поддържаме историята жива , и не за да остане спомен а за да се виждат тези модели НАЖИВО и да им се радват и наслаждават АЛФИСТИТЕ !!!!!
-Аз си мисля нещо, мисля си .
Comment
-
Ооо...те на тая улица са много алфи.Ще ги карам наред...поне тези,които съм иждал...
Значи първо е кафявата алфа.В състояние на полуразпад.Това нещо...не е мърдало от там...има 5 години.Може и повече.
До нея е червената.Тя беше на дядото.Той почина.Сега е превърната в нещо средно между склад и сметище.2 години не е мърдала от мястото си.Гумите са спаднати и около тях вече се е натрупал пясък.
Трета алфа често спира непосредствено до тях-33 комби (на това поне му знам модела,защото моя дядо имаше 33-ка,другите са ми мъгла).
20 метра по-нагоре изоставена 33-ка,от старите.Без номера...и като я гледам...кой каквото е имало да вземе от нея,го е взел вече.Няма предна броня,маска...но май имаше двигател,защото се виждаха отпред някакви ремъци.
Около нея се подвизава една много странна алфа...според Google трябва да е 156.Обаче цветът и е....няма такава цигания.Ако собственика е от форума...да не се обижда,а да се замисли в какво си е превърнал колата.Не стига,че изглежда все едно е вапцана с мечето и кофата с латекс,ами и цветът е убийствено гаден.Точно циганско синьо.Светло.Няма алфа с подобен оригинален цвят...и дори се опасявам,че изобщо никъде никога кола не е излизала от завода с подобен цвят.Към това трябва а се добави и навика му да я паркира на тротоара,при 50 метра улица с паркинг от ляво и дясно.
От всичките на мен интересна ми е само синята...чудя се що за човек трябва да е някой,за да си направи колата в такъв цвят...Много особен трябва да е.
Comment
Comment